به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون استان گیلان، این نشست بهمنظور برنامهریزی و ایجاد وحدت رویه در اجرای فعالیتهای روزجهانی و هفته ملی کودک و درعینحال، ایجاد بسترهای مناسب برای اجرای ویژهبرنامههای مشترک در مرکز استان و شهرستانها صورتگرفت.
سرپرست اموراجتماعی و فرهنگی استانداری استان گیلان طی این نشست، به اهمیت فعالیت در حوزه کودک پرداخت و از لزوم برنامهریزی برای فرداهای این نسل صحبتکرد.
پریسا خیرخواه در این ارتباط گفت: امروز، دربارهی آیندهسازانی صحبتمیکنیم که از آنان تحولآفرینی در آینده ایران اسلامی انتظارداریم و به یقین، فردای کودکان بازتابدهنده آموزشهای امروز است.
این مسئول استانی درهمینزمینه به اهمیت برنامهریزی برای رشد و بالندگی فرزندان اشاره و با خاطرنشانکردن دورههای هفتساله تحول و رشد کودک اظهارداشت: دوره نخست، روزهای سالاری کودک و دوره دوم، زمان نقشآفرینی والدین بهعنوان ناظر و مشاور بهشمارمیرود و طی هفتساله سوم نیز نیازمند بهرهگیری از فرزندان در کسوت مشاور هستیم .
او برهمین اساس نیز آموزش قرین عملگرایی را لازمه تربیت کودکان ارزیابی و تصریحکرد: فرزندان، امانت الهی هستند و اندیشههایشان چون لوح سفیدی است که با هدایت صحیح و اثرگذار، به بهترین وجه ممکن شکلمیگیرد.
سرپرست اموراجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان از لزوم نشاطبخشی به نسل کودک و نوجوان و ایجاد نشاط اجتماعی نیز سخنبهمیانآورد و با تاکید بر ضرورت بهرهگیری از شیوههای خلاقانه افزود: «هنر ما، فنبیان و سخنآرایی ماست» و این روش در جلب نظر و پذیرش آموزهها از سوی فرزندان موثر خواهدبود.
اهمیت استحکامبخشی به نهاد خانواده، ارتباط صمیمانه با فرزندان و آشناسازی هرچه بیشتر با پیشینه فرهنگی و مسئولیتهای اجتماعی از دیگر موضوعهایی بود که در صحبتهای این فعال عرصه فرهنگ مورد توجه قرارگرفت.
او صحبتهای خود را با اشاره به برنامههای هفته ملی کودک دستگاهها و گروههای مردم نهاد به پایان برد و ضمن مهم توصیفکردن استمرار همنشینی فعالان این حوزه و ارایه راهکارهای مناسب برای ارتقای آگاهی و توانایی نسل کودک تاکیدکرد: لازماست زیرساختها را آمادهکرده و ترویجدهندهی تفکرات سازنده در جامعه باشیم.
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان نیز ضمن قدردانی از همراهی سرپرست اموراجتماعی و فرهنگی استاندار و حضور نمایندگان دستگاهها در این جلسه، پیرامون اهمیت روزجهانی و هفته ملی کودک سخنگفت و این ایام را فرصتی برای معطوفسازی نگاه جامعه به آیندهسازان عنوانکرد.
سیدجلیل میرعظیمی ادامهداد: ایجاد نشاطاجتماعی و ارتقای آگاهیهای نسل کودک و نوجوان از رسالتهای دستاندرکاران این عرصه بهشمارمیرود و هفته ملی کودک باید نقطه آغازی برای ارایه راهکارهای مناسب جهت توانمندسازی این نسل پویا و فعال قرارگیرد.
او ادامه صحبتهای خود را به برگزاری ویژهبرنامههای روزجهانی و هفته ملی کودک با شعار«حال خوش کودکی، رنگ خوش زندگی» اختصاصداد و گفت این برنامهها از ۱۶ تا ۲۲ مهر ۱۴۰۱ برگزارمیشود و مرکز استان و شهرستانها، گستره اجرای فعالیتهای هدفمند کانون و دستگاههای فعال در این حوزه خواهدبود.
این مسئول فرهنگی در همینحال، به عناوین مهمترین فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان اشارهداشت و امداد فرهنگی در روستاها و مناطق کمبرخوردار، عضویت رایگان کودکان در مراکز فرهنگی هنری، دیدار با کودکان بیسرپرست و بدسرپرست و نمایش فیلم در مرکز استان و مراکز فرهنگی هنری را از جمله این برنامهها اعلامکرد.
دیدار کودکان برگزیده با مسئولان، برگزاری مرحله استانی بیستوچهارمین جشنواره قصهگویی، تجلیل از فرزندان شهدای مدافع حرم و سلامت و عیادت از کودکان بستری در مراکز درمانی، دیگر برنامههای کانون با همراهی دستگاههای اجرایی و گروههای مردم نهاد استان است که در صحبتهای سیدجلیل میرعظیمی به آن اشاره شد.
وی همچنین از برگزاری کارگاههای فرهنگی، هنری، ادبی و پژوهشی، معرفی شاعران و نویسندگان در قالب برنامه ادبی«دوپنجره»، برپایی نشستهای تخصصی با موضوع محوری خانواده و فرزندپروری خبرداد و معرفی کودکان و نوجوانان موفق در برنامههای مختلف صدا و سیما را از دیگر این برنامهها اعلام و از همراهی تمامی دستگاهها و گروههای مردمنهاد در برگزاری هرچه باشکوهتر فعالیتهای این ایام استقبالکرد.
بیان دیدگاهها، نقطهنظرات و اعلام برنامههای روزجهانی و هفته ملی کودک از سوی نمایندگان دستگاههای حاضر، پایان بخش این نشست بهشمارمیرفت.
گفتنیاست در این نشست، نمایندگانی از استانداری، آموزش و پرورش، صدا و سیما، کمیته امداد امام خمینی(ره)، ورزش و جوانان، بهزیستی، تبلیغات اسلامی، میراث فرهنگی و گردشگری، هلال احمر، علوم پزشکی، امور بانوان و خانواده، سازمان فرهنگیاجتماعیورزشی شهرداری رشت و منطقه آزاد بندرانزلی حضورداشتند.