به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون البرز، این آیین با پخش بخش هایی از تلاوت گوش نواز کلامالله مجید و سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد .
در ادامه حاضران فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز را در قالب نماهنگی با سرود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دیدند و شنیدند.
در بخش بعدی و پس از سخنان مهتاب میرزاپور، مسؤول انجمن ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، «کیان فرهادی»، «پرهام فنایی» و «بامداد دهقانی»، از اعضای انجمن ادبی دبیرستان «جلوه» و «اسرا کلنجینی»، «سارینا حیدری» و «وانیا قدیری» از اعضای انجمن ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان غزلهای انتخابی خود از دیوان شاعر مشهور ایرانی، حافظ شیرازی را خواندند.
بردیا کوچکیان یکی دیگر از دانش آموزان مدرسه جلوه، با ساز کمانچه و نوازندگی خود غزلخوانان را همراهی میکرد.
اجرای شاهنامه خوانی توسط گروه شاهنامه خوانی متشکل از «سارینا حیدری»،«وانیا قدیری» و «امیراحسان کردلو» از اعضای انجمن شاهنامه خوانی تلاشگران وابسته به خانهی هنرمندان و اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان البرز، بخش دیگر این محفل ادبی بود.
در بخش بعدی این نشست تخصصی ضمن پخش نماهنگ معرفی شخصیت «استاد رشید کاکاوند»، از حافظ پژوهان و حافظ شناسان مطرح کشور که ساکن استان البرز ایشان به عنوان یکی از هنرمندان شاخص استان به حاضران معرفی شدند.
از تمامی نوجوانان استان دعوت میکنیم که با حضور در کانون استعدادهای خود را معرفی کنند
مهری فلاح، سرپرست کانون البرز در سخنانی ضمن قدردانی از زحمات همکاران در واحد ادبی کانون و کادر آموزشی مدرسه متوسطه جلوه، این قبیل همکاری ها و تعاملات را منشا خیر و اثر عنوان کرد و افزود بسیار خرسندیم که این زمینه ایجاد شد تا با دانش آموزان این مدرسه و توانمندی های آنان آشنا شویم.
این مقام مسؤول گفت حضور نوجوانان عزیز در کانون را به خودم و همکارانم در مجموعه کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تبریک میگویم و اعلام آمادگی میکنم که تمام ظرفیتهای کانون در اختیار تمام نوجوانان علاقه مند استان قرار گیرد تا استعدادهایشان را کشف کرده، پرورش داده و به دیگران معرفی کنند.
وی افزود امکانات کانون در مراکز فرهنگی، هنری به طور کامل در اختیار اعضا قرار دارد و خوشحالیم که امروز نوجوانان را می بینیم که در کانون حضور پیدا کردهاند و امیدواریم این حضور مستمر و پر رنگ باشد .
زبان پارسی مهمترین و اصلی ترین بخش فرهنگ ایران و میراث کهن سرزمین ماست
مهتاب میرزاپور، مسؤول انجمن ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نشست ضمن تبریک مناسبتهای هفتهی ملی، روز بزرگداشت حافظ و روز ملی البرز، بر نگهداری زبان شیرین پارسی تاکید کرد و خطاب به نوجوانان حاضر گفت زبان پارسی مهمترین و اصلی ترین بخش فرهنگ ایران و میراث کهن سرزمین ماست پس باید در حفظ و نگهداری آن به جدّیت کوشا باشیم.
وی در ادامه به معرفی انجمنهای تخصصی کانون و انجمن ادبی و فعالیت های آن در دو بخش شعر و داستان پرداخته و ابراز امیدواری کرد که با حضور نوجوانان روز به روز بر غنای این فعالیتها افزوده شود.
دوستی بین نسل امروز و ادبیات
اردوان بابا محمودی، مسؤول انجمن ادبی مدرسه جلوه نیز که مسؤولیت انتخاب اشعار و هدایت غزلخوانان این مدرسه را بر عده داشت، در سخنانی به فعالیتهای چهار ساله این آموزشگاه از زمان تاسیس تا کنون در حوزههای مختلف اشاره کرد و افزود ما همواره سعی کردهایم تا با رفاقت و دوستی دانش آموزان را به مسیری هدایت کنیم که برای آن ساخته شده اند.
این مسؤول جوان در ادامه گفت ادبیات برای نسلهای قبل شیرین تر بود اما متاسفانه در حال حاضر نسلهای جدید سرگرمیهای دیگر و بازیهای بیشتری دارند و به آن حوزه ها علاقه مند تر هستند و ما دبیران ادبیات به هر طریق ممکن باید بین نسل امروز و ادبیات دوستی برقرار کنیم .
در پایان این مراسم با حضور مهری فلاح، سرپرست کانون البرز، مهتاب میرزاپور، مسؤول انجمن ادبی کانون، امیرناصر رضاقلیان، مدیر مدرسه جلوه و بانو فرخی، از اعضای هیئت موسسه مدرسه جلوه از تمامی غزلخوانان با اهدای لوح و کتاب از سوی مهری فلاح، سرپرست کانون استان، تجلیل شد.
در بخشهایی از این لوح ضمن گرامی داشت و بزرگداشت حافظ از نوجوانان خواسته شده بود تا همواره یار و یاور ادبیات شیرین ایران زمین مانده و برای این ماندگاری بر خود ببالند.
لازم به توضیح است چهارشنبه ۲۰ مهر ماه ۱۴۰۱ در روزشمار هفته ملی کودک به نام روز کودک، کتاب، هنر، ادبیات و خلاقیت هنری نام گرفته بود .
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا ۲۲ مهر ماه ۱۴۰۱ به فعالیت های خود برای هفته ملی کودک ادامه داده و برنامههای متنوعی را بر اساس جدول فعالیت ها اجرا می کند.