به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، ششمین نشست کارگاه کرمانشاهشناسی در راستای فعالیت معرفی سرزمین، با محوریت معرفی پیشینه و قدمت تاریخی استان کرمانشاه و معرفی آثار باستانی آن در مجتمع آفرینش، نخستین مرکز تخصصی نوجوان کانون کشور، این هفته با حضور و تجلیل مسئولان از این برنامه برگزار شد.
در نشست ششم ابتدا در بخش اول آثار تاریخی منطقه ریژاو ( ۲۵ اثر باستانی و ۴ اثر اسلام) معرفی شد. محمدرضا رشیدی مدرس کارگاه در این بخش در خصوص آثار تاریخی برج ریژاو، بانمزاران، قلعه گه (قلعه کوچک)، قبر سلطان سی قلی مه (سلطان صد خزانهدار)، قلعه و برج خاموشی، زندان دوناب، پل دروازه، قلعه ویرانه، بهشت و دوزخ، مسجد عبدالله به عمر، گمه ملک (گنبد ملک)، مقبره شیخ بایزی بستانی، قلعه تاش خزی، قلعه سرآب کُنار و مقبره ابودجانه، برای مخاطبین توضیحاتی را ارائه داد.
سپس در بخش دوم آثار چهاردهگانه مجموعه قلعه یزدگرد معرفی شد. رشیدی در بخش دوم ارائه خود در خصوص آثار چهاردهگانه مجموعه قلعه یزدگرد گفت: وسعت تقریبی این مجموعه؛ چهل کیلومتر مربع است و موقعیت طبیعی آن؛ از شمال غرب با پرتگاه تندی به جلگه زهاو و از شمال و شرق به صخرههای پلکانی دالاهو میرسد. این محوطهها و مجموعه شامل: دروازه، اسب راه، آشپزگاه، دیوار گچی خطی از استحکامات با قلوه و لاشه سنگ، زندان، قلعه در بلندترین ارتفاعات دالاهو، گچ گنبد، محوطه میدان، حصاری با برجهای نیمدایره، قلعه داور، نقارهخانه، آشیهوا (آسیاب بادی)، قلعه داور، جای دار در حال حاضر بین باغهای روستای زرده، تپه رش (تپه سیاه) و بابایادگار است.
همچنین در این نشست مهندس رضایی معاون اداره کل راه و شهرسازی ضمن حضور و ابراز خرسندی از اجرایی شدن چنین برنامههایی در استان؛ از مهندس رشیدی، موسسه فرهنگی و هنری کوچه کتاب و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، برای برگزاری جلسات کارگاه کرمانشاهشناسی تقدیر و تشکر کرد.
گفتنیاست کارگاه کرمانشاهشناسی دوشنبههای هر هفته ساعت ۱۶:۳۰ الی ۱۸ در مجتمع فرهنگی و هنری آفرینش و با همکاری موسسه فرهنگی هنری کوچهکتاب برای والدین و با حضور خانوادهها برگزار میگردد.