به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان کرمان، در نشستی که روز ۲۸ مهر ۱۴۰۱ با حضور قصهگویان برگزیده مرحله استانی بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی تشکیل شد، قصههای راهیافته به مرحله منطقهای مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
بنابر این خبر، در این نشست تخصصی فیلم اجراهای صحنهای اختتامیه مرحله استانی جشنواره قصهگویی به نمایش درآمد و جزییات متن، طراحی و کارگردانی و ... هر قصه با حضور سجاد منصوری نمایشنامهنویس، کارگردان و بازیگر تئاتر و زهره دهیادگاری و طیبه اعتمادی کارشناسان آفرینشهای فرهنگی کانون کرمان بررسی شد.
این در حالی است که، سجاد منصوری زبان بیان هماهنگ با زبان بدن را لازمه قصهگویی خوب دانست و افزود: بهترین شیوه ایستادن ثابت ایستاندن به شکل «تی» است و ارایه بدن و حرکات باید شکیل و اصولی و طراحی شده باشد. همچنین استفاده از حرکات دست و سر و گردن در طول قصه باید متنوع باشد و حرکات تکراری رفتار قصهگو در طول اجرا را برای مخاطب قابل حدس و خستهکننده میسازد.
منصوری ریتم خطی قصهگویی را کسالتبار دانست و بیان کرد: ریتم قصه مثل ضربان قلب باید فراز و فرود و گرهافکنی و گرهگشایی داشته باشد و انتخاب تاکیدها و جایگذاری درست بار عاطفی کلمات یک جمله میتواند به ارتباط قصهگو و مخاطب کمک کند.
کارشناس مهمان این نشست گفت: مرز بین قصهگویی و نمایش با افزایش جنبه روایی اجرا جداشدنی است و وقتی قصهگویی به سمت نقالی و شاهنامهخوانی پیش میرود باید روایت مردانهای داشته باشد و برای این مهم گفتمان، لحن، حرکات و لباس مردانه کمککننده است.
در ادامه این نشست همافزایی طیبه اعتمادی کارشناس آفرینشهای فرهنگی کانون استان و داور مرحله استانی جشنواره قصهگویی نظر داوران برای هر قصه را یادآوری و سنجهها و معیارهای داوری برای هر قصه را با جزییات تشریح کرد و برای هر قصه مواردی را که به هر قصهگو کمک میکند تا اجرای بهتری داشته باشد را بیان کرد.
مرحله منطقهای بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی ۲۵ تا ۲۷ آبان ۱۴۰۱ به میزبانی شهر مشهد و با حضور قصهگویان برگزیده استانهای کرمان، یزد، هرمزگان، سیستانوبلوچستان و خراسان رضوی و جنوبی برگزار میشود.
برگزیدگان مرحله منطقهای جشنواره بینالمللی قصهگویی همزمان با شب یلدا در اختتامیه بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با قصهگویانی از سراسر کشور به رقابت خواهند پرداخت.