به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان سمنان، نشست علمی و آموزشی ساخت موشک آبی در آستانهی چهاردهمین ویژهبرنامهی هفتهی پژوهش با دعوت از الیاس لکزیان استادیار دانشگاه هوافضا و با حضور ۲۷ نوجوان پسر عضو مجتمع و مراکز فرهنگیهنری شماره یک و دو سمنان، سرخه، مهدیشهر و شهمیرزاد پیش از ظهر پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ در مجتمع فرهنگیهنری کانون سمنان برگزار شد.
نبیاله خدابخشی مدیرکل کانون استان سمنان در ابتدای نشست ضمن تسلیت شهادت ایام فاطمیه(س) و گرامیداشت هفتهی پژوهش، اجرای فعالیتهای علمی، تحقیقی و پژوهشی را برای مخاطبان نوجوان مفید دانست و بر توجه به اهمیت پژوهش کاربردی که بهصورت خلاقانه و کارگاهی انجام میشود، تأکید کرد.
وی افزود: حضور در جمع نوجوانان، امیدها را زنده میکند و سعی داریم تا زمینه را آماده کنیم برای فضاهایی که در عرصههای متنوع علمی بهصورت خلاقانه، کاربردی باشد و بتواند پژوهشهای کاربردی در فرایند زندگی نوجوانان اثرگذار باشد.
لکزیان در ادامه ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع مربیان و اعضای نوجوان مراکز فرهنگیهنری کانون اظهار داشت: هدف از برگزاری این نشستها، ارتباط بین دانشگاه با مدارس و مراکز تربیتی مانند کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و امیدواریم با اجرای این نوع فعالیتها و برنامهها بتوانیم نوجوانان را به گرایش رشتههای تخصصمحور، هدایت کرده و مهندسان سازنده و خلاقی در آینده، تربیت کنیم و مسیر خوبی را به نوجوانان نشان دهیم.
استادیار دانشکده هوافضا سمنان افزود: کودکان ما مهمترین سالهای عمر خود و در واقع بهترین و تازهترین دوران زندگی که آموزشهای اصلی و اساسی را در آن فرامیگیرند و دوان بسیار مؤثری است، با معلمان و مربیان سپری میکنند و بیشک آنها در جهتدهی شغلی فرزندان نقش بسزایی دارند و انتظار میرود که مربیان از فضای کاذبی که برای ارزیابی کودکان و نوجوانان بهوجود آمده، دوری گزینند و با پرهیز از ارزیابی غیر حرفهای و با ایجاد یک فضای واقعی، استعدادهای نهفته و خلاقانهی آنها را کشف و شناسایی کنند.
وی تأکید کرد: بایست به این نکته توجه داشت که کودکان و نوجوانان از بدو امر در تمام زمینهها شاخص نیستند و هرکسی بایست بر اساس توانایی خودش سنجیده شود.
لکزیان در پایان سخنانش یادآور شد: از فضای مجازی و رسانهای که مانند یک شمشیر دولبه است، بهرهبرداری نامناسب میشود و این بزرگترها هستند که بایست با آموزش متناسب، دانشآموزان را با این فضای کاربردی و مفید آشنا کنند.
در ادامهی نشست، یکی از دانشجویان به نحوهی ساخت موشک آبی ازجمله ساختار داخلی و خارجی موشکها، بکارگیری مواد و روشهای نوین ساخت، بکارگیری اصول آیرودینامیکی مناسب برای طراحی، شناخت و بکارگیری اجزای هدایتکننده موشکها، شناخت و بکارگیری تجهیزات ایمنی در موشکها، طراحی و ساخت لانچر و... پرداخت و اعضا با همراهی مربیان و دانشجویان منتخب، شروع به ساخت موشک کردند و در پایان بهصورت آزمایشی به پرتاپ آن پرداختند.
گفتنی است، مقرر شد مسابقهی نهایی پنجشنبه یکم دی سال جاری در فضای دانشگاه سمنان، برگزار و به دو تیم برگزیده جوایزی اهدا شود.