کیفیت آثار بخش علمی جشنواره قصه‌گویی ارتقا یافته است

مسئول کمیته علمی بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی تاکید می‌کند برگزاری دوره‌های آموزشی و نشست‌های تخصصی و ترویجی در طول سال، موجب ارتقا کیفیت آثار علمی و توانمندتر شدن مخاطبان این بخش شده است.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، نسرین سجادیان، مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مسئول کمیته علمی بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی نیز هست. این جشنواره به‌زودی به میزبانی یزد برگزار خواهد شد.

سجادیان درباره نقش کمیته علمی در برگزاری بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی گفت: «فراخوان جشنواره بیست‌وچهارم در امتداد راهبردهای جشنواره دوره‌های پیشین با هدف توسعه و تعمیق فرهنگ قصه‌گویی و قصه‌پژوهی تنظیم، تهیه و در تابستان منتشر شد. ذیل این هدف کلی، اهداف ویژه‌ای نیز در بخش علمی جشنواره دنبال می‌شود که مهم‌ترین آنها عبارتند از بسترسازی برای انجام تحقیقات علمی و کاربردی متناسب با نیازهای جشنواره به قصد توسعه آن، حمایت از فعالیت‌های علمی و پژوهشی در راستای قصه‌گویی و شناسایی ظرفیت‌ها و توانمندی‌های پژوهشی داخلی که بتوان از آن‌ها در سیاست‌گذاری دوره‌های بعدی استفاده کرد. در بخش علمی جشنواره بیست‌وچهارم، محورهای موضوعی نیز مطابق با شعار و محور موضوعی کل جشنواره تعیین شده است؛ البته کمی دقیق‌تر و جزیی‌تر. برخی از این محورها عبارتند از جایگاه قصه و قصه‌گویی در زندگی، تاثیر قصه بر هویت بخشی به کودکان و به‌ویژه نوجوانان و نقش قصه‌گویی در رشد شناختی کودکان.»

او ادامه داد: «در این دوره از جشنواره حدود ۱۲۰ اثر در چهار قالب مقاله، جستارنویسی، رساله و پایان‌نامه و کتاب تا پایان مهر به دبیرخانه ارسال شد. با توجه به اهمیت موضوع، برای انتخاب هیئت داوران پس از بررسی‌های بسیار تلاش شد تا مناسب‌ترین و مرتبط‌ترین اساتید را شناسایی و از ایشان دعوت کنیم و خوشبختانه با موافقت دبیر جشنواره و بهره‌مندی از بانک اطلاعاتی موجود، این مهم به درستی انجام شد.»

مدیرکل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در واکنش به این پرسش که «آیا تعداد شرکت‌کنندگان جشنواره نسبت به دوره‌های قبلی تفاوت داشته است یا خیر»، پاسخ داد: «اگرچه شاهد رشد قابل‌توجه کمی نسبت به سال گذشته نیستیم اما ارتقا کیفیت آثار علمی بسیار امیدوارکننده است و خوشحالیم که برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره‌های آموزشی و نشست‌های علمی تخصصی و ترویجی در طول سال، موجب تحقق اهداف و توانمندتر شدن مخاطبان بخش علمی جشنواره شده و این رشد مرهون علاقه‌مندی و تلاش بیشتر مخاطبان است.»

سجادیان درباره تفاوت این دوره از جشنواره با سال‌های پیش نیز توضیح داد: «علاوه بر اضافه شدن بخش نوظهور و پر مخاطب جستارنویسی از دوره بیست‌وسوم، برنامه‌ریزی آموزشی حوزه قصه‌گویی امسال از دل ارزش‌سنجی جشنواره که همه ساله از سوی اداره‌کل آموزش و پژوهش کانون صورت می‌گیرد، احصا شد. معمولا از نتایج این پژوهش برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی دوره‌های بعدی استفاده می‌شود. بنابراین از ابتدای سال برای برگزاری آموزش‌های هدفمند به تفکیک قصه‌گویان، کارشناسان فرهنگی ناظر بر قصه‌گویی و حتی داوران قصه‌گویی، برنامه‌ریزی و اقدام شد. پس یکی از تفاوت‌های بارز بخش علمی جشنواره امسال نسبت به سال‌های گذشته برگزاری آموزش ویژه داوران بود. در این خصوص پس از این که داوران در ۳۱ استان شناسایی و به ستاد معرفی و تایید شدند، برای برگزاری یک آموزش حضوری پربار با بهره‌مندی از دانش و تجربه، مناسب‌ترین اساتید در شهریور اقدام شد و با هدف همگرایی و انسجام داوران در انتخاب قصه‌ها، سنجه‌های داوری برای ایشان تشریح و تبیین شد و به شکل عملی نیز داوری اصولی را در خصوص انواع قصه‌ها تجربه کردند.»

مسئول کمیته علمی بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ادامه داد: «علاوه‌ براین، برگزاری نشست‌های علمی هم‌زمان با برگزاری جشنواره از مهم‌ترین برنامه‌هاست که بر اساس همان محورهای تعیین شده در مراحل استانی و منطقه‌ای برنامه‌ریزی و برگزار و با استقبال بسیار خوبی نیز مواجه شدند. این روزها نیز در تدارک نشست‌های علمی برای بخش پایانی جشنواره در یزد هستیم. رویکرد ما این است که بتوانیم پنل‌های علمی مرتبطی با بهره‌مندی از ظرفیت‌های علمی و بومی استان یزد، دانشگاه‌ها و سایر مجامع علمی برگزار کنیم. امیدواریم بتوانیم با برگزاری این نشست‌های پُرظرفیت، زمینه تعامل بیشتر کانون با دانشگاه‌ها را در آن منطقه  فراهم کنیم.»

سجادیان در پایان گفت: «طبق برنامه‌ریزی انجام شده در نظر است تا نمایشگاهی از آثار برتر پژوهشگران این دوره را در قالب یکی از بخش‌های جنبی جشنواره در شهر یزد برگزار کنیم. قرار است در این نمایشگاه، ۱۰ اثر نامزد در هر چهار بخش یعنی جستارنویسی، مقاله نویسی، کتاب و رساله و پایان‌نامه در قالب پوستر برای همه بازدیدکنندگان نمایش داده شود. همچنین ارائه آثار برگزیده رتبه‌های اول ازسوی خود پژوهشگران نیز در قالب نشست‌های ترویجی همزمان با برگزاری جشنواره در همان محل انجام خواهد شد. این نشست‌های ترویجی بسیار پرظرفیت بوده و مورد استقبال قرار گرفته‌اند. ناگفته نماند از بیش از یک سال گذشته نشست‌های ترویجی دوبار در ماه برگزار می‌شود و هر روز به مخاطبان این بخش اضافه می‌شود، چرا که برترین آثار پژوهشی ویژه‌برنامه هفته پژوهش و به ویژه بخش علمی جشنواره قصه‌گویی دوره قبل از سوی همکاران علاقه‌مند و با حضور و ارایه پژوهشگر و داوران مورد نقد و بررسی قرار می‌گیرد که این مهم درحقیقت یک آموزش موثر و مرتبط در این موضوع است. در نظر داریم تا سایر فعالیت‌های پژوهشی برتر نیز بعد از برگزاری جشنواره توسط پژوهشگران ارائه شود و جریان نشست‌های ترویجی همچنان تا پایان ادامه یابد.»

بیست‌وچهارمین جشنواره بین‌المللی «قصه‌گوییِ» کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۲۵ تا ۲۹ دی ۱۴۰۱ در شهر یزد برگزار خواهد شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =