به گزارش روابطعمومی اداره کل کانون استان گیلان، این آیین همزمان با چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با هدف آشناسازی نسل کودک و نوجوان با چهرههای نامآشنای ادبی ریشهدار در کانون پرورش فکری گیلان برگزارشد.
سرپرست کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان در آغاز این نکوآیین که با حضور جمعی از اعضای به قالب رسیده کارگاههای ادبی مراکز فرهنگی هنری شفت، صومعهسرا و کانونهای چهارگانه شهر رشت صورتپذیرفت، از «احمد خدادوست» و زندهیاد «عبدالرضا مزاری جلالی» به عنوان چهرههای نامآشنای عرصه ادبیات در کشور و استان یادکرد و آثار آنان را میراثی ماندگار برای کودکان و نوجوانان دانست .
سیدجلیل میرعظیمی برهمین اساس نیز نکوداشت شخصیتهای تاثیرگذار این مرزو بوم را مهم ارزیابیکرد و افزود: این آیینها، بسترهای مناسب برای آشنایی هرچه بیشتر مخاطبان با چهرههای شاخص ادبی فراهممیکند.
وی درعینحال، معرفی الگوهای مناسب و تشویق کودکان و نوجوانان برای ورود به عرصه ادبیات را ازدیگر دستآوردهای تدارک این آیینها برشمرد و از دستاندرکاران برگزاری ویژهبرنامه«یک آسمان ستاره» قدردانیکرد.
بر اساس این گزارش، پویا جلالی مزاری، فرزند زندهیاد «عبدالرضا مزاری جلالی» نیز از حاضران در این همنشینی ادبی بود و ضمن معرفی این همکار درگذشته کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان، درارتباط شکلگیری ایدهها و نگارش کتاب از سوی این نویسنده و فعال عرصه هنر برای کودکان و نوجوانان صحبتکرد.
اجرای سرود و نمایش خلاق با بهرهگیری از کتابهای «احمد خدادوست» و زندهیاد«عبدالرضا جلالی» و خوانش شعر از سوی خدادوست، شاعر کودک و همکار پیشکسوت کانون گیلان ادامهبخش برنامه بود و در این میان، تصاویر زمستانی آثار خدادوست و موتیفهای تصویری این سرودهها مورد نقد و بررسی اعضا قرارگرفت.
احمد خداوست نیز از چگونگی ورود به عرصه ادبیات کودک و نوجوان و سالها دوستی با «مزاری جلالی» برای حاضران سخنگفت و ضمن پاسخگویی به پرسشهای نوقلمان حاضر در این نشست، به نقد آثار آنان پرداخت.
شاعر آثاری چون« خدا رنگ گلابی» و «دنیا چگونه شکل سیباست؟» بر لزوم مطالعه کتاب و بهرهگیری از راهنمایی مربیان، معلمان و صاحبنظران عرصه ادبیات نیز تاکیدکرد وخلق مضمونها بدیع را لازمه پیشرفت دانست.
او همچنین، رونوشتبرداری از آثار دیگر شاعران و و نویسندگان را مانعی بزرگ در مسیر رشد و بالندگی خواند و به کودکان و نوجوانان توصیهکرد در خلق تازهها کوشا باشند.
تماس شنیداری با حسین تولایی، مسئول مدیریت آفرینشهای ادبی کانون کشور از دیگربخشهای این آیین ادبی محسوبمیشد و این عضو پیشین مرکز فرهنگی هنری کانون رشت بر نقش غیرقابل «احمد خدادوست» و زندهیاد «عبدالرضا مزاری» در رشد و بالندگی خود تاکیدکرد.
پایانبخش این مراسم که ۱۹ بهمن ۱۴۰۱ به میزبانی مرکز فرهنگی هنری شفت صورتپذیرفت، کاشت نهال به نام «احمدخدادوست» و زندهیاد«عبدالرضا مزاری جلالی»بود.
خاطرنشانمیشود؛ عبدالرضا مزاری جلالی متولد ۱۳۳۴ آستانهاشرفیه استان گیلان بود که سالها در کسوت مربی و کارگردان تئاتر مرکز فرهنگی هنری شماره ۱ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رشت، زمینه ظهور و بروز استعدادهای کودکان و نوجوانانی را فراهم کرد.
این شاعر، هنرمند و نویسنده در طول سالها فعالیت خود موفقیتهای ارزشمندی در سطح بینالمللی، کشوری و استانی به دست آورد. همچنین داوری جشنوارههای مختلف، عضویت در شورای برنامهریزی هنری کانون پرورش فکری کشور و برگزاری کارگاههای هنری در خارج از مرزهای جغرافیایی ایران اسلامی، تدریس و خلق آثار ارزشمند و اثرگذار نیز از دیگر فعالیتهای این هنرمند ارزشمند گیلانی تا زمان پرکشیدنش در بهمن ۱۳۹۹ بود.
از این نویسنده و هنرمند آثار ارزشمندی به یادگار مانده و که «صداسازها»، «پیلهها»، «فرفرههای سنتی ایران»، «برنجک» و «چوبها و ریشهها» از جمله این اثرها بهشمارمیرود.
احمد خدادوست، شاعر کودک ونوجوان نیز سال ۱۳۳۸ در گیلان متولد شده و سالها در کسوت مربی و کارشناس مرکز آفرینشهای ادبی کانون به رشد و بالندگی کودکان ونوجوانان اندیشده است. تاکنون از خدادوست بیش از ۳۰ عنوان کتاب شعر منتشر شده و این شاعر کودک و نوجوان افزونبر حضور موثر در نشستهای ادبی کودک ونوجوان محور با حوزه کودک ارتباطی نزدیکدارد. پروانه شدم، گوشی لمسی، عینک لمسی، بابای خوبم آتشنشان است و شعر سبزهها، از جمله آثار احمد خدادوست بهشمارمیرود.