به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان مازندران، چهل و یکمین نشست انجمن قصهگویی کانون مازندران با حضور مدیرکل کانون، معاون فرهنگی، اعضای انجمن، کارشناسان و مربیان و علاقهمندان به قصهگویی در خانه کلبادی ساری برگزار شد.
در ابتدای این برنامه فرشته شهمیرزادی، معاون فرهنگی کانون با مهم خواندن نقش انجمن قصهگویی در معرفی فرهنگ قصه و پرورش آن، هنر قصهگویی را ابزار مهمی در تربیت کودکان و نوجوانان عنوان کرد و گفت: مربیان ما در کانون بر این مساله مهم توجه جدی دارند.
در ادامه این نشست، علی حسن نژاد، نویسنده و پژوهشگر فرهنگ بومی و محلی مازندران، با موضوع « اهمیت حفظ قصههای بومی و محلی» صحبت کرد.
وی با تاکید بر اهمیت آشنایی و مانوس بودن نسل امروز با فرهنگ و زبان مازنی و حفظ آن، با طرح یک پرسش افزود: به عنوان یک مازندرانی در حوزه فرهنگ عامه چه نگاهی، چه نقشی و رسالتی داشته ایم؟ آیا می توانیم با زبان مازندرانی صحبت کنیم و آیا دغدغه فرهنگ مازندرانی را در خود حس میکنیم!
این پژوهشگر نقش قصه را یه عنوان یک ابزار مهم در حفظ آیینها و فرهنگ بومی و محلی قابل ملاحضه دانست و به تاثیر مهم کانون پرورش فکری در حفظ و توسعه فرهنگی ملی و بومی و محلی اشاره کرد و از نسل فهیم امروز خواست تا از ضمن مانوس شدن با فرهنگ بومی و ملی از این هویت بزرگ پاسداری کنند.
حسن نژاد در بخش دیگری از سخنان خود بر نقش مسؤولان و جامعه در پاسداری از هویت بومی و محلی اشاره نمود و اضافه کرد: با از دست دادن قصهها، داستانها و فرهنگ شفاهیمان، هویتمان را از دست خواهیم داد. لذا میبایست برای این مهم، دغدغه داشت و اقدام جدی کرد.
حسین حسین زاده، مسئول سازمان فضای مجازی سراج مرکز مازندران، دیگر مهمان این برنامه با طرح موضوع فرصتها و تهدیدهای فضای مجازی؛ فضای مجازی را ظرفیت مهمی برای معرفی فرهنگی بومی و محلی عنوان کرد.
وی با تاکید بر استفاده از کلمات و مفاهیم مازندرانی و حفظ این آیین کهن از آمادگی سازمان مجازی سراج برای تولید قصههای مازندرانی و محتوای فرهنگی بومی و محلی ویژه کودکان و نوجوانان و همچنین بازیها و برنامههای موبایلی خبر داد و خواستار همکاری کانون و سازمان سراج به منظور توسعه تولیدات فرهنگی شد.
گفتنی است: در این نشست، چند عضو انجمن به اجرای اعضا شعرخوانی و قصه گویی مازندرانی پرداختند.