به گزارش روابطعمومی و اطلاعرسانی ادارهکل کانون استان سمنان، نشست هماندیشی کارشناسان حوزهی معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سمنان با حضور فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون کشور، پیش از ظهر پنجشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۲ در سالن کوثر برگزار شد.
تأکید بر توجه به تولیگری و مرجعیت کانون در حوزهی کودک و نوجوان
نبیاله خدابخشی مدیرکل کانون سمنان ضمن گرامیداشت یاد و خاطرهی ۳۰۰۰ شهید استان و تبریک میلاد امام حسن مجتبی(ع) و خیر مقدم به مدیرکل آفرینشهای فرهنگی اظهار داشت: اعتماد ارزشمند مدیرعامل معزز و معاون گرانقدر فرهنگی به همکار فرهیخته و پرتلاش استان، خواهر عزیزمان سرکارخانم معدنی و انتخاب و انتصاب ایشان بهعنوان مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کشور را قدر میدانیم و تبریک عرض میکنیم و امیدواریم منشاء برکات و تحول رو به جلو برای کانون کشور باشد؛ چون انسانهای دانا و پرتوان و خلاق، کار و وظیفهی خود را بهدرستی انجام میدهند و افرادی که باطن و انگیزهی کار و تأثیرگذاری در جهت نزدیکی به آرمانهای حقیقی دارند قطعاً خداوند به قدمهای خالصانه و حسابشدهشان برکت خواهد داد و در زندگی آنچه که خدا بدهد شیرین است و این اتفاق مبارک مایه مباهات و افتخار است.
وی در ادامه با اشاره به بحث تولیگری کانون در حوزهی کودک و نوجوان بر معرفی هرچه بیشتر کانون به جامعههدف و والدین آنها، تقویت برنامههای مناسبتی و اجرای آن بر اساس تقویم زمانبندی در طی سال، گسترش همکاری و همافزایی در تعاملات درونسازمانی و برونسازمانی، تقویت طراوت و شادابی و امید در محیط کاری، دعوت از اعضای ارشد و تشکیل اتاق اندیشهورز برای برنامهها و توجه به مناسبتها در سال جاری خاصه برنامههای دومین کنگره ۳۰۰۰ شهید سرافراز استان و... تأکید کرد.
خدابخشی تصریح کرد: برنامههای مدون کتاب کار سال ۱۴۰۲ بهویژه برنامههای مصوب دومین کنگره سههزار شهید استان با برنامهریزی صورتگرفته در زمان تعیینشده اجرا خواهد شد؛ بنابراین اتحاد و انسجام و همافزایی درونسازمانی برای انسجامبخشی بیش از پیش فعالیتها و بهرهگیری از تمام توان و ظرفیتهای موجود بسیار مهم است.
مدیرکل کانون استان سمنان در پایان سخنانش ضمن قدردانی از همکاران برای فعالیتها و تلاشهای صادقانه و مؤثر در طول سال گذشته افزود: توانمندی و انگیزهی شما در سالهای اخیر مایه مباهات است، بههمین خاطر انتظارات از کانون استان سمنان را در درون مجموعه و بیرون آن بالا برده و برای برآوردهکردن آن تقویت و بهرهگیری از ارتباطات برونسازمانی و درونسازمانی خاصه تشکلهای مردمنهاد و اندیشهورز در حوزهی کودک و نوجوان و دستگاههای مرتبط و استفاده از دانش و فناوریهای روز یک امر ضروری است ضمن اینکه توجه ویژه به اولین مرکز تأثیرگذار و مقوم تعلیم و تربیت؛ یعنی خانواده را بایست جدی بگیریم.
کانون پرورش فکری، نقطهی اتکا و اعتماد خانوادههاست
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون کشور در ابتدای این نشست ضمن تبریک سال نو و میلاد باسعادت امام حسن مجتبی(ع) به تشریح سیاستهای کانون در سال ۱۴۰۲ پرداخت و بر استفاده از ظرفیتهای خانوادهها برای دستیابی به اهداف کانون پرورش فکری تأکید کرد.
معدنی در ادامه با اشاره به نقش تصدیگری و تولیگری کانون در حوزهی کودک و نوجوان افزود: مرجعیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، حفظ و بایست نقش تولیگری کانون تقویت شود.
وی در بخش دیگری از سخنانش، کانون پرورش فکری را نقطهی اتکا و اعتماد خانوادهها، عنوان و اظهار کرد: همهی خانوادهها و نهادهای فعال در حوزهی کودک و نوجوان، کانون را بهعنوان مرجع فعالیت کودک و نوجوان میشناسند و قبول دارند و این، نقطهای قابل اتکاست که بایست تقویت شود.
معدنی در ادامه از کارشناسان و مربیان خواست تا نسبت به این موضوع و اجرای برنامههای خانوادهمحور، ورود جدی داشته باشند و در اینحوزه بهصورت تخصصی و ویژه، برنامهریزی کنند و موضوعها و جریانهای اجتماعی فعال در استان را شناسایی و به حضور جدی در عرصهی تصمیمسازی حوزهی کودک و نوجوان اهتمام ورزند.
وی، سال ۱۴۰۲ را زمینهی تحقق و شروع «کانونپلاس» برای حضور کانون در عرصهی فناوریهای نوین برشمرد و با اشاره به برنامههای آینده کانون در حوزهی فرهنگی به ارزشآفرینی فعالیتهای کودکان و نوجوانان در کانون پرورش فکری اشاره کرد.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون کشور در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح «کانون مدرسه» آشنایی دانشآموزان با کانون و عضویت آنها در مراکز فرهنگیهنری و شرکت مستمر و فعال در کارگاههای مربیان بوده، درخصوص نظارت کارشناسان بر ثبت عضویت، ثبت فعالیتهای اجرایی، برگزاری نمایشگاه آثار طرح با دعوت از مسئولان آموزش و پرورش و... مطالبی بیان کرد.
گفتنی است؛ در بخشی از این نشست معدنی به پرسشهای کارشناسان در حوزههای فرهنگی، هنری، ادبی و آموزش و پژوهش پاسخ داد.