به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در بازدید معاون وزیر از مرکز فرهنگی هنری شماره سه کانون پرورش فکری شهر کرمان واقع در یخدان مویدی که دارابی روز ۵ خرداد ۱۴۰۲ با همراهی فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان صورت گرفت، نجمهخاتون خداترس سرپرست کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان ضمن تبریک ایام دهه کرامت و هفته میراث فرهنگی، میراث فرهنگی را سرمایه و گنجینه گرانبهایی دانست که نشان از هویت ملی، فرهنگی و اندیشمندی نیاکان و گذشتگان دارد و باید بیش از پیش به آن توجه و عنایت شود ضمن اینکه باید در جهت ارتقای دانش و سواد میراثی جامعه کوشا و پیگیر باشیم.
خداترس در بخش دیگری از سخنان خود کودکان و نوجوانان ایران اسلامی را سرمایههای ملی و مذهبی نیروی انسانی آینده برشمرد که در حقیقت پاسداران و حافظان میراث معنوی و فرهنگی آینده خواهند بود.
وی اشاره کرد: امروز شاهد همگونی و تلفیق بسیار زیبا و قابل تاملی هستیم. کودکان و نوجوانان میراثسازان آینده در این مکان و بنای تاریخی که یادگاری از میراث گذشته است، در جهت پرورش و شکوفایی فکری و ذوقی خود در مسیر اعتلای فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی با بهرهگیری از مربیان و فعالیتهای تخصصی کانون پرورش فکری تلاش میکنند و حضورشان در بنای تاریخی باعث توجه و عنایت بیشتر خانوادهها و مردم به این مکان شده است.
خداترس ابراز امیدواری کرد با حمایت همه مسئولان استان از این نگرش و رویکرد، پیوند عمیقتری بین اندیشه غرورآفرین گذشته با نسل امروز که افتخار آفرینان آینده ایران سربلند هستند بهوجود آید.
فریدون فعالی مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان نیز بیان کرد: بهرهوری فرهنگی از بناهای تاریخی و تبدیل این مکانها به محور فرهنگ و هنر در استان کرمان اتفاق افتاده است و میتوان از نمونههای موفق و درخشان این واگذاریها به یخدان مویدی که تبدیل به مرکز فرهنگیهنری کانون پرورش فکری شده است، ساختمان کتابخانه ملی شهر، حمام ابراهیمخان و باغ موزه هرندی اشاره کرد.
همچنین گروه سرود کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمان با اجرای چند سرود محلی، کارآوا و سرودبازی در این برنامه شرکت کردند.
شایان ذکر است یخدان مویدی از سال ۱۳۷۸ به مدت ۱۰ سال و بعد از یک وقفه هفت ساله از سال ۱۳۹۵ تا به امروز به عنوان مرکز فرهنگیهنری شماره ۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر کرمان فعالیت دارد.
یخدان مؤیدی بزرگترین یخچال خشتی ایران و جهان است. این بنا در اواخر دوره صفویه بنا شده و آب آن را قنات مؤیدی تامین میکرده. در فصل زمستان قطعات یخ در کنار دیواره پشتی آن به مدت یک هفته انباشته و از طریق سطح شیبدار به داخل یخدان هدایت میشده است و در فصول گرم سال از آن استفاده میکردند.