به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان سمنان، فاطمهسادات امیرفخریان مسئول مرکز فرهنگیهنری شماره دو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دامغان از ادامه سلسلهنشستهای تلاطم هویت و بحرانهای نوجوانی در قالب کارگاه تخصصی مهارتآموزی با موضوع واقعبینی، پنجشنبه یکم تیر ۱۴۰۲ با دعوت از سیدمحمد شاهچراغ جامعهشناس و پژوهشگر حوزهی کودک و نوجوان، خبر داد و گفت: در این نشست اعضا با نوع نگاههای متفاوت و نقش مهم و سرنوشتساز آنها در زندگی آشنا شدند.
نگاه افراد به وقایع، یک سبک تبیینی و آموختنی است
شاهچراغ اظهار داشت: نگاه انسان به اتفاقات مثبت و منفی متعددی که در زندگی روزمرهاش رخ میدهد بر سلامت روان، نوع رفتار و بالطبع روابطش تأثیرگذار است و از طرفی نگاه افراد به وقایع، یک سبک تبیینی و آموختنی است که از شخصیت و ذات انسانها ناشی نمیشود و میتواند نافذ و عمیق و یا سطحی و گذرا باشد.
وی در ادامهی سخنانش با بیان اینکه سه دسته نگاه به زندگی و وقایع آن وجود دارد گفت: در ادبیات روانشناسی، این سه دسته به «بدبینانه»، «خوشبینانه» و «واقعبینانه» تقسیمبندی میشوند و تفکر خوشبینانه و بدبینانه در انتهای یک طیف قرار دارند و نقطهی میانی آن واقعگرایی است.
مدرس کارگاه تلاطم هویت کانون دامغان در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: انسانهای بدبین، اتفاقات منفی را همیشگی و ناشی از درون خویش میبینند و آن را به کل موقعیتهای مشابه تعمیم میدهند و انسانهای خوشبین، اتفاقات منفی را موقتی، ناشی از بیرونِ خویش و محدود به موقعیتهای خاص میبینند و انسانهای واقعبین، نگاه خوشبینانه دارند؛ اما با اضافهکردن تفکر انتقادی و حس مسئولیتپذیری، از ایجاد خوشبینی افراطی در خویشتن جلوگیری میکنند.
امیرفخریان در پایان یادآور شد: بخشی از نشست به پرسش و پاسخ اختصاص یافت و اعضای نوجوان پیرامون شخصیت خود، میزان خوشبینی، بدبینی و بازخورد کارگاه به گفتوگو و تبادل نظر پرداختند.