بهگزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حامد علامتی ضمن قدردانی از تلاشهای همکاران پیشکسوت کانون اظهار داشت: باید از تمام کسانی که در زمینه نگهداشت ارزشهای دینی کشور تلاش میکنند حمایت کنیم.
وی در ادامه با اشاره به فرهنگ و شکلدهی ذهن و رفتار در جامعه خاطرنشان کرد: ضرورت شکلدهی ذهن و رفتار در تلاشی است که در حوزه فرهنگ حاصل میشود.
علامتی عنوان کرد: امروزه دشمن از هر طریق ممکن به کودک و نوجوان هجوم آورده و ما باید برای آینده کشور که در دستان کودکان و نوجوانان است برنامهریزی کنیم.
وی بیان کرد: باید تلاش کنیم ارزشها را با زبان هنر و ادب و به صورت غیرمستقیم در کودکان و نوجوانان نهادینه و فرهنگسازی کنیم.
مدیرعامل کانون، همچنین با اشاره به اینکه باید از دغدغههای پیشکسوتان و بازنشستگان برای پیشبرد اهداف کانون استفاده کرد یادآور شد: کانون گنجینه ارزشمند فرهنگی، هنری و ادبی است و ظرفیت نیروی انسانی خوبی دارد که باید از آنها بهره برد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در حال تدوین سند راهبردی کانون پرورش فکری کودکان نوجوانان در حوزه تعلیم و تربیت هستیم که وظیفه داریم به خدماتی که در حوزه ما است عمل کنیم.
علامتی تصریح کرد: با توجه به اینکه امروزه جمهوری اسلامی دغدغه کودک و نوجوان دارد راه حلش این است که گروههای کوچک و بزرگ مردمی به کمک کانونیها بیایند تا با همافزایی آن را به سرانجام برسانیم.
وی با اشاره به اینکه کانون باید حامی خوب کودکان و نوجوانان باشد خاطرنشان کرد: این حمایت باید برای همه کودکان و نوجوانان باشد و مختص به افراد خاص نباشد.
مدیرعامل کانون با اشاره به اینکه مدتی را در استان سیستان و بلوچستان زندگی کرده است افزود: شاخصه مردم این استان ادب و شکرگزاری آنها است که این امر هویت مردم این استان را نشان میدهد.
علامتی عنوان کرد: کانون باید به اقلیمها توجه کند چرا که خرده فرهنگها و توجه به خرده فرهنگها هستند که فرهنگ و هویت آن منطقه را میسازند.
وی بیان کرد: هر مرکز کانون در هر کدام از شهرستانها باید برای خودش برنامه داشته باشد و به صورت هوشمند عمل کند.
علامتی به پیشنهادهایی که در زمینه تئاتر و سینما از سوی همکاران کانون مطرح شد اشاره کرد و گفت: از تئاتر نباید غافل باشیم چرا که بدون تئاتر، سینما شکل نمیگیرد تئاتر یکی از کانونهای شکلگیری و فرهنگسازی در استان است.
وی با بیان اینکه مرکز نجوم کانون استان نیز باید تجهیز شود خاطرنشان کرد: نمونهای از خرده فرهنگها، تاریخ شناسی اقوام است که باید به کمک مربیان احیا شود .
وی ضمن ترویج فرهنگ کتابخوانی توسط مربیان برای کودکان کانونی گفت: کانون بدون کتاب معنایی ندارد کار باید با کتاب شروع شود و با کتاب ادامه و با کتاب خاتمه یابد.
پیش از سخنان مدیر عامل کانون فعالان فرهنگی حاضر در جلسه نکاتی را مطرح کردند که از آن جمله میتوان به این موارد اشاره کرد: معصومه میرحسینی، همکار پیشکسوت کانون در مورد اهمیت کتاب گفت: مربیان کتابخوان سرمایههای ارزشمند کانون هستند زیرا با مطالعه میتوان به همه چیز رسید.
وی ادامه داد: باید کودکانی جستوجوگر پرورش دهیم تا با توانمندی راه خود را انتخاب کنند.
عباس باقری، شاعر، نویسنده و پژوهشگر برجسته استان سخنان خود را با طرح چند پرسش آغاز کرد در چه مرحلهای از رشد روانی قرار داریم، آیا برای کودکان بر اساس اقلیم و خرده فرهنگها برنامه ریزی میکنیم یا یک نسخه واحد برای آنان در نظر میگیریم.
وی ادامه داد: گسست فرهنگی مشکلات زیادی را در حوزه کودک و نوجوان پدید آورده و ما باید آنان را با تشکیل شوراهای نوجوانان و دیگر فعالیتهای پویا در مسیری قرار دهیم که به اوج برسند.
یکی از فعالان حوزه تئاتر کودک و نوجوان نیز معتقد بود دنیای تئاتر کودک و نوجوان دنیای وسیعی است که ما در آن پیشرفت قابل توجهی نداشتهایم زیرا در زیرساختها با مشکل مواجه هستیم.
عضو سالهای پیش کانون و از اعضای فعال انجمن نجوم زاهدان هم عنوان کرد اگر حمایت صورت بگیرد مرکز نجوم میتواند هویت استان باشد.
وی در پایان سخنان خود به تعدادی از موفقیتهای حاصل شده ازسوی اعضای کانون و مرکز نجوم اشاره و اظهار امیدواری کرد با احیای فعالیت نجوم بتوان انسانهای توانمند بیشتری را پرورش داد.