به گزارش اداره کل روابط عمومی اداره کل کانون خراسان جنوبی، طاهره حمیدی مدیر کل کانون استان با بیان اینکه فراخوان این جشنواره از مرداد ماه منتشر شده است گفت: این دوره از جشنواره با هدف عمومیسازی و مردمیسازی قصهگویی در اقشار مختلف جامعه، فضاسازی و ارتقای ظرفیت قصهگویی به عنوان یک رویکرد فراگیر تربیتی جامعه و تقویت جایگاه قصهگویی ایرانی برای ثبت جهانی در بخشهای «مدرن و کلاسیک»، «آیینی سنتی»، «زبان اشاره» و «۹۰ ثانیهای» برگزار میشود.
وی گفت: «قصههای قرآنی، دینی و مذهبی، روایت اراده» (قصهی کارآفرینان و صاحبنامان عرصهی کار و تلاش)، «قصههای نامداران» (روایت اسطورهها) و «قصههای آزاد» محورهای موضوعی این دوره از جشنواره است و با توجه به اینکه مخاطب قصهها کودکان و نوجوانان هستند، پرداختن به قصههای دارای زمینهی طنز و لبخند در تمامی محورهای موضوعی پیشنهاد شده است.
مدیر کل کانون استان افزود:این جشنواره در بخش مدرن و کلاسیک شامل قصههایی از روزگاران کهن، تاریخ، سنتها، مذهب، آداب، قهرمانیها و ... از منابع شفاهی یا کتبی که از سوی قصهگو به شیوهی قصهگویی متداول اجرا و در مدرن (نوآورانه) نیز شامل قصههاییکه به صورت خلاقانه در اجرا و متن با استفاده از تصویر و سایر ابزارهای خلاق و از منابع شفاهی یا کتبی از سوی قصهگو اجرا میشود.
وی با اشاره به مراحل اجرایی این جشنواره گفت: مرحلهی کتابخانه ای از ۷ تا ۱۰ آبان ماه در سطح مراکز کانون استان برگزار خواهد شد و پس از آن شاهد اجرای مرحلهی استانی در روزهای ۱۷ و ۱۸ آبان ماه خواهیم بود.
رئیس دبیرخانه استانی این جشنوراه ادامه داد: علاقهمندان تا پایان مهر ۱۴۰۲ فرصت دارند برای ثبتنام و بارگذاری آثار خود به پایگاه جشنواره قصهگویی به نشانی kanoonfest.ir مراجعه کنند.
حمیدی در خصوص مرحلهی پایانی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با شعار «با قصه لبخند بسازیم» نیز گفت: این مرحله از جشنواره هفته آخر آذر ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد.