به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در این نشست که به صورت حضوری و مجازی برگزار شد محمدرضا سنگری نویسنده و پژوهشگر با بیان اینکه خانواده، زیبایی و تکیهگاههای دینی سه رکن اصلی در ارتباط هستند، گفت: در فرهنگ گذشته توجه به سرشت یا گوهر مورد توجه ویژهای بوده و بر این باور بودند که سرشت قابل تغییر نیست.
وی افزود: بنابر این نگاه اگر کسی از اول سرشتش خوب نباشد نمیتوانید تأثیر چندانی در او ایجاد کنید. درواقع در گذشته براین باور بودند برخی آدمها اصلا قابل تغییر نیستند و بسیاری از خانوادهها در گذشته قربانی این انگاره بودند که سرشت تغییرناپذیر است.
سنگری تصریح کرد: فطرت انسانی ابعاد گوناگونی دارد که یکی از آنها خیرخواهی و خیرگرایی است. در همه انسانها میل به خیر وجود دارد. ممکن است انسان بعدا فاصله بگیرد اما همیشه اتفاقها را با خیر معنا میکنند
.
این پژوهشگر ادامه داد: یکی دیگر از ابعاد فطرت انسانی گرایش به زیبایی است و هیچ بدی در دنیا عیان عنوان نشده است.
وی با اشاره به آیه ۳۴ سوره فصلت که در آن خوبی و بدی با هم مساوی عنوان شدند مثالهایی درباره تبدیل موقعیتهای منفی به مثبت بیان کرد.
سپس این نویسنده اظهار کرد: گاهی موقعیت منفی را منفیتر میکنیم که زیاد هم اتفاق میافتد. بعضیها فقط میگریزند و سعی میکنند با آن مواجه نشوند و صورت مسأله را پاک کنند و یا ممکن است دیگران را متهم کنند.
نویسنده کتاب «چهل روز عاشقانه» در بخش دیگری از صحبتهایش گفت: کربلا هنرمندانهترین شکل تبدیل موقعیت است؛ واقعه کربلا موقعیت منفی بود که حضرت زینب(س) آن را به موقعیت مثبت تبدیل کرد و شد «ما رایت الا جمیلا».
وی افزود: هیچ موقعیت منفی وجود ندارد که در آن رسیدن به موقعیت مثبت نباشد.
سنگری با بیان این سؤال که خداوند به خانواده چطور نگاه میکند؟ بیان کرد: اول اینکه خانواده مقدس است و خانه مکان مقدسی است. اگر اینطور ببینیم رفتارمان تغییر میکند.
وی در ادامه به نمونههایی از برخورد اهل بیت(ع) با خانواده خود اشاره کرد.
این پژوهشگر افزود: مورد دوم؛ خانواده در نگاه خداوند محبوب است. من باید عاشق خانواده باشم. هیچ بنیادی در اسلام محبوبتر از ازدواج نیست. معیار ایمان دوست داشتن همسر و خانواده است بنابراین باید در خانواده دائم پل عاطفی ببندیم و اضطراب تزریق نکنیم.
سنگری ادامه داد: مورد آخر اینکه ازدواج باید برای تسکین اتفاق بیفتد. خانواده باید پایان بخش التهابها و اضطرابها باشد. کوتاه بیایم تا بتوانیم پروازهای بلند کنیم.
نشست ترویجی «خانواده در منظومه تربیی ائمه(ع) با رویکرد زیباییشناسی» ویژه کارشناسان، مربیان و اولیای تربیتی کانون روز دوشنبه سوم مهر ۱۴۰۲ با حضور فرهاد فلاح معاون فرهنگی کانون، فروهر معدنی مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون، مجتبی حاذق سرپرست آفرینشهای ادبی و هنری کانون و کارشناسان در سالن کنفرانس معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان واقع در خیابان حجاب برگزار شد.