بهگزارش روابطعمومی اداره کل کانون استان گیلان، این نشست بهمنظور هماهنگی برنامههای هفتهملی و روز جهانی کودک سال ۱۴۰۲، با حضور نمایندگان دستگاههای اجرایی و گروههای مردمنهاد فعال در حوزه کودک و نوجوان گیلان بهمیزبانی ادارهکل اجتماعی و فرهنگی استانداری استان صورتگرفت.
کارگروه کودک و نوجوان استان با محوریت کانون تشکیلشود
مدیر کل اموراجتماعی و فرهنگی استانداری استان گیلان در این نشست، به اهمیت فعالیتهای کودک و نوجوانمحور اشاره و با ضروری ارزیابیکردن همافزایی دستگاهها و مجموعههای فعال در این حوزهگفت: برنامهریزی برای این نسل، نیازمند استمرار و پیگیری است.
محمدمهدی نیازمند بر همیناساس نیز پرهیز از عملکرد جزیرهای و فراهمسازی زمینههای همراهی همیشگی متولیان این حوزه را ضروری دانست و بر لزوم تشکیل دبیرخانه دائمی کودک و نوجوان در استان با دبیری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان و برگزاری نشستهای هماندیشی در بازه زمانی دو ماهه تاکیدکرد.
وی در ادامه، به نقشمحوری آموزش و پرورش در حوزه تعلیم و تربیت اشارهداشت و با بیاناینکه شکلگیری زیرساختهای مناسب فرهنگی و آموزشی کشور، نیازمند بهرهگیری از همراهی مجموعههایی چون کانون پرورش فکری است، تصریحکرد: ضرورتدارد برای ایجاد بانکهای اطلاعاتی و رصد آسیبهای اجتماعی متوجه نسل کودک ونوجوان، نسبتبه هماهنگسازی مجموعههای فعال در این حوزه اقدامشود.
لزوم برگزاری نشستهای تخصصی و بهرهگیری از اساتید دانشگاهی برای ایجاد و تقویت زیرساختهای حوزه کودک و نوجوان، ازدیگرموضوعهایی بود که محمدمهدی نیازمند برآن تاکیدداشت.
مدیرکل اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان همچنین، از ضرورتهای تولید محتوای مناسب برای آیندهسازان و بهرهگیری از ابزار رسانه سخنگفت و بر اهمیت همراهی صدا و سیما در مسیر انعکاس هرچه بیشتر برنامههای کودک ونوجوانمحور تاکیدکرد.
مهم برشمردن برنامهریزی و ارایهی جدول برنامههای هفته ملی کودک به استانداری و کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان استان گیلان، تاکید براجرای هرچهبهتر فعالیتهای این ایام و تعمیم این برنامهها بهتمامی روزهای سال، بخشپایانی سخنان محمدمهدی نیازمند بهشمارمیرفت.
سرمایهگذاری برای کودکان، زمینهساز آینده بهتر آنان است
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان نیز با قدردانی از مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری و حضور نمایندگان دستگاهها و گروههای مردمنهاد، به تشریح برنامههای هفتهملی و روزجهانی کودک سال ۱۴۰۲ پرداخت.
سیدجلیل میرعظیمی در همین زمینه به شعار این ایام اشاره و با بیاناینکه «کودکی بهتر، زندگی بهتر» تاکیدی بر اهمیت برنامهریزی و سرمایهگذاری برای کودکان است، افزود: چنانچه با مشارکت خانوادهها و فعالان فرهنگی، زمینه سرمایهگذاری هرچه بیشتر را برای کودکانمان فراهمکنیم، آینده بهتر فرزندان ایران اسلامی را شاهدخواهیمبود.
او اضافهکرد: خانواده رکن اصلی تربیت کودک محسوبمیشود و براین اساس ضروری است در تمامی فعالیتهای کودک ونوجوان محور به این مهم توجه ویژهای داشتهباشیم.
این مدیرفرهنگی در ادامه، اهداف برگزاری برنامههای هفته ملی و روز جهانی کودک را یادآورشد و جلبنظر جامعه به اهمیت دوران کودکی و نیازهای این نسل، همگرایی دستگاهها و گروههای مردمنهاد متولی حوزه کودک ونوجوان و فراهمسازی بسترهای مناسب برای ارایه خدمات فرهنگی، رفاهی، تفریحی و آموزشی به آیندهسازان ایران اسلامی را ازجمله این هدفها عنوانکرد.
میرعظیمی با بیان اینکه که کودکان و نوجوانان سراسر کشور، مربیان واولیای تربیتی، خانواده و فعالان حوزه کودک و نوجوان مخاطب برنامههای این ایام هستند، تاکیدکرد: ۱۵ تا ۲۱ مهر سال ۱۴۰۲ فرصتیاست تا بسترهای خدماترسانی مستمر و همیشگی به آیندهسازان ایران اسلامی فراهمشود.
او درهمینحال، «برنامه برای کودکان» و «برنامه دربارهی کودکان» را از سطوح برنامههای هفتهملی و روزجهانی اعلامکرد و به تشریح اهم فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان ونوجوان در ایام پرداخت.
میرعظیمی درهمینحال، ظرفیتهای کانون برای خدماتسانی هرچهبهتر به کودکان را موردتوجه قرارداد و ۳۱ مرکز فرهنگی هنری ثابت، ۴ کتابخانه پستی، ۲ مرکز فرهنگی هنری فراگیر(ویژه کودکان و نوجوانان با نیازهای ویژه) و همچنین، ۴ کتابخانه سیار شهری و روستایی و مرکز مکاتبهای آفرینشهای ادبی این مجموعه فرهنگی را امکانی مناسب برای کشف و پرورش استعدادهای نسل کودک و نوجوان دانست.
اعلام آمادگی برای تعامل هرچهبیشتر با فعالان حوزهکودک ونوجوان برای ارتقای توانمندی آیندهسازان ایران اسلامی، پایانبخش سخنان سیدجلیل میرعظیمی محسوبمیشد.
ادامهبخش این نشست که عصر روز چهارشنبه، ۵ مهر ۱۴۰۲ صورتگرفت، صحبتهای اکرمالسادات حسینی، سرپرست معاونت فرهنگی کانون پرورش فکری و ارایه برنامهها از سوی نمایندگان ادارههایکل آموزش و پرورش، فرهنگوارشاد اسلامی، میراث فرهنگی و گردشگری، بهزیستی، ورزش و جوانان، کمیته امداد امام خمینی(ره)، نیروی انتظامی، صنعت، معدن، تجارت گیلان و همچنین، نمایندگانی از دفتر امور بانوان استانداری، دانشگاه علومپزشکی استان و شهرداری و سازمانفرهنگیاجتماعیورزشی شهرداری شهررشتبود.