به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گلستان، بیستوهشتمین جلسهی انجمن نویسندگان نوجوان کانون گلستان، با حضور اعضای این انجمن و دعوت از عبدالرحمان اونق، نویسنده و منتقد ادبی، بهعنوان مهمان ویژه برگزار شد.
در ابتدای جلسه ۵ اثر از اعضای کانون مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
اونق در نقد این آثار گفت: زبان داستان در آثاری که خوانده شد، روان وساده بود و نشان میدهد که اعضا اهل مطالعه هستند و نوشتن را تمرین کرده اند.
نویسنده کتابهای، چوپان کوچک و فریاد آق اویلی ادامه داد: زبان داستان یکی از عناصر مهم در ایجاد ارتباط با مخاطب است؛ بهویژه در آثار ویژه کودک و نوجوان باید واژهها و عبارتها ساده و قابل درک باشند و با توجه به دایره لغات ذهن این گروه سنی انتخاب شوند؛ همچنین زبان هر داستان باید متناسب با مضمون، فضا و شخصیت پردازی آن باشد، گاهی نویسنده مشغول فرم داستان میشود که پرداخت داستانی را فراموش کرده و سایر عناصر داستان مانند تعلیق، نقطهی اوج و... را رها میکند.
وی باورپذیری را از دیگر عناصری دانست که هنر نویسنده را به نمایش میگذارد و اظهار داشت: رعایت روابط علت، معلولی و توصیفهای به جا و فضاسازیهای مناسب و به اندازه موجب میشود، مخاطب با شخصیتها و فضاهای داستان همراه شود و داستان را باور کند.
اونق همچنین بیان کرد: در داستانهای بومی میتوان با توجه به اقلیم آن داستان، از گویشها و لهجههای محلی نیز بهره گرفت و دیالوگهای خوبی برای شخصیتهای داستان نوشت، فضاهایی متفاوت، خلاق و جدید خلق کرد؛ چرا که داستان های اپارتمان نشینی و... تکراری شدهاند و در داستانهای بومی با تنوع فضاها و شخصیتها، داستانهای خاص و منحصر به فردی خلق می شوند..
گفتنیست که عبدالرحمان اونق، پیش از این نیز مهمان بیست و پنجمین جلسهی انجمن بود که با موضوع داستانهای بومی و طرح سوژه های داستانی، برگزار شد.