به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، اختتامیهی مرحلهی استانی بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی برگزار شد.
مدیرکل کانون استان در آغاز آیین اختتامیه این جشنواره با یادآوری روزهای سخت و اندوهناک ساکنان غزه، به ویژه کودکان و نوجوانان بیگناه این سرزمین، ضمن ابراز همدردی با آنان، جنایتهای رژیم اشغالگر قدس را محکوم کرد و در ادامه افزود: در جشنواره امسال بخشی به این موضوع اختصاص یافت تا کودکان غزه بدانند که ملت ایران آنان را فراموش نمیکنند.
محمدرضا سالاری در ادامه با مرور کوتاهی بر روند برگزاری جشنواره بیستوپنجم، و استقبال علاقهمندان از آن گفت: شناسایی استعدادهای غنی استان، یکی از دستاوردهای مبارک برگزاری چنین رویدادهایی است که با تدبیر و برنامه ریزی میتوان آنان را حفظ و تقویت کرد.
وی برگزاری دو نشست تخصصی در سطح استان و کشور را تلاشی در جهت تحقق این امر دانست و گفت: در روزهای منتهی به اختتامیه دو کارگاه فن بیان و «نقش قصه در حل مساله در دنیای بُهت» در سطح استان و کشور(حضوری و مجازی) در زاهدان برگزار شد که حاصل آن توانمندسازی علاقهمندان به این هنر است.
سالاری قصهگویی را یک سفر کم هزینه خواند که سهم مهمی در جریانسازی فکری مخاطبان، به ویژه کودکان، دارد و معتقد بود با ترویج این هنر در میان خانوادهها میتوان در امر فرهنگسازی و انتقال آن موفق عمل کرد.
پس از سخنان مدیرکل کانون استان، معاون سیاسی و اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان، سخنان خود در جمع اعضای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را با ذکر خاطرهای از دوست شهید خود آغاز کرد و آن را قصهای واقعی خواند که در جمع قصهگویان حاضر بیان میکند.
رضا شریفی زاده ادامه داد: امروز سالروز شهادت شهید محسن خزایی(خبرنگاری که در دفاع از حرم به شهادت رسید) است، دوستی که سالهای مدرسه و بازی را با هم گذراندیم.
وی سپس گفت: بسیاری از شما عزیزان در آن روزهایی که دشمنان میخواستند در این استان ناامنی ایجاد کنند، هنوز به دنیا نیامده بودید. سالهاست که دشمنان میخواهند بین ما اختلاف ایجاد کنند اما به برکت خون شهیدان تاکنون موفق به این کار نشدهاند.
شریفی زاده برگزاری چنین برنامههایی را مدیون شهیدان دانست که برای آرامش ما جان عزیز خویش را نثار کردند و برعهده همه ماست که قصههای آنان را روایت کنیم.
در ادامه این آیین، معاون فرهنگی کانون کشور به صورت مجازی در جمع حاضران در اختتامیه حضور یافت و با بیان این نکته که مردمی سازی و عمومی سازی قصه گویی، رویکرد جدید جشنواره بینالمللی قصهگویی امسال است، ادامه داد: در جشنواره امسال نزدیک به ۱۷ هزار نفر از سراسر کشور شرکت کردهاند که مرحله استانی آن در نقاط مختلف کشور در حال برگزاری است.
فرهاد فلاح سپس با اشاره به ۲۸۶ قصه قرآنی، آن را نشانه تاثیر این حوزه در فرایند تربیت در تاریخ بشر خواند و گفت: سیاست ما این است که قصهگویی را به عنوان یک فعالیت فرهنگی به خانه و خانواده بکشانیم تا والدین از این ظرفیت برای تربیت فرزندان خود استفاده کنند.
وی ادامه داد: قصه، پایه همه فعالیتها و تحولات فرهنگی است و اگر در جامعه آن را تقویت کنیم هنرهای دیگر نظیر نماش، فیلم، موسیقی، هنرهای تجسمی و... را تقویت کردهایم.
فلاح جشنواره قصهگویی را طلیعه بازگرداندن قصه به عرصه زندگی دانست و از تشکیل باشگاه ملی قصهگویان در آیندهای نزدیک خبر داد که میتواند به انجام فعالیتهای فرهنگی مستمر کمک کند.
نقالی، اجرای موسیقی، قصهگویی و معرفی برگزیدگان، دیگر بخشهای این ویژه برنامه بود که با حضور مسئولان، همکاران، اعضا و هنرمندان برگزار شد.
گفتنی است روزهای ۱۹ تا ۲۲ آبان، ۸۳ قصهگوی برتر استان، با یکدیگر به رقابت پرداختند.