به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، ساجده جعفری با اشاره به مدت زمان فعالیت خود در زمینه قصه و قصهگویی اظهار کرد: اصالت من به گناوه بازمیگردد و قصهگویی را از ۱۰ سالگی شروع کردم و تاکنون که ۱۳ ساله هستم با جدیت تمام در زمینه قصهگویی فعالیت دارم.
وی افزود: برای اولین بار بدون هیچ تجربه و آموزشی و تنها برای کسب تجربه در بیستوسومین جشنواره قصهگویی در مرحله استانی شایسته تقدیر شدم و با پشتیبانی خانواده و حمایتهای این عزیزان در بیستوچهارمین جشنواره بینالمللی قصهگویی به مرحله کشوری راه یافتم.
جعفری از حضور خود در بخش مدرن و کلاسیک جشنواره قصهگویی خبر داد و گفت: من در یک خانوادهای بزرگ شدم که قصه و بیان قصه در آن نقش پررنگی داشته و به همین دلیل مادربزرگ من منشا تمام قصههای من است و تلاش دارم تا داستانهایی که از مادربزرگم شنیدهام را برای سایر کودکان بازگو کنم تا آنان نیز مثل من از این داستانهای زیبا لذت ببرند.
وی ادامه داد: آموزههای دینی و تربیتی بسیاری در داستان مورد نظر من جای دارد و مهمترین آموزه آن این است که خداوند همواره ناظر بر اعمال و رفتار ما است.
این شرکتکننده بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ قصه و قصهگویی در جامعه اظهار کرد: برگزاری دورهمیهای خانوادگی، همنشینیهای متعدد و برگزاری جشنوارههای این چنینی از جمله مواردی است که میتواند مردم را با فضای قصه آشنا کنند و توصیه من این است که قصه بگویند، بشنوند و قصه گفتن را یاد بگیرند.
وی ادامه داد: علاقه به قصهگویی در خانواده من بسیار زیاد است و بیشتر اعضای خانواده من نیز در این زمینه فعالیت دارند و توصیه من به مادران نیز این است که مادران خودشان قصه گفتن را یاد بگیرند و همانند مادربزرگ و پدربزرگانمان به بیان قصه برای کودکان خود بیشتر اهمیت دهند، زیرا کودک یاد میگیرد و زمانی که بزرگ شد خود عامل ترویج قصه در آینده میشود.
جعفری انس گرفتن با قصه را در گرو بیان قصه از سوی مادران دانست و گفت: با قصه میتوان نکتههای بسیار زیادی را به کودکان و حتی جامعه منتقل کرد و نباید از این ابزار مهم غافل شد.
وی ادامه داد: ورود من به عرصه قصهگویی با گویش و لباس محلی بود و همین دو عنصر باعث شده تا مخاطب بیشتر جذب قصه شوند و یاد گذشتگان و فرهنگهای دیرینه برای مردم زنده شود.
جعفری در پایان گفت: کودکان امروز مادران و پدران آینده هستند و به همین دلیل توصیه من به هم سن و سالانم این است که قصه گفتن را یاد بگیرند و با قصه به فرزندان خود نکتههای مهم تربیتی را آموزش دهند.
بیستوپنجمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در یزد پایتخت قصهگویی ایران از ۲۷ تا ۳۰ آذر ۱۴۰۲ برگزار شد.