ادبیات پس از انقلاب، تفکر نوینی معرفی‌می‌کند/ شعر امروز، قرین شعور است

علی اکبر مرادیان گروسی: ادبیات پس از انقلاب اسلامی ایران، تفکر نوینی را معرفی‌می‌کند و شعر شاعران این عصر، قرین شور و شعور است.

به‌گزارش روابط‌عمومی اداره کل کانون استان گیلان، علی‌اکبر مرادیان گروسی با بیان این مطلب در جمع مدیرکل، معاون فرهنگی، کارشناس مسئول و کارشناسان و اعضای به‌قالب‌رسیده کارگاه‌های ادبی کانون پرورش فکری  کودکان و نوجوانان استان گیلان تصریح‌کرد: ادبیات پس از سال ۱۳۵۷ کشور، فضای نوین و رو به رشدی را تجربه‌می‌کند.

مرادیان گروسی برهمین‌اساس نیز همگامی با این رشد و بالندگی را نیازمند مطالعه و دانش‌افزایی نوقلمان  و آشنایی هرچه‌بیش‌تر با شاعران و نویسندگان برجسته ایران و جهان دانست و این مهم را فرصتی برای خلق آثار فاخر عنوان‌کرد. 


این پیش‌کسوت عرصه ادبیات، شاعر و نویسنده که صاحب بیش از یکصد عنوان اثر در زمینه فرهنگ و ادبیات گیلان است در ادامه به اهمیت شناخت زبان مادری و خلق اثر در این زمینه پرداخت و از اعضای نوجوان کانون برای ورود به این عرصه دعوت‌کرد.

مرادیان‌گروسی با بیان اینکه طی سال‌ها برای حفظ و معرفی فرهنگ گیلان تلاش‌کرده‌ام افزود: لازم است کودکان ونوجوانان گیلانی با پشتکار و ممارست، در این مسیر حرکت‌کنند.


مدیرکل کانون استان گیلان طی این نشست که درنخستین روز از چهل‌وپنجمین فجر انقلاب اسلامی ایران و در منزل علی‌اکبر مرادیان گروسی صورت‌گرفت،  سال‌ها تلاش و مرارت این شخصیت برجسته ادبی در پاس‌داشت از هویت، حفظ زبان مادری و نیز توجه به ادبیات و فرهنگ گیلان  را ارزشمند و ستودنی‌خواند.

ادبیات پس از انقلاب، تفکر نوینی معرفی‌می‌کند/ شعر امروز، قرین شعور است

سیدجلیل میرعظیمی از این رو، نکوداشت  صاحبان قلم و اندیشه را مهم ارزیابی‌کرد و الگوپذیری کودکان و نوجوانان از چهره‌های شاخص ادبی و فرهنگی  کشور و استان را لازم و ضروری دانست.

این مسئول فرهنگی درهمین‌زمینه، کارگاه‌های ادبی کانون، مربیان توانمند و  هم‌نشینی با فعالان فرهنگی و ادبی را فرصتی مغتنم توصیف‌کرد و از آینده‌سازان دعوت‌کرد تا از این فرصت‌های سازنده به بهترین شکل‌ممکن بهره‌مندشوند.

سجاد کوچک‌نژاد و حمیراخدابنده دوگاهه، به ترتیب معاون فرهنگی و کارشناس مسئول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان نیز ضمن ارزشمند توصیف‌کردن این دیدارها، به معرفی پیشینه و آثار مرادیان گروسی برای اعضا پرداختند.

خوانش اثر از سوی اعضای برگزیده کارگاه‌های ادبی کانون و آگاهی آنان از دیدگاه‌های علی‌اکبر مرادیان گروسی، دیگر برنامه‌های این روز بود و با اهدای لوح سپاس مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان به این شخصیت نام‌آشنا همراه‌شد.

ادبیات پس از انقلاب، تفکر نوینی معرفی‌می‌کند/ شعر امروز، قرین شعور است

ادبیات پس از انقلاب، تفکر نوینی معرفی‌می‌کند/ شعر امروز، قرین شعور است

گفتنی‌است، علی اکبر مرادیان گروسی سال ۱۳۰۷ ه.ش در محله بوسار رشت، چشم‌به‌جهان‌گشود و طی سال‌ها نقش به‌سزایی در بالندگی ادبیات گیلان ایفاکرد.

شال ترس مامد، گورخانه واران (غزل گیلکی)، آفتاب شوران (شعر گیلکی بر وزن نیمایی)، هسا شعر گیلکی، مصدر در زبان گیلکی، بخشی از آثار این شخصیت ادبی به‌شمارمی‌رود.

 مرادیان گروسی سراینده اولین منظومه شعر برای کودکان است و لک‌لک پیر، هفت‌سین و عمونوروز مثل‌ها و اصطلاحات گیلان، ترانه‌های روستایی، منظومه بلند هفت سین و عمونوروز و کتاب قصه برای کودکان هم از دیگر آثار مرادیان محسوب‌می‌شود.

وی هم‌چنین، یکی از بنیانگذاران انجمن مفاخر استان گیلان، انجمن مهرورزان گیل و محفل ادبی یاران دوشنبه رشت و صاحب امتیاز و مدیر مسئول انتشارات و هفته نامه «گیله مرد» است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =