به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، روز پنجشنبه ۹ فروردین ۱۴۰۳ روحالله واحددهکردی به عنوان سرپرست ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری معرفی و از تلاشهای حجتالله آسمند قدردانی شد.
معاون فرهنگی کانون در این آیین گفت: یکی از مهمترین برنامههای کانون پرورش فکری در سال جاری تغییر روش از تصدیگری به سمت تولیگری است که کانون به جای اینکه تنها، مجری فعالیتهای حوزه کودک و نوجوان باشد به عنوان هماهنگ کننده، همافزا، تسهیلگر و شتابدهنده فعالیت کودکان و نوجوانان باشد.
وی اظهار کرد: در سال جاری تاسیس شورای عالی کودک و نوجوان در استانها و همچنین عضویت کانون پرورش فکری در شورای فرهنگ عمومی از دیگر برنامههای کانون است.
فلاح افزود: با توجه به سرعت فناوری و تغییرهای بنیادی در حوزه دانش، آیندهپژوهی از دیگر برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و هماکنون در حوزه دانشبنیان و هوش مصنوعی ورود پیدا کرده است.
وی با اشاره به اینکه در آینده آموزش غیررسمی گوی سبقت را از آموزش رسمی خواهد گرفت و مخاطب به سمت آموزش غیررسمی خواهد رفت، گفت: نوک پیکان آموزش غیررسمی به سمت کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان است.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: هم اکنون آموزش در برخی کشورها به سمت مدارس راهبردی رفته و در این مدارس برگزیدههای نظام آموزش و پرورش در یک مدرسه تجیمع میشوند و در این مدارس شخصیتهایی که در آینده کشور تاثیرگذار هستند، آموزش داده میشوند.
وی از راهاندازی باشگاههای تخصصی برگزیدگان ادبی کشور در حوزه کودک و نوجوان خبر داد و گفت: در این باشگاهها کودکان و نوجوانان فعال در حوزه «ادبی» به مدت سه سال و در برنامه «تربیتی و معنوی» آموزش داده میشوند.
فلاح تصریح کرد: در سال جاری طرح سیمرغ در مدارس کشور با هدف شناسایی استعدادهای برتر ادبی در حوزه شعر و داستاننویسی اجرا میشود تا استعدادهای برتر این حوزه شناسایی شود و زمینه رشد و تربیت استعدادهای این افراد در مدارس فراهم شود.
اجرای طرح کانون مدرسه در مدارس استان چهارمحال و بختیاری
مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰هزار دانشآموز استان در مقطع ابتدایی مشغول تحصیل هستند، گفت: از ظرفیت مدارس استان برای ارائه آموزشها و فعالیتهای کانون پرورش فکری بهویژه در مناطقی که مراکز کانون دایر نیست، استفاده شود.
افشین امیریان افزود: هماکنون تعدادی از مدارس استان مجری طرح کانون مدرسه هستند.
اولویت توسعه مراکز در روستاها
مدیرکل پیشین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری نیز در این آیین افزود: کانون هم اکنون در استان دارتی ۲۱ مرکز ثابت شهری، چهار کتابخانه سیار روستایی و یک مرکز پستی دارد که توسعه این مراکز در همه شهرها و روستاها با جمعیت بالا در اولویت قرار دارد.
حجتالله آسمند با بیان اینکه هم اکنون مرکز ثابت در روستاهای این استان وجود ندارد، گفت: ۸۰ روستا زیر پوشش مراکز سیار کانون هستند و هر ۲۰ روستا یک مربی سیار دارد که غیر از امانت کتاب، سایر فعالیتهای فرهنگی، هنری و ادبی را هم ارائه میدهند.
در پایان این آیین از تلاشهای حجتالله آسمند قدردانی و روحالله واحددهکردی به عنوان سرپرست ادارهکل کانون پرورش فکری استان چهارمحال و بختیاری معرفی شد.