به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، فردوسی شاعری است که عمر گرانبهایش را صرف فرهنگ و ادب این سرزمین کهن کرد و برای جاویدان نگاه داشتن زبان پارسی تک تک لحظات زندگیاش را گذاشت. با نگاهی به تقویم نامش به چشمتان میخورد و عبارت " روز بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی" در قاب چشمانتان حک می شود.
او، شاعری است که توجه جهانیان را به خود جلب کرده و زبان شان را به تحسین اثر جاودانهاش، شاهنامه، واداشته است و 25 اردیبهشت روزی است که فردوسی سرودن شاهنامه را بعد از 30 سال به پایان رسانید و به همین علت این روز را روز بزرگداشت فردوسی و پاسداشت زبان فارسی نام نهادهاند. به همین مناسبت و در آستانه بزرگداشت فردوسی مرکز فرهنگی- هنری صالحآباد همدان میزبان ویژه برنامه ادبی با محوریت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی با عنوان «حکیم توس» برگزار کرد.
این ویژه برنامه با همکاری 4 مرکز کانون (بهار، مریانج، لالجین و صالح آباد) و با حضور اعضای ادبی علاقمند این مراکز اجرا شد.
این برنامه با حضور ۷۰ نفر از اعضاء، اساتید دانشگاه ادبی، اعضای برخی از انجمنهای ادبی، مسئولان شهرستان و استان برگزار شد.
میهمان ویژه این برنامه مرتضی کریمینیا، استاد دانشگاه فرهنگیان بود. برنامه با تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط مهدی یعقوبی، قاری نمونه استانی آغاز شد سپس با پخش سرود جمهوری اسلامی، این ویژه برنامه رسما شروع شد.
برنامه با نقالی فرشته محمدی، عضو برگزیده نقالی از صالح آباد با داستان گردآفرید ادامه پیدا کرد.
سپس فاطمه علویانمجد شاهنامهخوانی بخش ضحاک را انجام داده و کوچکترین عضو مرکز صالحآباد نیکا ابراهیمی شمس، اشعاری از مولانا را خواند.
در ادامه مرتضی کریمی، استاد دانشگاه فرهنگیان و فردوسیشناس مجرب به موارد جالبی از شاهنامه اشاره کرد و گفت: 4 رکن اساسی در شاهنامه مد نظر بوده است.
وی افزود: اولین رکن « نام» بوده است به طور مثال به نام خداوند جان آفرین.
این استاد دانشگاه اظهار کرد: دومین رکن «خرد و اندیشهورزی» بوده است و سومین رکن «دادورزی و عدالت» و آخرین آن « شادی و آرامش» در جامعه بوده است.
کریمی به چگونگی خلق شاهنامه اشاره و تصریح کرد: خلق شاهنامه را باید مدیون یک زن دانست. همسر فردوسی در شبی از شبها که فردوسی بیخواب شده بود، داستان بیژن و منیژه را برای فردوسی نقل میکند و از فردوسی قول میگیرد که آن را به شعر تبدیل کند و اینچنین شد که شاهنامه متولد میشود.
وی همه آثار فاخر کشور را مرهون شاهنامه دانست و گفت: همه ابرهای فاخر ادبی از اقیانوس شاهنامه بلند میشود چنانچه حتی ایلیاد و اودیسه هومر هم به پای آن نمی رسد.
در ادامه ریحانه و پریا امیدی از اعضای مرکز بهار، داستان هفت خوان رستم را قصهگویی کرد.
در پایان شاهنامهخوانی توسط مهنا محمدی و فاطمه یاری از اعضای مرکز لالجین به همراه بیان زندگینامه فردوسی توسط هستی محرابیان صورت گرفت.