به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، پیش از ظهر امروز آیین اختتامیه دانش آموزی "سرود شهید وطن " با حضور دانش آموزان، مسئولان استانی در سالن اجتماعات باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد. این مراسم با تلاوت قرآن آغاز و سرود ملی با حضور گروه مارش نظامی ارتش اجرا شد.
این پویش با همکاری کنگره ملی 8 هزار شهید استان (ع) و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مشارکت معاونت فرهنگی شهرداری، صدا و سیما، آموزش و پرورش، اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاعی مقدس همدان و سازمان بسیج دانش آموزی برگزار شد.
ابتدا دبیر دومین کنگره 8 هزار شهید استان همدان ضمن تشکر از همراهی آموزش و پرورش اظهار کرد: زحمات بیشتر این کار بر عهده کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوده که دبیرخانه این پویش بوده است.
مهدی فرجی ادامه داد: از همه دستگاهها و نهادهایی که برای اجرای این برنامه قدمی برداشتهاند بسیار ممنون هستیم که همیشه پای کار برای شهدا بودهاند.
وی با بیان اینکه سرود یک رسانه است، بیان کرد: جایگاه سرود در کشور هنوز به خوبی تبیین نشده و جای کار بسیار دارد، به سرود به عنوان یک رسانه مردمی قوی نگاه کنید در حالی که تمام دنیا این موضوع را خوب میدانند.
فرجی گفت: آن قدر سرود اهمیت دارد که وقتی امام وارد ایران شد برای استقبال از ایشان سرود " خمینی ای امام" در فرودگاه خوانده شد و از آن زمان تا کنون این سرود مورد استقبال همه بوده است.
وی با اشاره به اینکه سرود نقش مهمی در انقلاب و هشت سال جنگ داشته است، تصریح کرد: اجرای گروههای سرود در زمان جنگ و قبل از انجام عملیات در مناطق برای رزمندگان بسیار شورانگیز بود خصوصا گروه سرود آباده از شیراز که این گروه در مناطق مختلف هنگام جنگ میچرخیدند و سرود خود را اجرا میکردند و رزمندگان از آن گروه سرود خاطره دارند.
دبیر کنگره 8 هزار شهید استان ادامه داد: سرود یک هنر وزینی است که باید برای آن برنامه داشت و بها داد و آن را بیش از این مردمی و فراگیر کرد.
وی با بیان اینکه قبل از انقلاب سرودها حاکمیتی و سفارشی بود و برای ولیعهد و شاه ساخته میشد، افزود: اکنون شاهد رشد و فراگیر شدن گروههای سرود در میان مردم خصوصا کودکان و نوجوانان هستیم و معلمان مدیران مدارس هم پیگیر این موضوع هستند.
فرجی با اشاره به گروههای سرود در یمن، عراق، سوریه و لبنان گفت: در حال حاضر گروه سرودهای یمن جمعیتی چند هزار نفری هستند که این یک حرکت بزرگ و استفاده درست از سرود برای بیان حماسه، ایثار و شهادت است.
وی در پایان خطاب به دختران خاطرنشان کرد: شما دختران نوجوان انقلاب که اینقدر زیبا سرود را خواندید یادتان باشد که در هر کجا که هستید و هر هنری که دارید با هنر و کار خود مظلومیت کودکان و نوجوان غزه را فریاد بزنید زیرا دشمن با رسانههای خود میخواهد این مظلومیت را پنهان کند.
در ادامه مدیرکل کانون پرورش فکری ضمن تشکر از همراهی و همکاری هشت نهاد برای اجرای این پویش گفت: سرود و آواهای انقلابی از ابتدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس مورد عنایت و توجه جریان انقلاب بوده و نقش موثری در حفظ ارزشهای انقلاب اسلامی و حماسهسازی ملت داشته است.
معصومه ابراهیمیهژیر با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص سرود، ادامه داد: ایشان میفرمایند: سرود یکی از ظرفیتهای هنری گرانبها برای گسترش ارزشهای معرفتی و علمی است. ترکیب بدیع شعر و صدا و آهنگ در اجرای دسته جمعی راز اثرگذاری استثنایی سرودهای مذهبی و ملی در همه جای جهان است و بحمدالله ذوق و سلیقه هنر ایرانی در این بخش هم توانسته است کشور عزیز ما را در شمار سرآمدان قرار دهد.
وی افزود: ستاد کنگره 8 هزار شهید استان همدان در راستای ایجاد روحیه ایثار و شهادت، جهاد تبیین و امیدآفرینی در سطح مدارس استان همدان، همزمان با ایام دهه فجر و روز بزرگداشت شهدا، با هدف گسترش روحیه جهاد و شهادت و تقویت غیرت دینی نسبت به ارزشها و دستاوردای اسلام و انقلاب این پویش را آغاز کرد.
ابراهیمیهژیر خاطر تصریح کرد: خدا را شاکریم که با مشارکت فعال مدارس در گروههای سنی 7 تا 17 سال بیش از 100 اثر در رشتههای دابسمش، گروه سرود و جمعخوانی مدارس به دبیرخانه رسید که از این بین چهار گروه در بخش همخوانی و 2 گروه در بخش سرود و 7 نفر در بخش دابسمش به عنوان برگزیده با رای و نظر هیات داوران انتخاب شدند.
وی گفت: سرود برگزار شد و خروجی آن برای ما این شور، نشاط، غیرت و امید در نگاه شما دختران و پسران است که با افتخار در مورد شهید سرود خواندید و این همدلی و هم آوایی شما برای ما بسیار ارزش دارد.
در ادامه محمد جوا محسنلو عضو کانون پرورش فکری شهر قهاوند با لباس نظامی خود بر روی سن رفت و به داستان سیاوش و مرگ ناجوانمردانه آن توسط افراسیاب اشاره کرد و داستان او را به شهدای دفاع مقدس متصل و نقالی کرد.
این هنرمند نوجوان با هنر نقالی خود داستان رزم رستم را به دفاع مقدس و دفاع جانانه رزمندگان از خاک و ناموس گره زد و در پایان نقالی به شهادت محمد جهانآرا در آستانه سوم خرداد اشاره کرد.
در این مراسم از خانواده شهید کلاهی، عضو 13 کانون همدان که با اهدای تمثال این شهید مطهر که در این برنامه توسط کارشناس هنری کانون بر روی سن کشیده شده بود، تقدیر به عمل آمد.
سپس اسامی برگزیدگان این پویش اعلام و جوایز خود را دریافت کردند.
برندگان این پویش به شرح زیر است:
همخوانی جمعی:
پسران: برگزیده اول: مدرسه شهید فهمیده تویسرکان و برگزیده دوم: مدرسه شهید بهادربیگی همدان
دختران: برگزیده اول: مدرسه شهیده مهین حبیبی و برگزیده دوم: مدرسه شاهد شهید وحدتی
در بخش ســـــرود:
شایسته تقدیر: مرکز سوم کانون پرورش فکری کودکان
شایسته تقدیر: مدرسه شهید سلیمانی
در بخش دابسمش:
دختران: شایسته تقدیر: زهره اسکندری، اسماء تقیئی، فاطمه جوکار، هستی احمدوند و فاطمه سرداری
پسران: شایسته تقدیر: امیرمحمد کریمی و امیرمحمد بیات