امینی از چگونگی نوشتن برای بچه‌ها گفت

نویسنده مجموعه کتاب «کودکی نامداران» در قالب برنامه «دیدار با مفاخر» به بیان بایدها و نبایدهای نوشتن برای کودکان پرداخت و بیان کرد: ابتدا یک هسته کوچک انتخاب کنید. بعد درباره آن به پژوهش بپردازید و مشاهده‌ها و نتیجه تحقیق‌های خود را بنویسید.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، پرویز امینی، چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در نمایشگاه کتاب و در غرفه کانون حضور یافت و در قالب برنامه «دیدار با مفاخر» به گفت‌وگو با مخاطبان خود نشست.

این نویسنده کودک و نوجوان به تجربه‌های خود در زمینه نوشتن اشاره و بیان کرد: از وقتی خواندن و نوشتن یاد گرفتم خاطرات روزانه خود را می‌نوشتم. ۱۸ ساله بودم که به خاطر نوشتن نخستین نمایشنامه‌ام به عنوان برگزیده دانش‌آموزان سراسر کشور شناخته شدم و جایزه گرفتم. از آن زمان تاکنون بیش از ۲۵۰ عنوان کتاب برای شما نوشته و بیشتر از ۲۰ جایزه کشوری گرفته‌ام.

امینی از چگونگی نوشتن برای بچه‌ها گفت

به گفته امینی برای نوشتن کتاب‌های کودک و نوجوان، بهتر است هسته‌ها و موضوع‌های کوچک انتخاب شود. همان‌گونه که خود او در مجموعه «کودکی نامداران» چنین کرده؛  برای مثال در «گندم‌زارهای من» که به زندگی عباس کیارستمی می‌پردازد از کلبه کوچکی می‌گوید که پدر کیارستمی در قلهک می‌سازد و او در آن بزرگ می‌شود یا در «شاعر سینما» ‌که درباره علی حاتمی است از کرسی خانه مادربزرگ گفته که همه گردش جمع می‌شدند و قصه می‌شنیدند.

امینی از چگونگی نوشتن برای بچه‌ها گفت

نویسنده مجموعه «قصه‎ی عاشورا»، یادداشت‌برداری را یکی دیگر از لازمه‌های نوشتن دانست و افزود: وقتی یک هسته کوچک را انتخاب کردید باید درباره آن به پژوهش بپردازید و مشاهدات و نتیجه تحقیقات خود را بنویسید. اصلا نمی‌توانیم درباره موضوعی بنویسم که آن را نمی‌شناسیم.

امینی به رمان تازه خود اشاره و بیان کرد: من قرار است درباره «امام قلی‌خان» بنویسم. همان کسی که باعث شد خلیج فارس را از تصرف پرتغالی‌ها خارج کرد. من برای نوشتن این رمان که «آواز نهنگ‌ها» نام دارد به قشم و بندرعباس رفته و با ۴۵ نفر صحبت کرده‌ام.

این نویسنده کودک و نوجوان، گفته‌های خود را این‌گونه جمع‌بندی کرد که برای نوشتن کتاب برای بچه‌ها در درجه نخست باید یک هسته کوچک انتخاب کرد و به آن شاخ و برگ داد. پس از آن باید به پژوهش و شناخت موضوع پرداخت و یادداشت‌برداری کرد.

پرویز امینی نویسنده‌ی مجموعه کتاب‌های «کودکی نامداران» است که به همت انتشارات کانون منتشر شده؛ او در این اثر به روایت کودکی ۱۰ چهره نامدار ایرانی، مصطفی چمران (مرد روزهای سخت)، علی‌شریعتی (مردی از کویر)، پروین اعتصامی(بانوی شعر فارسی)، جلال آل‌احمد(خانه پدری)، سهراب سپهری(اتاق آبی)، طاهره صفارزاده (کودک قرن)، عباس کیارستمی(گندم‌زارهای من)، علی حاتمی(شاعر سینما)، آیت‌الله محمدتقی بهجت(العبد) و علی‌اکبر صنعتی(مردی از جنس مس و خاک) پرداخته است.

امینی از چگونگی نوشتن برای بچه‌ها گفت

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در سالن‌های ناشران کودک و نوجوان، ناشران عمومی، ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) و بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به  https://book.icfi.ir/  حضور دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =