کد خبر: 340230
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۴۰۳ - ۰۰:۲۴
بازدید 61
کارشناسان کانون همدان کتاب مرغابی کارلینه را نقد کردند

نقد و بررسی کتاب داستان مرغابی کارلینه توسط کارشناسان فرهنگی، هنری و ادبی کانون با حضور مدیر کل صورت گرفت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان، نقد و بررسی کتاب داستان مرغابی کارلینه توسط کارشناسان فرهنگی، هنری و ادبی کانون با حضور مدیر کل صورت گرفت.

کتاب داستان مرغابی کارلینه  برای گروه سنی (ج) به نویسندگی تیلده میشلز و تصویرگری لیلو فروم و ترجمه مهدی شهشهانی از انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.

ابتدا کارشناسان تصاویر روی جلد کتاب را مورد بررسی و نقد قرار دادند و مطالبی را بیان کردند. تصاویر کتاب کاملا گویای متن بوده و هماهنگی دارد. تنها موردی که به خوبی نمی‌توان از تصویر دریافت در خصوص سن و سال کارلینه است. طبق متن سن کارلینه مشخص نیست اما در بیشتر تصاویر، کارلینه یک پیرزن است. همچنین فضای مربوط به تصاویر متعلق به کشور آلمان است که شاید یک کودک ایرانی خیلی با آنها ارتباط برقرار نکند. تصویر رنگی روی جلد تصویری است که حرکت ریتمیک کارلینه و مرغابی‌اش را نشان می دهد و در نگاه اول شادی و خوشحالی در آن پیداست اما تصاویر داخل کتاب سیاه و سفید است، شاید بهتر بود با توجه به گروه سنی مخاطب از رنگ آمیزی استفاده می‌شد و نگاه کودک را رنگ ببخشد. چنانچه با این تصاویر سیاه و سفید انگار کودک با کتاب های رنگ آمیزی مواجه باشد و شاید هم در پایان خوانش داستان، خود تصاویر را رنگ آمیزی کند.

کارشناسان کانون همدان کتاب داستان مرغابی کارلینه را نقد کردند

 نقد محتوایی و تکنیکی داستان

 زبان این کتاب با وجود اینکه ترجمه شده است، ساده و روان است و خوشبختانه برای گروه سنی (ج) پیچیدگی خاصی ندارد. همچنین به موضوع جالبی پرداخته است آن هم از بین رفتن بعضی از مشاغل با پیشرفت جوامع، موضوعی که شاید کمتر نویسنده‌ای به آن پرداخته باشد.

در ادامه پاسخ خوبی برای این مشکل به کودک عرضه می‌شود و به او آموزش می‌دهد که دست روی دست نگذارد و به تغییر شغل فکر کند. چنانچه کارلینه از آشغال جمع کردن به تخم مرغابی فروشی می‌رسد و امورات خود را می‌گذراند.

روند داستان به گونه‌ای پیش رفته که به خوبی برای مخاطب تعلیق ایجاد می‌کند و کودک را تا پایان با خود همراه می‌کند. فضاسازی در خدمت متن نبوده و بیشتر توسط تصاویر ارائه می‌شود. تنها اطلاعاتی که از کارلینه در این کتاب داده شده، شغل کارلینه است چنانچه بهتر بود بیشتر به شخصیت کارلینه اشاره می‌شد تا مخاطب پیش زمینه کوتاهی از کارلینه داشته باشد.

کارشناسان کانون همدان کتاب داستان مرغابی کارلینه را نقد کردند

البته نکاتی هم در این کتاب هست که می‌توان گفت از نقاط ضعف آن محسوب می‌شوند. اولین نکته همان سن نامشخص کارلینه در متن است.

همچنین کارلینه در متن نمی‌داند باید با یک مرغابی که پایش شکسته چکار کند. قطعا بهترین راه برای این مشکل این است که مرغابی را پیش یک دامپزشک ببرد. اما این راه حل آخرین راه حل کارلینه است. با این اوصاف آموزش خوبی به این جهت دارد که چطور به کودک یاد می‌دهد هر کاری را باید به متخصص و کاردان آن سپرد.

البته نکته مهم دیگری که آموزش می‌دهد این است که خوب شدن و چاق و چله شدن مرغابی و خوردن آن توسط کارلینه فقط برای چند روز او را سیر می‌کند و مشکل بیکاری و تنهایی او حل نمی‌شود. پس تصمیم درست و انتخاب بهترین راه برای حل یک مشکل، مورد مهم دیگری است که به مخاطب کودک ارائه می شود.

در پایان می‌توان گفت کتاب «مرغابی کارلینه» داستانی است با موضوع استفاده درست از فرصت‌ها که در آن با امید و دوستی مشکل تنهایی و بیکاری را حل می‌کند. داستانی که درست در لحظه ناامیدی، یک مرغابی سر راهش قرار گرفته، بهترین دوست کارلینه شده و با گرفتن تصمیم درست امید را به زندگی او برمی‌گرداند و برایش یک شغل جدید درست می‌کند.

کارشناسان کانون همدان کتاب داستان مرغابی کارلینه را نقد کردند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =