ایده‌های اولیه طرح «یک تجربه داستانی» نقد و بررسی شد

دومین نشست هم‌فکری طرح تولید مجموعه کتاب‌های طنز و فانتزی مصور برای کودکان با عنوان «یک تجربه داستانی» در مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، کورش پارسانژاد مدیر مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون که مدیریت این طرح را نیز برعهده دارد در این نشست گفت: ایده‌هایی ارایه شده از سوی نویسندگان با کمک مشاوران ادبی و تصویری طرح از جنبه‌های مختلف مورد بررسی قرار گرفت.

 وی فانتزی بودن، قابلیت تصویرگری، ساختار، هماهنگی فرم و محتوا و... را از جمله ویژگی‌هایی مهم برای تولید یک اثر طنز ادبی برای کودکان دانست و افزود: بیشتر ایده‌ها از نظر خصلت تصویری دارای قابلیت تصویرگری است اما از نظر ویژگی‌های متنی برای طنز ادبی کودکان، نقطه نظرهایی وجود دارد که جمع‌آوری شده و امروز با حضور نویسندگان به جمع‌بندی خواهیم رسید.

ایده‌های اولیه طرح «یک تجربه داستانی» نقد و بررسی شد

پارسانژاد ضمن قدردانی از نویسندگان مشارکت کننده در این طرح اضافه کرد: امیدواریم با کمک کارشناسان و نویسندگان بتوانیم مراحل خلق آثار برای این طرح را خوب و درست پیش ببریم و مجموعه فاخری را در حوزه آثار طنز و فانتزی برای کودکان تولید و ارایه کنیم.

مرجان فولادوند نویسنده و مشاور ادبی طرح «یک تجربه داستانی» نیز در سخنانی گفت: هیچ‌کدام از طرح‌های اولیه که ارایه شده بود ما را قانع نکرد که صددرصد آن را قبول یا رد کنیم، بسیاری از ایده‌های ارایه شده قابلت خلق اثر خوب را دارد اما اعتقاد دارم اگر نویسنده نتواند کار را خوب جمع کند اگر ایده هم خوب و تازه باشد نمی‌تواند اثر موفقی تلقی شود.

ایده‌های اولیه طرح «یک تجربه داستانی» نقد و بررسی شد

وی افزود گاهی ممکن است یک نویسنده از طرح ساده شاهکار خلق ‌کند و گاهی یک ایده خوب می‌تواند تبدیل به یک فاجعه ادبی ‌شود بنابراین مهم اجرای درست طرح است اما آنچه در این طرح‌ها شاهد بودیم بسامد موجود جادویی در قالب‌های مختلف بود و به نظر من بهتر است  برای فانتزی کردن آثار به ایده‌های دیگری نیز باندیشیم تا در پایان با یک مجموعه کتاب‌های شبیه به هم مواجه نباشیم.

علیرضا دوست محمدی تصویرگر و مشاور تصویری این طرح نیز اظهار داشت: من آشنایی زیادی با نویسندگانی که طرح ارایه کرده‌اند ندارم و مطالب را از نگاه یک مخاطب مطالعه کردم برخی دنیای فانتزی داشت و برخی دیگر دارای موقعیت‌های متفاوت‌تری بود اما در حوزه تصویرگری آماده‌ام که اگر کمکی بتوانم انجام دهم تا مجموعه خوبی به تولید برسد.

ایده‌های اولیه طرح «یک تجربه داستانی» نقد و بررسی شد

عباس قدیرمحسنی کارشناس مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون و دبیر طرح «یک تجربه داستانی» نیز ضمن قدردانی از مشارکت و همراهی نویسندگان گفت: ۱۷ اثر از سوی نویسندگان برای این طرح ارایه شد و تمام آثار از سوی کارشناسان و مشاوران ادبی و تصویری مورد بررسی اولیه قرار گرفت.

وی اضافه کرد: امروز قرار است با حضور نویسندگان برای پیش‌برد بهتر طرح و ادامه روند کار هم‌فکری صورت گیرد تا ایده‌هایی که مورد تایید قرار می‌گیرد مشخص و نویسندگان شروع به خلق اثر کنند.

در ادامه این نشست که روز ۲۲ خرداد ۱۴۰۳ در مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون برگزار شد طرح‌ها و ایده‌های ارایه شده در حضور نویسندگان نقد و بررسی و نقاط قوت و ضعف آن‌ها مطرح شد هم‌چنین راهکارها و پیشنهادهایی برای بهتر شدن آن‌ها از سوی نویسندگان و مشاوران ادبی و تصویری طرح ارایه شد.

طرح «یک تجربه داستانی» به منظور تولید مجموعه کتاب‌های طنز و فانتزی مصور برای کودکان با مشارکت مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو و اداره نظارت بر انتشارات کانون طراحی شده و نشست‌های ارزیابی و اصلاح  به صورت ماهانه در مرکز تجربیات هنری با حضور نویسندگان برگزار می‌شود.

ایده‌های اولیه طرح «یک تجربه داستانی» نقد و بررسی شد

در این نشست مجید شفیعی، لاله جعفری، افسانه موسوی‌گرمارودی، فرزانه رحمانی، سمیرا قیومی، نیلوفر مالک، مریم شیرازی، معصومه میرابوطالبی، معصومه نوازنی و جمعی دیگر از نویسندگان کودک و نوجوان حضور داشتند.

لازم به یادآوری است نخستین نشست طرح تولید کتاب‌های فانتزی مصور برای کودکان پیش از این روز ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور جمعی از نویسندگان کودک و نوجوان در مرکز تجربیات هنری و ایده‌های نو کانون برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =