به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، فرهاد فلاح در دومین نشست ستاد محرم و اربعین کانون پرورش فکری با بیان این مطلب گفت: امسال خیلی از مراکز کانون در قالب حسینیه برای کودکان و نوجوانان فعالیت میکنند و نسبت به برگزاری مراسمهای محرم و اربعین حسینی به صورت خودجوش پای کار هستند.
او ادامه داد: برای آینده و برای بهرهگیری از روزهای معنوی محرم و صفر فعالان حوزه کودک و نوجوان هم به ما کمک کنند. میتوان از ظرفیتها استفاده کرد و گام برداشت.
معاون فرهنگی کانون با بیان این که برای ترویج فرهنگ اربعین حسینی برنامهریزی کنیم و با ایجاد جریان سازی درست فرهنگ اربعین را ترویج دهیم، گفت: کانون استانها با ایجاد موکب، پرظرفیت حضور داشته باشند تماشاخانههای سیار کانون هم در استانهای غیر درگیر با اربعین، وارد شوند.
او گفت: امسال تمرکز کانون روی بخش محتوا، سفارش و آمادهسازی برای اربعین است. انتشارات کانون کارش را شروع کرده و قرار است نشریهای با موضوع محرم و اربعین حسینی برای کودکان و نوجوانان در شمارگان بالا منتشر شود تا در اختیار کودکان و نوجوانان زائر قرار گیرد.
فلاح اضافه کرد: هویت مشترک محصولات فرهنگی برای بچهها وجود ندارد. محتوایی که مربیان در مراکز بخواهند با بچهها کار کنند نداریم و این از آن خلاءهای جدی است که باید برایشان هزینه کنیم.
مدیرکل آفرینشهای فرهنگی کانون نیز در این در نشست گفت: در دومین سال از ایجاد ستاد محرم و اربعین کانون به نظر میرسد که این برنامه در کانون به خوبی نهادینه شده است. امیدواریم برای سالهای آتی بهتر و وسیعتر در همه شهرها و استانها برگزار شود.
فروهر معدنی گفت: بعضی از مراکز کانون با حضور کودکان و نوجوانان یک حسینیه دائمی را ترتیب دادهاند. اگر کار را به نوجوانان بسپاریم خودشان میتوانند باشکوهترین مراسم محرم و اربعین امام حسین(ع) را برگزار کنند.
او همچنین گفت: تشکیل کمیتهها را در دستور کار ستاد محرم و اربعین داریم موضوع مصوبههای جلسه قبل در حال انجام است. قرار است کمیتههای پشتیبانی، تولید محتوا و مستندسازی و گزارش و آموزش که نشستهای تخصصی را برگزار میکند، کمیته ادبی و هنری را ساماندهی کنیم. در راستای حوزه بینالملل نیز بحث سفیران را داریم که باید به آن نیز رسیدگی شود.
رییس ستاد محرم و اربعین کانون اضافه کرد: فراخوانهای سوگوارهها و مهروارهها در کانون ساماندهی و با محوریت محرم و اربعین حسینی محصولات و خدمات تولید شود. یک کمیته تولید محتوا تشکیل بدهیم و با موضوع محرم و اربعین پردهخوانی داشته باشیم.
مدیرکل حوزه مدیرعامل و روابط عمومی و امور بینالملل کانون نیز در این نشست با بیان اینکه نقش کانون ناظر به حوزه سیاستگذاری است، افزود: کانون میتواند اطلاعات و دانش خود را در اختیار دیگران قرار دهد.
سمیهسادات ابراهیمی اضافه کرد: با استفاه از ظرفیتهای مردمی گذرگاه مخصوص اربعین برای کودکان و نوجوانان در خیابان حجاب برگزار کنیم تا هر فرد و گروهی که با موضوع محرم و اربعین برنامه دارد به ارایه آن بپردازد.
او با بیان این که باید برای نوجوانان با موضوع محرم و اربعین محصول داشته باشیم، افزود: یک اپلیکیشن موبایلی تهیه کنیم که برای کودکان و نوجوانان برنامه داشته باشد؛ آفلاین و خیلی جامع باشد.
مدیرکل حوزه مدیرعامل و روابط عمومی و امور بینالملل کانون گفت: کتیبههایی بدون رنگ برای کودکان و نوجوانان تولید کنیم که در موکب و در مراکز به رنگآمیزی آن بپردازند.
روحاله عباسینژاد مدیر دفتر مرکزی حراست نیز در این نشست گفت: برای موکبها باید برنامهریزی شود و چند تا موضوع خاص با موضوع اربعین داشته باشیم که مربیان برای بچهها اجرا کنند.
دبیر اجرایی ستاد محرم و اربعین کانون افزود: برای اینکه اربعین حسینی جریانساز شود نیاز به ترویج کار مشترک و گفتمانسازی در کشور داریم. باید ببینیم در این زمینه چه عواملی میتوانند به کانون کمک کنند.
لیلا شویدی مسئول تماشاخانههای سیار کانون نیز در این نشست گفت: در معاونت تولید تئاترهایی با موضوع اربعین حسینی آماده داریم که قابل ارایه است. تماشاخانههای سیار کانون امسال نیز اجراهای پرمحتوا خواهد داشت.
این نشست روز شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۳ با حضور اعضای ستاد محرم و اربعین کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سالن نشستهای معاونت فرهنگی کانون برگزار شد.