فعالان حوزه کودک ظرفیت‌های‌شان را در راهپیمایی اربعین به اشتراک می‌گذارند

بیست و دومین دورهمی فعالان حوزه کودک و نوجوان و اربعین، با حضور حامد علامتی مدیرعامل کانون و جمعی از مدیران کانون و فعالان فرهنگی در حوزه‌های مختلف، صبح دوشنبه اول مرداد ۱۴۰۳ در سالن غدیر مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون برگزار شد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل کانون، دورهمی فعالان حوزه کودک، نوجوان و اربعین با هدف هم‌افزایی با محوریت محصولات و خدمات قابل ارایه در اربعین حسینی، با حضور فعالان و تولیدکنندگان اسباب بازی کودک و نوجوان برگزار شد.

سجاد اسم حسینی دبیر مجمع فعالان حوزه کودک و نوجوان، که مدیریت جلسه را نیز برعهده داشت، ضمن خیرمقدم به حضار توضیح‌هایی درباره روند شکل‌گیری برنامه ارائه کرد.

پیاده‌روی اربعین مظهر عشق همراه با بصیرت است

در ادامه مدیرعامل کانون با حضور در جمع فعالان کودک و نوجوان ضمن تسلیت ایام ماه محرم و گرامیداشت یاد بانوی کربلا زینب کبری(س)، بیان کرد: اربعین یک رخداد بزرگ عالم است که در آن بزرگترین اجتماع و گردهمایی عالم شکل می‌گیرد. این اجتماع که در نوع خودش بی نظیر است ظرفیت‌های جدید و ناشناخته‌ای را در درون خودش دارد که ما باید آن‌ها را شناسایی و برای آن برنامه‌ریزی کنیم. یکی از این ظرفیت‌ها حوزه کودکان و نوجوان است.

حامد علامتی با بیان این‌که این فضا که با حضور همه مردم از ادیان مختلف شکل می‌گیرد یک فضای تربیتی و یک فضای پرورشی است، به بیان ظرفیت‌های این حرکت عظیم و امکاناتی که کانون در این زمینه وارد میدان می‌کند پرداخت.

او در این زمینه بر طراحی یک مدل تعاملی پیوسته، ایجاد یک دبیرخانه دایمی بین فعالان حوزه کودک و نوجوان تاکید کرد و گفت: کانون پرورش فکری واقعا یک سرمایه ملی است. کانون را یک نهاد اجرایی نبینید بلکه یک سرمایه متعلق به همه بدانید ما آماده همکاری در همه زمینه‌ها در حوزه اربعین هستیم.

نگاه ویژه به کودکان عراقی داریم

در ادامه با پخش نماهنگی کوتاه از راه‌پیمایی مردم در کلیسای آرژانتین،  حجت‌الاسلام احمد سیاحی، مسئول ارتباطات کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین به جایگاه آمد و طی سخنانی گفت: ما در کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد اربعین ۱۲ گروه داریم که یکی از این گروه‌ها، گروه کودک است.

او ادامه داد: در سال‌های آینده اربعین در تابستان برگزار می‌شود ودرصد قابل توجهی از زائران ما را کودکان تشکیل می‌دهند. سال‌های گذشته که این مراسم در پاییز بود، آمار حضور خانواده‌ها و بانوان کمتر بود و از زمانی که به تابستان رسید سال به سال برجمعیت بانوان و کودکان افزوده شده است و این تکلیف ما را نسبت به این قشر سنگین می‌کند، چرا که باید برنامه‌های مختلفی در نظر داشته باشیم تا هم خاطره خوبی برایشان باقی بماند و هم این که در حوزه فرهنگی نیز فعالیت مناسبی انجام گیرد.

مسئول ارتباطات کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین افزود: از سوی دیگر علاوه بر کودک ایرانی ما کودک عراقی را نیز داریم و باید به این قشر نیز توجه داشته باشیم. در نظام آموزشی عراق چیزی تحت عنوان کتاب دینی وجود ندارد و نظام آموزشی عراق کاملا خالی از آموزش‌های مذهبی مناسب  در حوزه معارف است. بنابراین ما باید این قشر را نیز مدنظر قرار دهیم. تمام تلاش‌مان را کردیم که دوستان ایرانی خیلی وارد این حوزه نشوند و در صورت نیاز بیشتر از دوستان خوزستانی که هم زبان هستند بهره بگیریم. بعد از عید فطر ما گروهی از روحانیون را در نجف اشرف جمع کردیم و دوره آموزش کودک را برای آن‌ها برگزار کردیم تا در سال‌های آینده برای موکب‌های خودمان از همین روحانیان عراقی بهره بگیریم که فعالیت‌شان صرفا ویژه اربعین نباشد و در طی سال فعال باشند.

به دنبال بازی‌های پیام رسان هستیم

پخش نماهنگی از قصه‌گویی کودکان در موکب‌های اربعین ادامه‌دهنده این مراسم بود تا هدی تسخیری قائم مقام موسسه الهدی و شبکه شهاب عراق درباره مواکب اربعین کودک در عراق کوتاه سخن بگوید.  او بیان کرد: ما تلاش می‌کنیم بهترین محصولات پیام‌رسان را برای دوستان در نظر بگیریم. محصولاتی که در آن بچه‌ها به این نتیجه برسند که پیاده‌روی اربعین چه برکاتی دارد و به درک درستی از آن برسند. پیاده‌روی اربعین در سال‌های ابتدایی سیاسی بود و در دودهه اخیر است که به شکل فرهنگی تبدیل شده است. در نتیجه ما به دنبال بازی‌های گروهی که پیام رسان باشند با رویکرد استکبارستیزی هستیم که دوستان می‌توانند با ما ارتباط برقرار کنند و طرح‌های خود را در این زمینه ارائه کنند و از بین آن‌ها ما بهترین‌ها را انتخاب کرده و با آن‌ها همکاری خواهیم داشت.

صادقی مدیر روابط عمومی معاونت پرورشی آموزش و پرورش نیز طی سخنانی گفت: ما سال گذشته نزدیک به ۵ هزار دانش‌آموز را به شکل رسمی به پیاده‌روی اربعین اعزام کردیم و امسال نیز هدف‌گذاری کردیم تا ۱۰ هزار دانش‌آموز اعزام شوند. در حال حاضر بحث گفتمان‌سازی و جریان‌سازی فرهنگی مطرح است که  از طریق رویداد شاد، بخش اعظمی از دوستان می‌توانند در این زمینه با ما همکاری داشته باشند. بحث ما فروش محصول نیست، چرا که کار سختی است، اما در یک برهه چندماهه می‌توانیم از فرایند کاری فعالان حمایت کنیم و خود این فرایند تبلیغ محصول آن‌ها خواهد بود. در حال حاضر بالغ بر ۱۵۰ کانال در رویداد شاد فعال هستند و کانال اصلی نیز بیش از شش میلیون کاربر دارد.

شاهد بصری مسئول موسسه فرهنگی سراج از کشور سوریه گفت: ما می‌خواهیم در موکب خودمان درباره سوریه صحبت کنیم. بیشتر مواکب درباره غزه کار می‌کنند درحالی که در سوریه نیز جنگ است و هدف اصلی ما درباره سوریه است. موسسه ما چند بخش فرهنگی در حوزه کودک و خانواده دارد و بسیار علاقه‌مند هستیم تا بتوانیم با شما در اربعین همکاری داشته باشیم. این اولین تجربه ماست و حاضریم همکاری مستمری با شما داشته باشیم که صرفا مختص به ایام اربعین نباشد و در تمام طول سال این امکان فراهم باشد، ما در سوریه نیازمند استفاده از تجربه‌های شما دوستان در ایران هستیم.

امینی یکی از فعالان اربعین، دیگر سخنران این مراسم بود که درباره ظرفیت‌های قابل استفاده در مواکب اربعین ویژه کودکان صحبت کرد و گفت: هدف ما کمک به موکب‌های عراقی است که از بصره شروع می‌شوند. دوستان ایرانی تمرکزشان از نجف به کربلاست و خیلی تمرکزی روی کودکان عراقی ندارند. مدنظر ما این است که امسال از بصره آغاز کنیم و حدود ۳۰۰ موکب عراقی نیز اعلام آمادگی کرده‌اند. اما مشکلی که ما داریم یکی بحث زبان است و دیگری بحث فرهنگی است. ما فراخوانی دادیم برای دوستانی که علاقمند به همکاری هستند. ما ۳۰ تیم برای این ۳۰۰ موکب می‌خواهیم تا از اول ماه صفر بتوانند در این موکب‌ها حضور داشته باشند.

او ادامه داد: من پیشنهادم این است که ترس را کنار بگذارند و جلو بیایند حتی اگر زبان بلد نیستند، چرا که ارتباط به هرحال ایجاد می‌شود و اگر بتوانیم با عراقی‌ها بیشتر آشنا شویم اتفاق خوبی است چرا که اکثرا از بصره به بعد عراقی‌هایی هستند که هیچ آشنایی با زبان فارسی ندارند.

سید حسن از مجتمع رسول اعظم سوریه نیز به تشریح فعالیت‌های این مجتمع پرداخت و در ادامه گفت: ما در روز اربعین در سوریه فعالیت‌هایی داریم اما به دلیل این که بیشتر مناطق سوریه زیر خط فقر هستند به دلیل جنگ و مسائل اقتصادی، بنابراین تلاش داریم تا بتوانیم برنامه‌های فرهنگی  و اجتماعی در این زمینه داشته باشیم.

در ادامه این دورهمی، فعالان از بخش‌های مختلف به شکل کوتاه محصول خود را معرفی کرده و راه‌های ارتباطی را با هم به اشتراک گذاشتند در این میان فعالانی از کشور سوریه و عراق نیز حضور داشتند که به فعالیت‌های خود اشاره کردند.

نشست فعالان حوزه کودک، نوجوان و اربعین صبح روز دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ در مرکز آفرینش‌های فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =