به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، نشست هم اندیشی مدیران منطقه 2 کشور با حضور مدیران کل کانونهای استان ایلام، کردستان، کرمانشاه، لرستان، قم و همدان برگزار شد.
این نشست با بازدید از موزه کانون واقع در موزه مدرسه آغاز شد. این موزه در مدرسه متوسطه اول ریحانه النبی (ابن سینا سابق) واقع شده است که مدیران از بخشهای مختلف آن چون غرفه مفاخر و مشاهیر آموزش و پرورش، غرفه کتابهای درسی و کتب تعلیم و تربیت، غرفه ابزارهای آموزشی و کمک آموزشی، غرفه تربیت بدنی و ورزش، غرفه شهدای آموزش و پرورش، غرفه مکتب خانه، غرفه پیشاهنگی، غرفه کانون و غرفه خیران مدرسه ساز دیدن کردند.
مهدی قشمی، مدیر موزه مدرسه در مورد قدمت ساختمان توضیح داد و گفت: این مدرسه محل تحصیل بسیاری از بزرگان شهر همدان بوده و جایگاه خاصی در نظام آموزشی این شهر داشته است.
وی با اشاره به غرفه مفاخر و مشاهیر ادامه داد: این غرفه شامل تصاویر و زندگینامه 60 نفر از مفاخر و مشاهیر آموزش و پرورش است که نقش مهمی در تعلیم و تربیت دانش آموزان داشتهاند.
قشمی در معرفی غرفه کتابهای درسی بیان کرد: این غرفه شامل کتب درسی از زمان پهلوی اول تا زمان حال است که به همت آقای پاک روش جمعآوری شده و همچنین این غرفه ابزارهای موثر در آموزش دانشآموزان که در گذشته از آنها استفاده شده جمع آوری شده است و بازدید این موارد برای معلمان جدید و آموزان میتواند بسیار مفید و آموزنده باشد.
مدیر موزه مدرسه، مدیران غرب کشور را به غرفه مکتب خانه دعوت کرد و در توضیح آن گفت: در این غرفه تمام ابزار و وسایلی را که در مکتبخانه روزگاری مورد استفاده بوده، وجود دارد که همه آنها را یکی یکی جمع کردهام.
وی با اشاره به غرفه تربیت بدنی گفت: در این قسمت از موزه، تصاویر دانشآموزان ورزشکار و لوازم ورزشی مربوط به آن دوران نگهداری میشود و شما میبینید که با چه وسایل ساده و ابتدایی ورزش کردهاند.
قشمی در معرفی بخش پیشاهنگی موزه خاطرنشان کرد: در این بخش آثار و فعالیتهای سازمان پیشاهنگی جمعآوری شده است که در پیش از انقلاب وظیفه تربیت اجتماعی دانش آموزان را بر عهده داشته است.
وی با اشاره به غرفه خیران مدرسهساز و شهدای آموزش و پرورش گفت: در این غرفه تصاویر خیران مدرسهساز و مدارس خیرساز وجود دارد و در بخش غرفه شهدا همان طور که ملاحظه میکنید تصاویر شهدای دانشآموز، شهدای معلم و شهدای آموزش و پرورش نگهداری میشود که تعداد زیادی از دانشآموزان این دبیرستان از شهدای به نام شهر هستند و یکی از دبیرستانهایی بوده که در زمان جنگ تحمیلی بیشترین شهید را داشته است.
قشمی با بیان اینکه دبیرستان ۱۲۰ ساله ابن سینا در اسفند ماه ۱۳۸۶ با شماره ۲۱۶۵۴ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، خاطرنشان کرد: این موزه میراثی ماندگار برای نسلهای بعد است که با زحمات و تلاش بسیار جمعآوری شده است.
وی به بخش موزه کانون اشاره کرد و گفت: این بخش سال گذشته با همت مدیر کل کانون، ابراهیمیهژیر در هفته کودک افتتاح شد که با کمک همکاران کانون توانستیم بسیاری از وسایل، کتاب ها و تصاویر که مربوط به کانون بود را جمعآوری کنیم و همچنان تکمیل کردن آن ادامه دارد.
در ادامه این بازدید جلسه مدیران کل منطقه 2 کشور با حضور حمیدرضا حاجی بابایی، نماینده مردم همدان و نائب رئیس اول مجلس در دفتر مدیرکل کانون همدان برگزار شد.
در این نشست ابتدا معصومه ابراهیمی هژیر با تشکر از حضور تک تک میهمانان و نائب رئیس مجلس گفت: مدیران کل منطقه 2 کشور هر ماه در یکی از استانها دور هم جمع شده و در مورد مسائل و برنامههای حوزه کودک و نوجوانان به بحث و گفت و گو میپردازند.
وی با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در کانون همدان تصریح کرد: تمام مدیران کانون در سراسر ایران سعی و همت خود را گذاشتهاند که برای کودکان و نوجوانان خدمت کنند و بهترین برنامهها و طرحها را با توجه زیست بوم هر منطقه برای آنها اجرا نمایند.
در ادامه خیاط زنجانی، مدیرکل استان کرمانشاه به عنوان دبیر نشستهای منطقه 2 کشور ضمن تشکر از میزبانی کانون همدان و حضور نائب رئیس مجلس گزارشی ازماحصل این نشستها ارائه و بیان کرد: معتقد هستیم برگزاری این نشستها و تبادل تجربیات، همراهی و هماندیشی استانهای منطقه با یکدیگر منشا بروز و ظهور برنامههای موثری در حوزه کودک و نوجوان است.
سپس مدیران کل استان ایلام، لرستان، کردستان دغدغهها و مشکلات کانون چون قراردادی بودن مربیان و کارکنان با سنوات خدمت بالا ، عدم دریافت حق کارشناسی و حق تخصص در واحدهای کارشناسی کانون، محدودیت اعمال مجدد مدرک تحصیلی در کانون، پیشنهاد تخصیص اعتبار به کانون از محل درآمد شهرداریها مانند نهاد کتابخانهها، تولیت کانون در بحث کودک و نوجوان و رسمیت بخشیدن به این قضیه در مجلس، تغییر ضابطهمند چارت اداری کانون و توجه ویژه به بودجه و اعتبار و مسائل مادی، توجه به منویات مقام معظم رهبری و تأکید ایشان بر توسعه مراکز کانون در کشور از 1000 مرکز موجود به 10 هزار مرکز در سراسر ایران اسلامی، بحث رتبه بندی مربیان کانون، رایگان شدن حاملهای انرژی مراکز کانون، رفع ابهام از چگونگی فعالیت سازمان تعلیم و تربیت و فعالیت این مجموعه ذیل کانون و هم چنین بحث تکمیل پروژههای مراکز سرپل و ثلاث در استان کرمانشاه که بخاطر زلزله تخریب شدهاند و.... را مطرح کردند.
در ادامه نائب رئیس مجلس به موضوع کارکنان قراردادی و شرکتی اشاره و خاطرنشان کرد: طرح مصوب مجلس به شورای مصلحت رفته و انشاءالله با تأیید این شورا اجرایی خواهد شد.
حاجی بابایی افزود: شهرداریها و شورای شهر هر استان نیم درصد بودجه فرهنگی دارند که قاعدتا باید پرداخت کنند و این مورد منوط بر مصوبه کمیسون فرهنگی شورای شهر است.
همچنین ایشان در مورد سایر مباحث مطرح شده بنابر راهکارهای قانونی دستور به پیگیری دادند.
در دوم نشست منطقهای مدیران کل بعد از ناهار و نماز ادامه یافت و مدیران محترم نظرات خود را در مورد برگزاری اردوی منطقهای نوجوانان مطرح کردند.