تور یک روزه قم‌گردی اعضای کانون قم

شیرین دادخواه گفت: استقبال نوجوانان از این بازدیدهای تاریخی بیشتر از انتظار بود و این ما را بر این داشت که از این دست بازدیدها را در دستور کار قرار داده و نوجوانان و تاریخ این سرزمین کهن را بیش از پیش پیوند دهیم.

به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان قم، پنجشنبه ٥ مهر ١٤٠٣ همزمان با روز جهانی جهانگردی و آغاز هفته ملی گردشگری در ویژه‌برنامه‌ای با همکاری میراث فرهنگی و معاونت فرهنگی هنری ورزشی شهرداری قم ٦٠ نفر از اعضای کانون پرورش فکری از اماکن تاریخی استان بازدید کردند.

دختران فعال در برنامه‌های کانون به همراهی مربیان مراکز ده‌گانه از بازار قدیم قم، تیمچه بزرگ بازار، بازار کهنه، میدان کهنه، سرای ملا حسین و موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی یاقوت کویر قم بازدید کردند و یکی از راهنمایان گردشگری در طول مسیر، این اماکن تاریخی را برای شرکت‌کنندگان معرفی کرد.

همچنین علیرضا ارجمندی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم در بازار کهنه در میان این گردشگران حضور یافت و ضمن خوشامدگویی و تبریک هفته گردشگری، درباره برخی از جاذبه‌ها و نیز بعضی از مشاغل قدیمی که در بازار کهنه قم فعال هستند، سخن گفت.

شیرین دادخواه، کارشناس فرهنگی کانون قم که در این کاروان قم‌گردی حاضر بود گفت: استقبال نوجوانان از این بازدیدهای تاریخی بیشتر از انتظار بود و این ما را بر این داشت که از این دست بازدیدها را در دستور کار قرار داده و نوجوانان و تاریخ این سرزمین کهن را بیش از پیش پیوند دهیم. داخواه با تشکر از اداره کل میراث فرهنگی استان گفت: هماهنگی‌های صورت گرفته بسیار مطلوب بود و اعضای این تور از راهنمایی‌های لیدر گردشگری بسیار استفاده کردند. 

تور یک روزه قم‌گردی اعضای کانون قم

بازار قدیم شهر قم از شاهکارهای معماری ایران به شمار می‌رود و متشکل از راسته، چهارسوق، سرا و تیمچه بزرگ است و ورودی‌های آن در خیابان‌های طالقانی (آذر) و ۱۹ دی (باجک) قرار دارد. این مجموعه در بافت قدیمی این شهر است و تیمچه بزرگ این بازار، بزرگ‌ترین سقف ضربی را در سراسر کشور دارد، هر کدام از بخش‌های بازار مذکور، برخوردار از معماری ناب و مثال‌زدنی ایران است که اصول معماری سنتی ایرانی را با توجه به کویری بودن منطقه، به خوبی در ساخت آن به ‌کار رفته است. هر بخش از بازار قدیمی شهر قم در دوران مختلفی ساخته و به مرور بر وسعت آن افزوده شده و قدمت بازار قم متعلق به دوره‌های سلجوقیان، ایلخانیان، صفویان، قاجار و پهلوی است. بازار نو و کهنه به شماره ۱۹۳۷ و تیمچه بزرگ با شماره ۱۹۰۲ در سال ۱۳۷۶ هجری خورشیدی به ‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیدند و از مکان‌های دیدنی استان قم برای گردشگران محسوب می‌شوند.

تور یک روزه قم‌گردی اعضای کانون قم

بازار کهنه شهر قم با عمر بیش از ۶۰۰ سال، قدمت آن به دوران صفویه و قاجاریه باز می‌گردد که کارگاه‌های صنایع‌دستی از جمله سَرّاجی (زین‌سازی)، خَراطی (چوب‌تراشی)، نجاری، کاشی‌کاری، آهنگری، آبکاری و سفیدکاری مِس، رنگرزی سنتی، گیوه‌دوزی، منبت‌کاری و ... را در خود جای ‌داده است. این بازار در محله پامنار، خیابان آیت‌الله طالقانی (آذر)، کوچه شماره ۷۳، جنب میدان کهنه  قرار دارد. یک ورودی آن در تقاطع بلوار عمار یاسر و خیابان آیت‌الله طالقانی و ورودی دیگر آن از کوچه ۷۳ خیابان آیت‌الله طالقانی است. همچنین منار مسجد میدان کهنه با قدمت دوران سلجوقی و قاجار در سال ۱۳۸۰ هجری خورشیدی با شماره ۴۴۱۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

همچنین پیشینه سرای ملاحسین به دوره قاجار می‌رسد و در ۹ فروردین سال ۱۳۸۸ هجری خورشیدی با شماره ۲۷۸۰۲ در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسیده است و در محله پامنار، خیابان آیت‌الله طالقانی (آذر)، کوچه شماره ۷۳ قرار دارد.

موزه سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی یاقوت کویر قم نیز در خیابان توحید (نیروگاه)، میدان شهید امینی بیات، بلوار شاهد، کوچه ۹، پلاک ۱۶ قرار دارد.

تور یک روزه قم‌گردی اعضای کانون قم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =