بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این آیینها که از ۱۴ تا ۲۰ مهر سال ۱۴۰۳ با شعار«برای کودکان، برای آینده» برگزارمیشود، با حضور کانونیها در مدرسه هفده شهریور شهرستان شفت و اهدای کارت کانونیاری به اعضای کانونیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان کلیدخورد.
طی این ویژهبرنامه که در نخستین روز هفته ملی کودک (برای خانواده کودکان، برای آیندهای امن و آرامتر)، بههمت کانون پرورش فکری و آموزش و پرورش شهرستان شفت برگزارشد، همگرایی و تعامل این دو مجموعه فعال در عرصه تعلیم و تربیت آیندهسازان و خدماترسانی به کودکان مناطق کمبرخوردار مدنظرقرارداشت.
زنگ آغازین آیینهای هفته ملی کودک همچنین، با قصهگویی و خوانش شعر از سوی«فاطمه عینی»، «شادن شاکری» و «فاطمه نیکیان»، اعضای کانونیار مرکز فرهنگی هنری شهرستان شفت همراهبود و در این میان، ضمن خوانش بیانیه حقوق کودک از سوی حاضران، بر ضرورت توجه روزافزون به خواستههای این نسل تاکیدشد.
کارشناس فرهنگی کانون استان گیلان نیز در این مراسم که با همراهی مسوولان آموزش و پرورش و اولیای مدرسه ۱۷ شهریور شهرستان شفت صورتپذیرفت، ضمن تبریک روز جهانی و هفته ملی کودک، به ارایه تعریف کودکی از منظر سازمان یونیسف پرداخت و با بیاناینکه فرزندان تا ۱۸ سال، کودک محسوبمیشوند، افزود: برهمین اساس نیز حقوقی برای این گروههای سنی در نظرگرفته شدهاست.
الهام کمالپور برهمیناساس نیز از ضرورت توجه خانوادهها و جامعه به این حقوق صحبتکرد و گفت: حق تحصیل، بهرهمندی از آموزش و بهداشت و فراهمشدن زمینههای بازی برای کودکان، از جمله این حقوق بهشمارمیرود.
وی درهمینحال، به اهداف برگزاری ویژهبرنامه نخستین روز از هفته ملی کودک پرداخت و ضمن قدردانی از همراهی مسوولان شهرستان و اولیای مدارس برای اجرای موفق طرح کانونمدرسه توضیحداد: بهرهمندسازی دانشآموزان از فرصتهای فرهنگی، هنری و ادبی مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، از اهداف این طرح است.
کمالپور در ادامه، نقش اعضای برگزیده و موفق مراکز کانون استان گیلان درکسوت کانونیار را یادآورشد و افزود: اهدای کارت کانونیاران و تجلیل از آنان، اهدافی است که در برگزاری این ویژهبرنامه دنبالمیشود.
گفتنیاست، طرح ملی کانونمدرسه بهمنظور آشنایی افزونتر دانشآموزان با فعالیتهای کانون و بهرهمندسازی دانشآموزان مدارس از شیوههای آموزشی هدفمند و غیرمستقیم مربیان مراکز فرهنگی هنری این مجموعه، از سال ۱۴۰۱ با همکاری و مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزش و پرورش اجرامیشود.
طی اجرای این طرح فرآیندمحور اعضای برگزیده مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان سراسر استان گیلان نیز در کسوت «کانونیار» نقش موثری در ایجاد پلارتباطی میان کانون و مدرسه و معرفی فعالیتهای این مجموعه به دانشآموزان مدارس ایفا میکنند.