به نام خداوند جان و خرد
متن بیانیهی هیأت داوران نخستین مهروارهی شعرخوانی نسیم سحری
کلام شعر، والاترین کارکرد زبان است که شاعر از آن، برای بیان غیرمستقیم اندیشهها و احساساتش نسبت به موضوعات مختلف زیستی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی استفاده میکند تا پیام را به طور غیرمستقیم اما، تأثیرگذار و فراموش نشدنی به مخاطبان برساند.
زبان فارسی، به عنوان یکی از زبانهای قدیمی جهان قابلیت زیادی برای سرایش شعر دارد از این رو؛ شاعران بزرگی از گذشته تاکنون در مهد زبان فارسی بالیده شدهاند که آثارشان در مسیر تطاول روزگار به دستمان رسیده است لذا، بر ماست که به عنوان میراثبران شعر پارسی با خواندن آنها روح اندیشهی ایرانی را غنا بخشیم و آن را به نسلهای بعدیمان منتقل کنیم.
روخوانی کتاب و سپس شعرخوانی، دو فعالیت هستهای در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان هستند که بنیان سایر فعالیتهای تعریف شده در کتابخانههای کانون میباشند تا؛ علاوه بر آشنایی فرزندانمان با زبان نوشتاری و کسب مهارتهای خوانداری به درک مفاهیم و آموزههای فرهنگی و اندیشهای با زبانی غیرمستقیم
برسند و بیاموزند که زبان را میتوان در وجوه مختلفی به کار گرفت علاوه بر این، شعرخوانی در واحد آفرینشهای ادبی به عنوان تجربهی یا الگوی ادبی نیز معرفی میشود تا از این طریق اعضای علاقهمند به سرایش شعر، با ویژگیهای زبان شعر، قالبها و آرایههای ادبی به طور غیرمستقیم آشنا شوند.
همکاران گرامی؛ مهمانان ارجمند! دوستان همراه!
هیأت داوران سومین مرحلهی نخستین مهرواهی شعرخوانی «نسیم سحری»، ویژه آفرینشهای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، پس از بررسی ۳۵ شعرخوانی از اعضا در گروههای سنی نوخوان، نونهال، نونگاه، نوجوان و شاهنامهخوانی داوری را از جنبهی رقابتی و ارزشگزارانه خارج کرده و به این نکته توجه داشتند که اعضا چقدر با شعر ارتباط برقرار کردهاند. معیارهای اصلی درک مفاهیم و تصاویر شعری با شاخص های تلفظ درست کلمات، رعایت وزن و آهنگ شعر، لحن مناسب با فضای شعر، درک مفهوم، معنی و اصطلاحات و دانش ادبی (آرایههای ادبی) صورت گرفته است.
یکی از ویژگیهای برجستهی نخستین مهروارهی شعرخوانی «نسیم سحری»، تاکید بر شاهنامهخوانی در تمایز با نقالی بوده است که استقبال خوبی از سوی اعضای کودک و نوجوان از آن شده است، ویژگی دیگر این برنامه، مشارکت گروه سنی نوباوه با همکاری والدین و مربیان بوده است که در یک مرحله به اجرا درآمد.
همچنین خاطر نشان میشود استقبال گروههای سنی نونهال و نونگاه از این برنامه بسیار خوب ارزیابی میشود در حالی که مشارکت و فعالیت گروه سنی نوجوان بسیار پایین بوده است. گروه سنی نوخوان با توجه به این که به تازگی خواندن و نوشتن را آموختهاند با شور و شوق خاصی در این مهرواره حضور داشتند که مایهی بسی مسرّت و امیدواری برای اعتلای روزافزون زبان فارسی در این جهان فرهنگی پر تلاطم است.
بدینترتیب، هیأت داوران سومین مرحلهی نخستین مهروارهی شعرخوانی «نسیم سحری» اسامی برگزیدگان این مرحله را که به ترتیب از دو مرحلهی کتابخانهای و بین کتابخانهها گذشته اند، به شرح زیر در پنج گروه اعلام میدارد:
نوباوه: نازگل دادور. صدرا کربلایی .هانا اعلایی . نغمه چهادولی -
نوخوان: عسل سادات میزبان . زینب کیانی . فاطمه طهورا بهاروند
نونهال: رهان رفیعخان . هستی کامیاب . محمدامین ابراهیمیان . حسناسادات حسینی
نونگاه: کیارش کاظمی . فاطمه اسدی . ریحانه صالحآبادی
نوجوان: نازنین حسنپور . محمدصادق موسوی . تینا جواهرکیا . زهرا نبوی شایسته تقدیر
شاهنامهخوانی: حسنا رسولی . فاطمه نظری . محمدحسین رسولی