مهرواره نسیم سحری در روز حافظ  برگزیدگان شعرخوانی خود را معرفی کرد

به نام خداوند جان و خرد

متن بیانیه‏‌ی هیأت داوران نخستین مهرواره‌‏ی شعرخوانی نسیم سحری
کلام شعر، والاترین کارکرد زبان است که شاعر از آن، برای بیان غیرمستقیم اندیشه‏ها و احساساتش نسبت به موضوعات مختلف زیستی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی استفاده می‏‌کند تا پیام را به طور غیرمستقیم اما، تأثیرگذار و فراموش نشدنی به مخاطبان برساند.

زبان فارسی، به عنوان یکی از زبان‏‌های قدیمی جهان قابلیت زیادی برای سرایش شعر دارد از این رو؛ شاعران بزرگی از گذشته تاکنون در مهد زبان فارسی بالیده شده‌‏اند که آثارشان در مسیر تطاول روزگار به دستمان رسیده است لذا، بر ماست که به عنوان میراث‏‌بران شعر پارسی با خواندن آن‏‌ها روح اندیشه‏‌ی ایرانی را غنا بخشیم و آن را به نسل‏‌های بعدی‌‏مان منتقل کنیم.

روخوانی کتاب و سپس شعرخوانی، دو فعالیت هسته‌‏ای در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان هستند که بنیان سایر فعالیت‏‌های تعریف شده در کتابخانه‌‏های کانون می‏باشند تا؛ علاوه بر آشنایی فرزندان‏مان با زبان نوشتاری و کسب مهارت‌‏های خوانداری  به درک مفاهیم و آموزه‎‏‌های فرهنگی و اندیشه‌‏ای با زبانی غیرمستقیم

برسند و بیاموزند که زبان را می‏توان در وجوه مختلفی به کار گرفت علاوه بر این، شعرخوانی در واحد آفرینش‏‌های ادبی به عنوان تجربه‏‌ی یا الگوی ادبی نیز معرفی می‌‏شود تا از این طریق اعضای علاقه‌مند به سرایش شعر، با ویژگی‏‌های زبان شعر، قالب‌‏ها و آرایه‏‌های ادبی به طور غیرمستقیم آشنا شوند.

همکاران گرامی؛ مهمانان ارجمند! دوستان همراه!

هیأت داوران سومین مرحله‌‏ی نخستین مهرواه‏‌ی شعرخوانی «نسیم سحری»، ویژه آفرینش‎‌های ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان تهران، پس از بررسی ۳۵ شعرخوانی از اعضا در گروه‏‌های سنی نوخوان، نونهال، نونگاه، نوجوان و شاهنامه‏‌خوانی داوری را از جنبه‌‏ی رقابتی و ارزش‌‏گزارانه خارج کرده و به این نکته توجه داشتند که اعضا چقدر با شعر ارتباط برقرار کرده‏‌اند. معیارهای اصلی درک مفاهیم و تصاویر شعری با شاخص های تلفظ درست کلمات، رعایت وزن و آهنگ شعر، لحن مناسب با فضای شعر، درک مفهوم، معنی و اصطلاحات و دانش ادبی (آرایه‌‏های ادبی) صورت گرفته است.

یکی از ویژگی‏های برجسته‏ی نخستین مهرواره‏ی شعرخوانی «نسیم سحری»، تاکید بر شاهنامه‏خوانی در تمایز با نقالی بوده است که استقبال خوبی از سوی اعضای کودک و نوجوان از آن شده است، ویژگی دیگر این برنامه، مشارکت گروه‏ سنی نوباوه با همکاری والدین و مربیان بوده است که در یک مرحله به اجرا درآمد.

هم‏چنین خاطر نشان می‌‏شود استقبال گروه‏‌های سنی نونهال و نونگاه از این برنامه بسیار خوب ارزیابی می‏‌شود در حالی که مشارکت و فعالیت گروه سنی نوجوان بسیار پایین بوده است. گروه سنی نوخوان با توجه به این که به تازگی خواندن و نوشتن را آموخته‏‌اند با شور و شوق خاصی در این مهرواره حضور داشتند که مایه‏ی بسی مسرّت و امیدواری برای اعتلای روزافزون زبان فارسی در این جهان فرهنگی پر تلاطم است.

بدین‏‌ترتیب، هیأت داوران ‏سومین مرحله‏‌ی نخستین مهرواره‏‌ی شعرخوانی «نسیم سحری» اسامی برگزیدگان این مرحله را که به ترتیب از دو مرحله‏‌ی کتابخانه‌‏ای و بین کتابخانه‏‌ها گذشته اند، به شرح زیر در پنج گروه اعلام می‏‌دارد:

نوباوه: نازگل دادور. صدرا کربلایی .هانا اعلایی . نغمه چهادولی -

نوخوان: عسل سادات میزبان . زینب کیانی . فاطمه طهورا بهاروند 

نونهال: رهان رفیع‌خان . هستی کامیاب . محمدامین ابراهیمیان . حسناسادات حسینی

نونگاه: کیارش کاظمی . فاطمه اسدی . ریحانه صالح‌آبادی

نوجوان: نازنین حسن‌پور . محمدصادق موسوی . تینا جواهرکیا . زهرا نبوی شایسته تقدیر

شاهنامه‌خوانی: حسنا رسولی . فاطمه نظری . محمدحسین رسولی

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فاطمه طهورا بهار IR ۱۶:۱۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۶
    0 0
    من بهاروند هستم باورم نمی شود دراینترنت هستم

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =