به گزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان کرمان، اعضای کارگاه نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره دو رفسنجان با همراهی خانوادههایشان و با گذراندن یک دوره آموزشی از سوی فاطمه زمانی مربی مسئول فرهنگی این مرکز در روز ۱۶ مهر ۱۴۰۳، شامگاه روز بعد صورفلکی، سیارات و اجرام مسیه را رصد کردند.
«ماراتن مسیه» نام یک رقابت علمی در حوزه نجوم آماتوری است که به یاد تلاشهای شارل مسیه، اخترشناس فرانسوی در رصد اجرام غیرستارهای اعماق آسمان هر سال برگزار میشود. شرکتکنندگان در آن باید در طول یک شب، از شامگاه تا سپیده دم روز بعد تمام اجرام مسیه را رصد کنند.
ماراتن مسیه در ایران به صورت سالانه و پیوسته به شکل یک رقابت ملی برگزار میشود و نقش مهمی در علاقهمندسازی جوانان و توجه رسانهها به دانش نجوم در سطح عمومی داشته است.
اعضای کارگاه نجوم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شماره دو رفسنجان در سطح آماتوری(ابتدایی) در هفته فضا یک شب رصدی را رقم زدند و به صورت عملی شش جرم غیرستارهایی «مسیه» را رصد کردند و طی فراخوان این رصد که از طرف مرکز نجوم ثاقب گیلان ارسال شده بود و با نقاشی از این اجرام غیرستارهایی مدرک بینالمللی دریافت میکنند.
این رصد با دیدن دو صورت فلکی «زن تخت نشین» و «شکارچی» و پیدا کردن اجرام مسیه در آنها انجام و همچنین سیاره مشتری هم رصد شد.
کارگاه نجوم از جمله ۶۰ فعالیت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است که در مراکزی که مربی متخصص داشته باشد به صورت دائمی در تمام طول سال فعال است.