سومین اَبَر ماه سال ۲۰۲۴  شامگاه ۲۶ مهر رصد شد

سومین اَبَر ماه سال ۲۰۲۴ معروف به شکارچی شامگاه روز ۲۶ مهر ۱۴۰۳ از رصدخانه مجتمع آفرینش کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان در شهر بندرعباس رصد شد.

به گزارش اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، ویژه‌برنامه رصد سومین اَبَر ماه به شکل حضوری برگزار و از طریق برنامه زنده اینستاگرام نیز پخش شد.

بر اساس این گزارش فاطمه غفاری سروستانی رابط علمی کانون استان هرمزگان در این‌باره گفت: این رصد به منظور ترویج فعالیت‌های نجومی در میان عموم علاقه‌مندان از رصدخانه آفرینش به دو شکل حضوری و پخش زنده از اینستاگرام مرکز تخصصی علوم انجام شد.

وی  افزود: در این شب ۷۰ نفر از کودکان و نوجوانان محله کم‌برخوردار چاهستانی‌ها به شکل حضوری و نزدیک به ۲۰۰ نفر به شکل برنامه زنده، ماه را رصد کردند.

غفاری افزود: در این رصد درخشان‌ترین قمر در منظومه شمسی ماه؛ از طریق تلسکوپ و با حضور محمدامین پاس‌لارزاده کارشناس بخش فیزیک و نجوم مجتمع آفرینش کانون هرمزگان رصد شد.

پاس‌لارزاده در رابطه با ویژگی این رصد تشریح کرد: در این شب، ماه در حالت کامل یا بدر بود و در نزدیک‌ترین فاصله خود به زمین (حضیض) قرار گرفت و به همین دلیل درخشان‌تر و بزرگ‌تر از معمول دیده شد.

وی از این پدیده با عنوان ماه‌افروختگی یا اَبَر ماه نام برد و اظهار داشت: اَبَر ماه حدود ۳۰ درصد روشن‌تر و تقریباً ۱۵ درصد بزرگ‌تر از ماه کاملی که در دورترین نقطه خود از زمین است قرار دارد.

کارشناس بخش فیزیک و نجوم مجتمع آفرینش در رابطه با وجه تسمیه این اَبَر ماه به عنوان‌ شکارچی گفت: بومیان آمریکا معمولا به ماه کامل هر ماه یک نام نسبت می‌دادند و به طور سنتی ماه کامل اکتبر به ماه شکارچی معروف است.

وی افزود: در این رویداد ماه در فاصله ۳۵۷،۳۶۴ کیلومتری از زمین و نزدیک‌ترین ماه کامل امسال محسوب می‌شود.

سومین اَبَر ماه سال ۲۰۲۴  شامگاه ۲۶ مهر رصد شد

شایان ذکر است فیلم برنامه زنده رصد ابرماه همراه با توضیحاتی کارشناس از سوی اداره کل آموزش و پژوهش کانون پرورش فکری ضبط و در اختیار کانون تمامی استان‌ها قرار گرفت.

گفتنی است رصد خانه‌ مرکز تخصصی علوم کانون به گنبد ۴ متری مجهزاست که در آن تلسکوپ ۱۴ اینچی قرار گرفته است. این رصد خانه مجهز به ۳ موتور اصلی با قابلیت کنترل از راه دور است که به‌صورت جستجوی خود کار قابلیت رویارویی بیش از ۴۰ هزار جرم آسمانی با بزرگ‌نمایی‌های متفاوت را دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =