بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این نشست آموزشی روز یکشنبه، ۲۹ مهر ۱۴۰۳ در سالن سینمای مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رشت برگزارشد.
طی این نشست که با همراهی ادارهکل حفاظتازمحیطزیست استان گیلان و مدرسه دخترانه فجر شهر رشت انجامگرفت، آشنایی کودکان با اهمیت پیشگیری و مواجهه با آسیبهای طبیعی (بلایای طبیعی) مدنظرقرارداشت.
مسوول آموزش و مشارکتهای مردمی ادارهکل حفاظت از محیطزیست استان گیلان نیز از حاضران در این نشست بود و سخنان خود را با اشاره به تغییرات اقلیمی و پیامدهای گسترده آن بر محیطزیست، سلامت عمومی و اقتصاد جهانی آغازکرد.
علی همراز اظهارکرد: افزایش گازهای گلخانهای و آلایندههای ناشی از سوختهای فسیلی و گسترش افسارگسیخته کارخانهها و مجموعههای تولیدی، نقش غیرقابل انکاری در افزایش دمای زمین و بلایای طبیعی دارد.
او همچنین، نشانههای این سهلانگاری بشر را درجنگلهای ۴۰ میلیونساله هیرکانی استان گیلان جستجوکرد و گفت: کاهش گستره سبز این جنگلها و استفاده نامناسب و بیرویه از این موهبت خدادادی، آسیبهایی چون سیل، رانش زمین و آلودگی بیش از پیش هوا را به دنبالخواهدداشت.
برپایه این گزارش، نشست پرسش و پاسخ دانشآموزان با حضور مریم حسینیان، کارشناس ادارهکل حفاظت از محیطزیست استان گیلان و نمایش عکس و فیلمهای زیستمحیطی، ازدیگر برنامههای این روز با حضور فاطمه طاهری و فرخنده غزالی، کارشناسان آموزش و پژوهش و ارزیابی عملکرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان بود.
این نشست آموزشی همچنین، با صحبتهای مربیمسوول مرکز فرهنگی هنری شماره ۳ کانون رشت همراهشد و معصومه ابراری به معرفی فعالیتهای این مجموعه، به ویژه در مرکز علوم و نجوم این کانون پرداخت.
ابراری با بیان این که فعالیتهای فرهنگی، هنری، ادبی و پژوهشی کانون نقش بهسزایی در علاقهمندسازی و افزایش آگاهیهای کودکان و نوجوانان دارد، افزود: حضور مربیان آگاه و آشنا به علم روز و برپایی کارگاههای علمی چون: چون زیستشناسی و نجوم بستری مناسب برای دانشافزایی آیندهسازان ایران اسلامی فراهمکردهاست.
وی برهمیناساس نیز حضور مخاطبان در کانون را ضروری دانست و از حاضران برای معرفی فعالیتهای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به خانواده و نزدیکان دعوتکرد.
گفتنیاست، ۱۳ اکتبر، برابر با ۲۱ مهرماه، روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شدهاست.