به گزارش روابط عمومی ادارهکل کانون سیستان و بلوچستان، مربیان کانون استان در کارگاه آموزشی مبانی هنرهای تجسمی شرکت کردند.
مدرس کارگاه در ابتدای این نشست آموزشی و در تعریف موضوع آن گفت: ایجاد آثار هنرهای تجسمی و درست درک کردن آنها نیازمند شناخت اولیه از اصول آنهاست و آنچه امروز در قالب هنرهای تجسمی جای میگیرد عبارتند از: عکاسی، گرافیک، نقاشی، طراحی و مجسمه سازی یعنی به طور کلی میتوان گفت همه هنرهایی که به صورت بصری ارائه یا دیده میشوند و با تصویر سر و کار دارند، اصول و مبانی مشترکی دارند که «مبانی هنرهای تجسمی» یا «مبانی هنرهای بصری» نامیده میشوند.
سعید محمد شهبخش ادامه داد: عناصر و کیفیت نیروهای بصری در هنرهای تجسمی به دو بخش کلی تقسیم می شوند: بخشی که با آنها به طور فیزیکی و ملموس سر و کار داریم مانند: نقطه، خط، سطح، رنگ، شکل، بافت، اندازه و تیرگی- روشنی و بخشی که بیشتر حاصل تجربه و تمرین هنرمند در به کار بردن عناصر بصری هستند مانند: تعادل، تناسب، هماهنگی و کنتراست که به نیروهای بصری یک اثر تجسمی استحکام میبخشند.
این هنرمند سپس مروری بر تعریفها و ویژگیهای این دو بخش داشت و در ادامه در خصوص ارزش رنگی، رنگهای اصلی و رنگهای مکمل، جایگاه رنگها در کنار هم توضیح داد و از مربیان خواست دانستههای خود را به زبان هنر برروی کاغذ بیاورند.
گفتنی است مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در دومین روز دورهی آموزش خود و پس از گذراندان کارگاه ۸ ساعتهی تکنیکهای حجمسازی، اینبار کارگاه آموزشی مبانی هنرهای تجسمی را پشت سر گذاشتند.
سعید محمد شهبخش، دارای کارشناسی ارشد رشتهی گرافیک از دانشکدهی هنرهای زیبای دانشگاه تهران است که انتخاب به عنوان خادم فرهنگ و هنر سیستان و بلوچستان، انتخاب به عنوان مفاخر هنری سیستان و بلوچستان، انتخاب به عنوان پدر گرافیک استان و انتخاب به عنوان چهره سال هنر در سابقهی هنری وی دیده میشود. شهبخش همچنین نمایشگاههای انفرادی و جمعی متعددی در استان و تهران برگزار کرده است.