به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، عصر سهشنبه ۸ آبان ۱۴۰۳، سیده عالیه قوامی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد و دبیر بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی به دیدار محمدرضا بابایی استاندار یزد رفت تا به بررسی مسائل مربوط برگزاری بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی به میزبانی استان یزد بپردازد.
قوامی ضمن ارائه گزارشی از عملکرد طی دو سال گذشته به اهمیت برگزاری جشنواره بینالمللی قصهگویی به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی حوزه کودک و نوجوان پرداخت و عنوان «یزد، پایتخت قصه ایران» را دستاورد این جشنواره، تلاش مسئولان استانی دانست.
وی ضمن اشاره به اینکه دبیرخانه دایمی جشنواره قصهگویی به یزد منتقل شده ،افزود: دبیرخانه بیست و ششمین جشنوارهی بین المللی قصهگویی پس از بررسیهای لازم، ساختار جشنواره را براساس فرصتها و نیازهای امروز و همچنین امانتداری از سنت روایتگری تاریخی و تربیتی، براساس دو نگاه محتوایی و فرمی تقسیمبندی نموده تا با نگاهی واقع گرایانه، دستاوردهای این جشنواره را به جهت تحقق ترویج و عمومیسازی هنر قصهگویی به عنوان الگو منتشر نماید.
قوامی تصریح کرد: در جشنوارهی قصهگویی سال ۱۴۰۳ سعی شده قالبهای ارزشمندی که تا کنون آثار قصهگویی کمتری در آن شرکت داده شده است؛ به شکل ویژه، حمایت و با داوران مجرب و متخصص مربوطه، در هر بخش به طور مجزا مورد داوری قرار گیرد.
وی با بیان این که بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی شامل دو بخش قصه گویی و بخش علمی است که هرکدام زیر مجموعههایی دارند، اظهار کرد: این جشنواره با شعار «راز قصهها ساز زندگیست» آغاز به کار خواهد کرد.
مدیر کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان در خصوص بخشهای قصهگویی جشنواره، اظهار کرد: یکی از بخشهای قصهگویی این جشنواره، بخش قصهگویی با اولویت فرم و محتوا است که شامل قصهگویی سنتی و کلاسیک، قصهگویی مدرن و نوآورانه، قصهگویی آیینی سنتی، پادکست، قصهگویی مینیمال ۱۰۰ثانیهای برگرفته از حکایت، قصه یا داستان، متون کلاسیک ادبی و حکمی فارسی همچون گلستان، بوستان، کلیله و دمنه و غیره، قصهگویی با زبان اشاره، قصهگویی منظوم، قصهگویی محیطی و قصهگویی ۹۰ ثانیهای براساس تجربیات زیسته قصهگو است.
قوامی افزود: بخش دیگر نیز بخش قصهگویی با اولویت محتوا است که شامل قصهگویی دینی، قصهگویی علمی و قصهگویی قصههای پیشرفت و قهرمانان میباشد.
دبیر بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در خصوص بخش علمی جشنواره، ضمن بیان این که بخش مذکور در امتداد تحقق اهداف و سیاستهای پژوهشی دبیرخانه ترویج و توسعهی قصهگویی ایران برگزار میشود، گفت: هدف آن ایجاد بستری مناسب برای تولید و توسعه آموزش و عمق بخشیدن به جایگاه و اهمیت قصه، قصهگویی و قصهپژوهی است.
رییس دبیرخانه ترویج و توسعه قصهگویی ایران تصریح کرد: با بهرهمندی از خرد جمعی صاحبنظران این حوزه و برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی، مباحث نو و جدید علمی در سطح ملی و جهانی، شناسایی شده و برای ایجاد انگیزه، تشویق و حمایت از استعدادهای برتر پژوهشی، متخصصان این حوزه با ارائهی جستار، مقاله، کتابهای تالیفی و ترجمه، پایاننامه و رسالههای دانشگاهی به رقابت میپردازند و از پژوهشگران و نوآوران پژوهشی برتر، قدردانی میشود.
وی ضمن بیان این که به موازات بخش ملی جشنوارهی قصهگویی، بخش بینالملل نیز برگزار میشود، گفت: در این بخش تمامی قصهگویان ایرانی که در بخشهای بیان شده در سطح منطقهای برگزیده شدهاند، با قصهگویان علاقمند دیگر کشورها در بخش بینالملل به رقابت میپردازند.
مدیر کل کانون پرورش فکری استان خاطرنشان کرد: قصهگویی بینالملل در بخشهای قصهگویی مدرن و نوآورانه، قصهگویی سنتی و کلاسیک، قصهگویی دینی، قصهگویی علمی و قصهگویی از قصههای پیشرفت و قهرمانان ایران برگزار میشود.
قوامی در پایان اظهار کرد: فرآیند برگزاری بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال از پاییز ۱۴۰۳ آغاز و پس از طی مراحل استانی و منطقهای، بخش نهایی در دهه فجر برگزار میشود.