به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، در آستانه برگزاری بیست و نهمین جشنواره تئاتر کودک و نوجوان، فیلم سینمایی "باغ کیانوش" به همت کانون پرورش فکری کودکان و جوانان همدان و حوزه هنری در پردیس سینمایی قدس همدان با حضور معاونت تولید کانون، نویسنده کتاب، مسئولان استانی و نوجوانان شهر همدان اکران شد.
در این مراسم بعد از قرائت آیاتی از کلامالله مجید و خواندن سرود ملی ایران توسط گروه موسیقی سپاه انصارالحسین (ع) نویسنده کتاب "باغ کیانوش" به روی سن آمد و در مورد نوشته هایش برای نوجوانان صحبت کرد.
علی اصغر عزتیپاک با بیان اینکه من نویسنده هستم نه گوینده و حرفهای خود را در کتابهایم میگویم اظهار کرد: این فیلم اقتباسی از کتاب "باغ کیانوش" است که در مورد حال و هوای جنگ نوشتم.
وی با اشاره به اینکه من اهل همدان هستم و هیچگاه خود را از این شهر جدا نمیدانم، ادامه داد: علاقه من به همدان بسیار است و من نمیتوانم در کوچهها و خیابانهای همدان تنها راه بروم و حتما باید کسی کنارم باشد زیرا تمام این کوچه و خیابانها حرف برای گرفتن دارند.
این نویسنده همدانی با اشاره به جایگاه همدان گفت: هر کاری که نوشتهام یا در همدان بوده یا اسم همدان است و اخیراً همه کارهایم در همدان است به طوری که آپارتمان کلاغها یک کار فانتزی است و از کوه الوند به عنوان نشانهای از همدان در این کتاب استفاده کردهام.
وی به خاطره دیگری از نوشتن کتابش اشاره کرد و گفت: حدود هشت سالم بود که در یک جشن عروسی بودم، به یکباره هواپیمایی که توسط ایران زده شده بود، از بالای سر ما گذشت و در یک سمت شهر افتاد، عروسی به هم خورد و همه به سمت هواپیمایی که افتاده بود رفتند اما من نرفتم چون متحیر بودم، آن هواپیما الان در باغ موزه همدان است.
عزتی پاک عنوان کرد: چند سال پیش که رفتیم باغ موزه، از دور که هواپیما را دیدم، به خانواده گفتم این همان هواپیماست و نزدیک که شدیم دیدم همان هواپیماست، داستان همچنان برای من ناتمام بود و تصمیم گرفتم داستان آواز بلند را بنویسم.
ادبیات مقاومت نوشتن از قهرمانان ملی است
وی با تاکید بر اینکه ادبیات مقاومت معنا دارد، گفت: ادبیات مقاومت معنا دارد، فرانسوی ها وقتی قرار است ادبیات مقاومت بنویسند چون میخواهند بعدش به واسطه آن، گوش عالم را بکشند داستانها را درباره کسی مینویسند که در خانهاش نشسته و آلمانی ها میآیند و میگویند من هم در این خانه سهیم هستم، من نیز چنین نگاهی به ادبیات مقاومت دارم.
این نویسنده همدانی خطاب به دانش آموزان گفت: دنیایتان را خوب نگاه کنید که ای بسا آیندهتان را همین مسائل بسازند. من باغ کیانوش را وقتی میساختم، شخصیتها را ترکیبی میدیدم، در نگاه اول شخصیت خسیسی را برای کیانوش نسبت به باغش خلق کردم که البته منظور من غیرت آن نسبت به باغ بود.
وی افزود: باغ کیانوشی که در ذهنم بود یک باغ نیست، بلکه نمادی از ایران و یک باغ پرثمر است که در لحظهای که با بیگانه یا متجاوزی روبهرو میشوند، همه یکدست برای مقابله با آن آماده میشوند.
نویسنده کتاب باغ کیانوش بیان کرد: به بچهها توصیه میکنم، دنیا و اطراف را خوب نگاه کنید که قصهها از دل همین اطراف ما ساخته میشوند.
در ادامه برای نوجوانان مسابقهای برگزار شد و آنها با شور و هیجان در مسابقه شرکت کردند.
در ادامه مراسم بزرگداشت و تجلیل از محمدرضا کریمی صارمی، معاونت تولید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که اصالتا ملایری هستند به پاس سالها خدمت در حوزه کودک و نوجوان برگزار شد.
محمدرضا کریمی صارمی، دانش آموخته ادبیات نمایشی و دارای درجه هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مولف و مدرس دانشگاه است که مدیریت کل امور سینمایی و تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، مدیریت مرکز تئاتر، عضو شورای هماهنگی صنعت انیمیشن ایران وابسته به مرکز همکاریهای تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، طراح و بنیانگذار جشنواره بینالمللی پویانمایی تهران و دبیری 12 دوره ی آن درطی 25 سال با دریافت درجه 1 جهانی از سومین دوره آن را در کارنامه خود دارد.
وی هنگامی که برای تجلیل بر روی سن رفت پشت تریبون قرار گرفت و گفت: نزدیک به ۴۰ سال است که در سینما هستم و از همین شهر همدان کارم را شروع کردم و نزدیک به ۴۰۰ فیلم را تهیه کننده بودم و ۳ هزار جایزه جهانی گرفتم اما این فیلم برایم ارزش دیگری دارد.
این فعال سینمایی با بیان اینکه این فیلم اقتباس از رمان پرطرفدار کانون پرورش فکری است، عنوان کرد: این فیلم را باید همه نوجوانان ایران ببینند.
وی با تاکید بر اینکه بچههای ما حاضر نیستند یک وجب از این خاک را به دست دشمنان بدهند، افزود: اکنون در لبنان و غزه ۲۵ هزار کودک در سخت ترین شرایط زندگی میکنند و امیدواریم روزی برسد که آنها هم با آرامش بتوانند فیلم ببینند.
همچنین از علیاضعر عزتیپاک، نویسنده کتاب باغ کیانوش نیز تجلیل صورت گرفت.
سپس فیلم باغ کیانوش به نمایش درآمد و نقش آفرینی نوجوانان در این فیلم برایشان بسیار جذاب بود و حوادث آن باعث شد که بارها نوجوانان فیلم از سوی نوجوانان سالن مورد تشویق قرار بگیرند و این یعنی اثرگذاری یک فیلم با معنا بر روی نوجوانان.