وبینار بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

وبینار توجیهی بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در یزد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره‌کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، این وبینار توجیهی با حضور معاون فرهنگی و رئیس بیست‌ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون، رئیس دبیرخانه این جشنواره و روسای مرحله استانی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی روز ۱۲ آبان ۱۴۰۳ برگزار شد.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و رئیس بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در مورد طراحی پوستر جشنواره گفت: با توجه به شرایط حساسی که در منطقه داریم و درخواست‌های مدیران استان‌ها، پوستر به‌صورت ویژه برای حمایت از کودکان و نوجوانان غزه و لبنان اختصاص یافته است.

 وبینار بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

فرهاد فلاح با بیان این‌که جشنواره امسال ۱۳ بخش دارد و بخش ویژه و موضوع شاخص و اصلی جشنواره بر روی آن سایه خواهد انداخت، گفت: این جشنواره را به قصه‌های حمایت از مردم مظلوم و قصه‌های مربوط به حمایت از کودکان غزه، جنایت‌های فراوان صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین اختصاص خواهیم داد و نسخه جدید شیوه‌نامه را ارسال خواهیم کرد تا روش کار مشخص شود.

وی ادامه داد: اتفاق دیگری که باید رقم بخورد این است که از طریق خیران و سازمان‌ها جایزه ویژه‌ای برای بخش غزه و لبنان در هر استانی تهیه تا سبب شود قصه‌گویان قصه بیافرینند و آن را به‌خوبی روایت کنند، تاریخ فلسطین و اشغال آن حاوی قصه‌های بسیاری است به‌ویژه کلیدهایی که نماد مقاومت شده است.

فلاح ادامه داد: ما در جریان زیستی که داریم نگاه حمایت از مظلوم و افرادی که مورد ظلم واقع شدند را باید در رأس فعالیت‌های خود بگذاریم وگرنه آن‌چه که می‌خواهیم به نسل جدید برای حفظ ارزش‌های انسانی و حمایت از مظلوم منتقل کنیم محقق نمی‌شود.

معاون فرهنگی کانون با اشاره به این‌که با این تفاسیر جشنواره به ۱۳ قسمت تبدیل شده است، گفت؛ از ظرفیت جشنواره امسال در استان‌های خود برای پرداخت به‌ حوزه حمایت از مردم غزه استفاده ببرید، کانون نیز جایزه‌های ویژه‌ای قرار خواهد داد تا فاصله و تفاوت جدی بین این بخش با سایر محورها باشد.

فلاح تصریح کرد: از ظرفیت شهرداری‌ها برای احیای قصه و قصه‌گویی در شهرها استفاده ببرید، صرفا بحث رقابت در جشنواره مطرح نیست بلکه باید از همه ظرفیت‌ها برای احیای قصه و قصه‌گویی استفاده برد و در زیست خانوادگی کار کرد و باید اثر جشنواره و قصه‌گویی را در جامعه و مخاطب خود ببینیم و آن را ملاک سنجش خود قرار دهیم.

تغییر در گاه‌شمار جشنواره قصه‌گویی

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون در وبینار توجیهی بیست‌وششمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی با روسای مرحله استانی در سطح کشور اظهار کرد: گاه‌شمار جشنواره تغییرهایی کرده تا زمان کافی برای ثبت‌نام، دریافت قصه‌ها و فرصت کافی برای ارزیابی داشته باشیم.

فروهر معدنی با اشاره به این‌که در بخش قصه‌های غزه به زمان کافی نیاز است تا قصه‌گویان روی متن قصه کار مناسب داشته باشند، گفت: شاید قصه‌های کافی و خوبی نداشته باشید که قصه‌گویان باید روی متن کار کنند تا داستان قابل قبولی احصا شود.

وی ادامه داد: سایت جشنواره برای ثبت آثار در مرحله استانی آماده شده است و علاقه‌مندان می‌توانند برای ثبت‌نام در جشنواره اقدام کنند، در این مرحله نیاز به بارگذاری وجود ندارد زیرا سبب کندی فرآیند ثبت‌نام‌ها در سال‌های گذشته بوده است و سبب انصراف برخی می‌شد.

 وبینار بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون افزود: رابطان نیز می‌توانند از طریق نرم‌افزار «ایتا و بله» قصه‌ها را دریافت کنند و در استان‌ها کار به‌صورت عملیاتی‌ و با سرعت بهتری اجرا شود و رابطان آثار استانی خود را گردآوری خواهند کرد. اما در مرحله دوم فیلم‌هایی که به مرحله استانی رسیده باید در سایت بارگذاری شوند.

معدنی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: دبیرخانه قصه‌گویی جریان پایش قصه‌ها را برعهده دارد تا قصه‌های راه‌یافته به مرحله استانی را پایش کنند.

وی گفت: برای جوایز در بخش برگزیدگان استانی رتبه‌بندی نخواهیم داشت و بدون رتبه‌بندی مقام اول تا سوم انجام می‌شود و اسامی برگزیدگان بخش‌ها در مرحله استانی بدون رتبه‌بندی انجام می‌شود و جوایز پیشنهادی ۷۰۰هزار تومان تا یک میلیون تومان است که بهتر است یک رقمی هماهنگ در کل کشور باشد.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون در بخش دیگری از سخنان خود در رابطه با زمان‌بندی این دوره از جشنواره گفت؛ سال گذشته سه بازه زمانی داشتیم امسال نیز همین‌گونه خواهد بود.

معدنی خاطرنشان کرد: مرحله استانی جشنواره از ۲۴ آذر تا ۵ دی ۱۴۰۳ در سه بازه خواهد بود، که در نامه اعلام می‌شود و استان‌های هر منطقه تاریخ برگزاری خود را پیش‌بینی و به ما اعلام کنند.

وی تصریح کرد: زمان گردآوری و دریافت آثار از ۱۵ آبان تا ۱۵ آذر بوده و از ۱۴ تا ۲۰ آذر نیز پایش اولیه در استان‌ها انجام می‌شود.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون گفت: از ۱۰ تا ۲۰ دی آثار برگزیده را در سایت قصه‌گویی به نشانی kanoonfest.ir برای داوری آثار در بخش منطقه‌ای بارگذاری کنید، هفته آخر بهمن ۱۴۰۳ نیز جشنواره در سطح بین‌المللی دنبال می‌شود.

معدنی ادامه داد: اگر در بخش منظوم، دینی، علمی یا پیشرفت و قهرمانان، زیر پنج نفر شرکت‌کننده داشتند آثار را برای دبیرخانه ارسال کنید تا داوری آثار از دبیرخانه انجام شود تا اجازه برای ورود به مرحله استانی داده شود که باید تا یک هفته قبل از زمان مرحله استانی ارسال کرده باشند.

وی یادآور شد: همچنین در بخش قصه‌های غزه نیز اگر تعداد شرکت‌کننده‌ها به ۵ نفر رسید شبیه سایر بخش‌ها پایش انجام می‌شود و قصه‌گویی آنان در مرحله استانی انجام می‌شود اگر تعداد کمتر بود به صورت غیررقابتی می‌توانند در جشنواره حضور داشته باشند و استان‌ها جوایزی را از محل‌های مختلف و نهادها دریافت و تقدیم کنند و فیلم آثار را برای داوری منطقه‌ای به دبیرخانه ارسال کنید.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون تصریح کرد؛ مدیران استان‌ها، مسئولیت پایش آثار در مرحله استانی را برعهده دارند، بهتر است برای داوری از افراد سال‌های پیشین، افرادی که در دوره‌های داوری شرکت کردند و قصه‌گویان پیشین جشنواره بهره‌ ببرید تا پایش قصه‌ها را انجام بدهند. لازم به ذکر است که دستمزد داوران از سوی استان‌ها پرداخت می‌شود.

معدنی ادامه داد: در بخش قصه‌های منظوم، قصه‌های دینی و علمی ویژه در قالب محتوا به جشنواره اضافه شده است، این بخش‌ها نیاز به پایش دقیق‌تری دارد و آثاری که در مرحله استانی است از نظر صلاحیت دینی و علمی دقت لازم را باید داشته باشد.

وی گفت: داوران را بر اساس فهرست‌ها به دبیرخانه معرفی کنید، افراد شایستگی داوری را از خود استان معرفی کنید تا بعد از بررسی و تایید، کار را انجام دهند، در صورت تقاضا برای داوری نیز داوران خارج استان را هماهنگ می‌کنیم.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون افزود: امسال چندین قالب و محتوا برای قصه‌گویی در نظر گرفته شده است، دست‌کم دو داور ثابت برای داوری قصه‌های سنتی و کلاسیک، مدرن و نوآورانه، قصه‌های صد ثانیه‌ای، قصه‌های پیشرفت، دینی و علمی داشته باشید، همچنین یک داور متخصص در بخش قصه‌های آیینی سنتی، قصه منظوم و قصه زبان اشاره داشته باشید.

معدنی تصریح کرد: انتخاب داوران به تشخیص استان‌ها است، داوران انتخابی اطلاعات و دانش داوری بخش‌های تخصصی را داشته باشند، اگر افراد، دانش و ادبیات خوبی دارند که در بخش داوری سه بخش تخصصی نقش‌آفرین هستند می‌توان سه داور ثابت داشت در غیر این‌صورت برعهده استان است که برای هر بخش یک نفر داور متخصص داشته باشد.

وی با بیان این‌که امسال اعزام ناظر به استان‌ها نداریم گفت: بر اساس گزارش‌های دریافتی از سوی ناظران جشنواره سال گذشته، رؤسای جشنواره و مدیران استان‌ها بهترین ناظران خواهند بود ولی بی شک در طول برگزاری جشنواره استانی برای عرض خداقوت از دبیرخانه حضور خواهند داشت.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون با اشاره به این‌که در ۹ بخش، اعلام برگزیده خواهیم داشت گفت: قصه‌ها در بخش‌های مدرن و نوآورانه، سنتی و کلاسیک، آیینی سنتی، ۱۰۰ ثانیه‌ای، زبان اشاره، قصه‌های منظوم، قصه‌های دینی، قصه‌های علمی، قصه‌های پیشرفت و قهرمانان، قصه‌های غزه نیز بخش‌هایی هستند که در استان‌ها داوری می‌شوند.

معدنی اضافه کرد: در هر بخشی که اعلام برگزیده می‌شود باید دست‌کم ۵ نفر شرکت کرده باشند، به خودی خود در بخش قصه‌های آیینی سنتی‌نوجوان ۱۲ تا ۱۷ سال نمی‌توان دو شرکت کننده داشت و باید به ازای هر ۵ نفر یک نفر برگزیده معرفی شود.

وی گفت: در برخی از بخش‌هایی که رده سنی داریم باید شمار شرکت‌کننده‌ها بالای پنج نفر باشد تا استان‌ها مجاز به اعلام یک برگزیده باشند.

مدیرکل آفرینش‌های فرهنگی کانون افزود: در بیشتر بخش‌ها تعداد شرکت‌کننده کافی خواهید داشت، چه بسا در بخش منظوم، دینی و علمی حد نصاب نداشته باشید بنابراین سر جمع این‌ها می‌تواند از هر ۵ نفر یک نفر برگزیده و معرفی شود.

معدنی تشریح کرد: در بخش‌هایی که تعداد شرکت‌کنندگان بیشتر است در نهایت سه نفر اعلام برگزیده خواهید داشت و اگر ۵۰ شرکت‌کننده در یک بخش بودند، حداکثر سه نفر معرفی می‌شود.

برگزاری نشست‌های تخصصی و دوره‌های آموزشی ویژه و مجازی

رییس دبیرخانه بیست‌وششمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی اظهار کرد: در آستانه روز ۱۳ آبان ۱۴۰۳ آیین رونمایی از پوستر این جشنواره با حضور مسئولان در پایتخت قصه‌گویی ایران برگزار شد.

سیده‌عالیه قوامی با بیان این‌که رابطان در استان‌ها توان خود را برای تقویت آثار در این دوره از جشنواره داشته باشند گفت: نشست‌های تخصصی، دوره‌های آموزشی ویژه، دوره‌های مجازی و https://live.kpf.ir/ch/kargah با همکاری دبیرخانه دنبال و فراهم شد.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد خاطرنشان کرد: سایت جشنواره برای بارگذاری آثار تولیدی و ارسال به دبیرخانه راه‌اندازی شده است و علاقه‌مندان و قصه‌گویان می‌توانند در سایت جشنواره به نشانی kanoonfest.ir  ثبت‌نام خود را انجام دهند.

 وبینار بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

ثبت‌نام بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی ایران به میزبانی یزد

مسئول دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران از آغاز فرآیند ثبت‌نام در جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خبر داد و گفت: رؤسا، رابطان و داوران جشنواره نیز فرصت شرکت در بخش‌های غیرحضوری جشنواره را دارند.

مهدی آرائی در وبینار توجیهی بیست‌وششمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی با رؤسای مرحله استانی جشنواره در ابتدا ضمن پاسخ به سؤال‌های رابطان استان‌ها اظهار کرد: در مرحله استانی نیاز به استعلام داوران است اما در بخش پایش نیازی وجود ندارد.

وی ادامه داد: بخش غزه جایزه ویژه‌ای دارد و بهتر است قصه‌گو و نویسنده تعامل داشته باشند تا مشارکتی در مبلغ جایزه داشته باشند، برای نویسنده نیز لوح تقدیر خواهیم داشت اما مبلغ جایزه با تفاهم نویسنده و قصه‌گو است.

 وبینار بیست‌وششمین جشنواره قصه‌گویی برگزار شد

مسئول دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران با اشاره به این‌که قصه‌گویان می‌توانند در کنار شرکت در دیگر بخش‌ها به‌صورت ویژه در بخش غزه نیز حضور داشته باشند، تاکید کرد: ثبت‌نام از صبح روز ۱۳ آبان آغاز و تا یکم آذر ۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت.

آرائی گفت: مدیران کل، رؤسای جشنواره، رابطان و داورهای جشنواره می‌توانند در سه بخش غیرحضوری جشنواره شامل قصه‌گویی محیطی، قصه‌گویی پادکست و ۹۰ ثانیه‌ای شرکت داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد: برای بخش‌های کم مراجعه و شرکت‌کننده از هر ۵ نفر یک نفر برگزیده خواهیم داشت اما سقف معرفی برگزیدگان سه نفر خواهد بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 6 =