به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری استان به همراه کارشناس روابط عمومی این اداره کل از دفتر خبرگزاری تسنیم بازدید و با مدیر و خبرنگاران این رسانه گفت و گو کرد.
مدیرکل کانون پرورش کودکان و نوجوانان استان همدان با حضور در این دفتر در خصوص اقدامات و برنامههای این نهاد فرهنگی ارزشمند و اثرگذار در جامعه با سوالات خبرنگاران این مجموعه مطالبی را بیان کرد.
معصومه ابراهیمی هژیر در این دیدار به بیان عملکرد و برنامههای کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان همدان پرداخت و با این توضیح که رسالت ما ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است، اظهار داشت: قدمت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان 60 سال بوده و کانون زبان نیز 98 سال قدمت دارد.
وی با بیان اینکه قرار بود کانون در مناطق محروم خدمات کتابخوانی را ارائه دهد افزود: هر کتابخانه ما 12 تا 13 هزار جلد کتاب دارد و به دلیل اهمیتی که کودکان و نوجوانان دارند این کتابها در 7 مرحله کارشناسی شده اند یعنی خیال فرد به ویژه والدین کودکان و نوجوانان از محتوای این کتابها راحت است کتابهایی که مزین به نشان مرغک نشان اختصاصی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هستند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر در سطح کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان کشور 1100 کتابخانه وجود دارد که سهم استان همدان از این تعداد، 44 کتابخانه است، گفت: سومین استانی هستیم که با 10 کتابخانه سیار بیشترین کتابخانه سیار را داریم. در این بخش علاوه بر فعال بودن کتابخانههای دائم و پستی، گروهی از همکاران ما در قالب طرح پیک امید به مناطقی که محروم هستند رفته و خدمات فرهنگی هنری ارائه میدهند.
وی با این توضیح که ماهانه به مدارس محروم استان که از قبل مشخص شدهاند رفته و 150 تا 300 جلد کتاب هدیه میدهیم، عنوان کرد: اگر چه ممکن است تعداد اینکتابها کم باشد، ولی ما تلاش میکنیم حتی به اندازه یک قفسه هم که شده کودکان و نوجوانان در مدارس خود، کتاب داشته باشند.
ابراهیمیهژیر با بیان اینکه از ابتدای دوران معاونت و مدیریت من در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان 62 پیک امید را در 62 روستا اجرا کردیم مطرح کرد: علاوه بر اجرای این طرح ما در استان به یک ساخت تماشاخانه سیار نیز نیازمندیم طرحی که اجرای آن نیازمند 8 میلیارد تومان اعتبار است، متاسفانه کانون به دلیل اعتبارات مالی اندکی که دارد قادر به تهیه این تماشاخانه نیست و لازم است استان در این حوزه ورود کند.
وی با این توضیح که با اجرا و ساخت تماشاخانه سیار میتوانیم در عرصههای تربیتی و در همه حوزهها، اقدامات بسیاری را با زبان هنر انجام دهیم گفت: علاوه بر تماشاخانه سیار، همدان نیازمند ایجاد پردیس کودکان و نوجوان نیز هست، موضوعی که اخیرا در برنامه هفتم توسعه به شهرداریها محول شده است یعنی این پردیس ها باید با همکاری شهرداریها در سطح کشور ساخته و اجرایی شود.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در راستای ارائه خدمات بیشتر به کودکان و نوجوانان استان، 3 کتابخانه پستی داریم که از این طریق کتابها را برای بچهها پست میکنیم تا مطالعه کرده و بعد برای ما پست کنند افزود: ما در این عرصه یک دغدغه داریم و آن هم بالا بودن هزینههای پستی است که امیدواریم با همکاری اداره کل پست استان بتوانیم این هزینهها را کاهش بدهیم البته باید بگویم که در برخی استانها مثل هرمزگان، هزینه پست و ارسال کتاب برای کودکان نیز رایگان است.
وی افزود: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال برای نخستین بار یک مجموعه 10 جلدی برای نوزادان طراحی کرده است تا خانوادهها از آن استفاده کنند.
مدیرکل کانون به افتتاح سالن نمایش شهرستان نهاوند پس از 17 سال اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر این سالن به طور کامل باز سازی شده و در هفته ملی کودک با حضور مسدولان این شهرستان افتتاح شد.
وی در ادامه سخنان خود به تشریح طرحی به نام "سلالهها" پرداخت و گفت: این طرح ویژه نوههای شهدا است، یعنی ما هر ماه به منزل یک شهید رفته و در کنار تقدیر از خانواده شهید، از نوههای آنها نیز تقدیر میکنیم و از آنها میخواهیم از زبان خود آن شهید را برای ما معرفی کنند که البته این کار نیز باید در قالب هنر باشد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان با اشاره به اقدامات عمرانی رخ داده در این نهاد و بیان این اینکه خوشبختانه توانستیم با وجود محدودیت منابع مالی 28 مرکز را در طول 18 ماه بازسازی کنیم گفت: در کل کانون های استان همدان 99 نفر هستیم که هر کدام از ما به اندازه هزار نفر کار میکنیم.