به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس، سومین جشنواره بینالمللی چندرسانهای میراث فرهنگی در شیراز، بستری شد تا مربیان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس در دورههای آموزشی ویژهای شرکت کنند.
این دورهها که از۱۵ تا۱۷ آبان۱۴۰۳، با هدف ارتقاء مهارتهای مربیان برای ارائه جذاب مفاهیم میراث فرهنگی به کودکان و نوجوانان، در قالب پنج نشست تخصصی برگزار شد؛ و مورد استقبال قرار گرفت.
در نخستین نشست، لیلا کفاشزاده، عضو شورای کتاب کودک و پژوهشگر حوزه میراث فرهنگی، به بررسی راهکارهای کاربردی در آموزش میراث فرهنگی پرداخت.
وی با معرفی مفاهیم «میراث ملموس و ناملموس»، روشهای جذابسازی این موضوعات برای کودکان و نوجوانان را مطرح و تاکید کرد که چگونه میتوان این مفاهیم را به شیوهای قابل فهم به کودکان منتقل کرد.
علیاصغر سیدآبادی، پژوهشگر جامعهشناسی کودک و نویسنده، در دومین نشست با موضوع «چگونه ایران را برای کودکان و نوجوانان قابل لمس کنیم؟»، بر شیوههای انتقال مفاهیم فرهنگی از طریق حواس پنجگانه تمرکز کرد. او مربیان را با روشهای خلاقانهای برای تقویت شناخت کودکان از میراث فرهنگی آشنا کرد.
نشست سوم با حضور پوران درخشنده، کارگردان برجسته ایرانی، برگزار شد. درخشنده، از نگاه یک فیلمساز، بر اهمیت معرفی میراث ناملموس به کودکان و نوجوانان تأکید کرد و به مربیان روشهای جلب توجه کودکان به ثبت و ضبط میراث فرهنگی از طریق ایدهپردازی، طرحنویسی و اجرا را آموزش داد.
در چهارمین نشست، مهتاب ناصری، شاهنامهخوان و نقال، به مربیان نشان داد که چگونه میتوان با روایتهای غنی شاهنامه، کودکان را به سوی مفاهیم پهلوانی و ارزشهای فرهنگی نزدیک کرد. او به انواع سبکهای نقالی و شیوههای پرداختن به مضامین پنهان این اثر کهن اشاره کرد.
دکتر مرتضی رضوانفر، پژوهشگر میراث فرهنگی، در آخرین نشست به اهمیت نقش مربیان و تسهیلگران در حفاظت از میراث ناملموس پرداخت.
وی تأکید کرد که مربیان با جهتدهی صحیح میتوانند کودکان و نوجوانان را نسبت به ارزشهای میراث فرهنگی آگاه و علاقهمند سازند و آنان را به مشارکت در حفاظت و ثبت ملی و جهانی این میراث ترغیب کنند.
این دورهها به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان فارس برگزار شد؛ و گامی مهم در توانمندسازی مربیان برای آشنایی کودکان و نوجوانان با میراث فرهنگی به شمار میآید.