به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان کرمانشاه، کارگاه فن بیان توسط کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان (دبیرخانه کانونیاران کشور)، با هدف توانمندسازی اعضا برگزار شد.
محمد خیاط زنجانی مدیرکل کانون استان و دبیر کانونیاران کشور بیان داشت: طرح کانونیاری اتفاق بزرگیاست که ما باید قدم به قدم در به نتیجه رساندن مطلوب آن اهتمام ویژه داشته باشیم. برای اینکه کانونیاران بتوانند در مسئولیت خود به خوبی اثربخش باشند و نقشآفرینی نمایند؛ نیازمند این است که بتوانند با دانشافزایی و مهارتافزایی به اندوختههای خود رو بالاتر ببرند، در همین راستا توانمندسازی کانونیاران در زمینههای مختلف و ارائه آموزشهای لازم در این خصوص به آنها، از اولویتهایی است که دبیرخانه کانونیاران به آن توجه خاص دارد و در این زمینه هم اقداماتی را انجام و برنامههای اثربخشی را تدارک دیدهاست.
وی افزود: با توجه به تدارک برنامههای مختلف از سوی دبیرخانه کانونیاران کشور، برگزاری کارگاههای آموزشی ویژه کانونیاران در چهارشنبههای هر هفته به صورت مجازی انجام میپذیرد، در این هفته نیز که نشست دوم از سری کارگاهها بود، زهرا عزیزی مدرس دانشگاه، مجری و گوینده برجسته صدا و سیما، مباحث خود را با موضوع "فن بیان" برای کانونیاران سراسر کشور آموزش داد.
زنجانی خاطرنشان کرد: چه بسیار افرادی که استعدادهای بیمانندی دارند؛ ولی نمیتوانند خود را در یک جمع به خوبی معرفی کنند. یا آنچه را که میدانند به گونهای شایسته بر زبان بیاورند. بخش کلامیدر فن بیان کارایی بسیار زیادی دارد و البته فن بیان منحصر به کلام تنها نیست و حتی زبان بدن را نیز شامل میشود، اما درصد اعظمی از آن نحوه بیان است. پس باید سعی کرد، فن بیان و قدرت سخنوری را در کودکان و نوجوانان تقویت کرد، به قولی اگر فرد هزاران هنر داشته باشد، تا زمانی که نتواند به خوبی سخن بگویید و فن بیان مناسبی داشته باشد، نمیتواند آنرا به دیگران نشان دهد.
در ادامه برخی مواردی که در خصوص این دوره و از اهمیت انتخاب موضوع فن بیان میتوان به آنها اشاره داشت از این قرار است که: فن بیان به مجموعهای از مهارتها و تکنیکهای گفتاری اشاره دارد که برای انتقال موثر پیام و ایجاد ارتباطات موثر استفاده میشود. این مهارت شامل توانایی صحبت کردن بهصورت روان، واضح و با اعتماد بهنفس است. فن بیان دربرگیرنده عناصری مانند انتخاب واژگان مناسب، لحن صدا، زبان بدن و گوش دادن فعال است. اهمیت تقویت فن بیان، ارتباطات موثر، افزایش اعتماد بهنفس، تأثیرگذاری بیشتر، پیشرفت شغلی، روابط اجتماعی بهتر و... از دیگر مباحثی بود که توسط استاد دوره به آنها اشاره شد.
و از لزوم یادگیری این فن میتوان گفت که در واقع حتی در صحبت با خانواده خود نیز فن بیان میتواند باعث ارتباط بهتر شود از این رو همه افراد تقویت فن بیان خود نیاز دارند. در نتیجه فن بیان برای تمام افراد مورد نیاز است و بسته به اینکه در چه جمعی صحبت میکنند باید فن بیان بسته به آن گروه را به کار بگیرند تا بتوانند نتیجه مورد نظر خود را به دست آورند.