به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، پنجشنبه ۲۴ آبان ۱۴۰۳ همزمان با هفته کتاب و کتابخوانی با حضور زهرا نعمتالهی نویسنده و زهرا محمدنژاد تصویرگر کتاب "دختر حنا " و جمعی از مسئولین و کودکان و نوجوانان اعضای کانون پرورش فکری، نشست نقد و بررسی این کتاب کار آفرین محور با رویکرد معرفی مشاغل سنتی و دانشبنیان برگزار شد.
زهرا نعمت الهی در این نشسست گفت: «دختر حنا» اولین جلد از مجموعه داستانهای «بچههای سرزمین مادری» است که توسط انتشارات مهرسا به چاپ رسیده است.
وی تصریح کرد: این مجموعه داستانها به روایت زندگی کودکانی در نقاط مختلف ایران میپردازد که هرکدام در تلاشاند میراث خانوادگیشان را که یک کسبوکار بومی است، با راهکارهای خلاقانه زنده نگه دارند.
نعمت الهی افزود: داستان «دختر حنا» در شهر یزد و در یک کارگاه «حناسایی» جریان دارد و قهرمان این داستان دختری از قوم بلوچ است.
وی تصریح کرد: داستان دارای درونمایه کارآفرینی است و به کودکان این پیام را منتقل میکند که میتوانند فراتر از محدودیتهایشان به افقهای تازه فکر کنند.
نویسنده کتاب «دختر حنا» ادامه داد: کودکان باید به شیوههای تولید جدید بیندیشند و سرمایههای خانوادگیشان را به شکل بهینهتری افزایش دهند.
نعمت الهی خاطر نشان کرد: این داستان مهارتهای حل مسئله، تصمیمگیری و خلاقیت را به کودکان آموزش میدهد و آنها را با میراثهای فرهنگی و خانوادگی آشنا میکند.
محمدنژاد تصویرگر کتاب دختر حنا گفت: در پسزمینه تصاویر این داستان، بنایی تاریخی که جزو میراث ملی ایران است، دیده میشود و این بناها که به نام مازارها شناخته میشوند، امروزه تعداد کمی از آنها در یزد باقی مانده و متأسفانه تغییر کاربری دادند.
تصویرگر کتاب ادامه داد: در این داستان، کودکان بهطور غیرمستقیم با این بنای تاریخی، قومیت بلوچ و شهر یزد آشنا میشوند.
محمدنژاد در ادامه افزود:معمولا برای تصویرگری یک کتاب، تصویرگر میبایت کتاب را بخواند و سپس به تصویرگری بپردازد؛ اما ما در دختر حنا پا به پای هم کار کردیم و در نوشتن و تصویرگری به یکدیگر ایده دادیم. این تعامل نویسنده و تصویرگر باعث شد کتاب موفقی خلق شود.
در ادامه، اعضای شرکت کننده به بازدید از کارگاه حناسایی پرداختند و محمد حسین پورشمسی و حلیمه دهقانی از شرکت احیای حنا خواص درمانی، مصارف صنعتی و کسب و کار حنا را برای بازدید کنندگان تشریح کردند.