به گزارش روابط عمومی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، روز دوشنبه (۲۱ آبان ۱۴۰۳) کارگاه آموزشی چگونگی تعامل با نسل خانه نشین در سالن سینما مجتمع آفرینش بندرعباس برگزار شد.
دکتر سیدعلی موسوی، پژوهشگر و مدرس فضای مجازی در این کارگاه بیان کرد: نوجوانان با حضور در فضای اجتماعی مانند دانشگاه، رفتار های جامعه محور را تجربه میکنند و در فضای همزیستی با جامعه قرار میگیرد.
وی با اشاره به کتاب "بچه های خانگی" اثر لینور اسکنیزی، افزود: باید به کودکان و نوجوانان اجازه دهیم که فعالیت های اجتماعی را به تنهایی تجربه کنند؛ تا در آینده مسئولیت های اجتماعی را به نحو احسن انجام دهند.
موسوی ادامه داد: نوجوان گاه بیش از اندازه مردد میشوند که در این صورت والدین میتوانند با "سپردن کارهای خانه" به او، مشکل را حل کنند؛ زیرا انجام فعالیت های خانه، حس عزت نفس و بزرگ شدن را به آنها میدهد.
این مدرس فضای مجازی با تاکید بر روند تغییر نوع ارتباطات، خاطرنشان کرد: نوع ارتباطات ما درحال تغییر است. این تغییر الزاما خوب یا بد نیست اما موضوعی متفاوت است که والدین باید خود را با آن همراه کنند.
وی افزود: والدین نباید به بهانه دلسوزی، کودکان را از انجام کارهای سادهی شخصی منع کنند و بیش از حد نگران آنها باشند؛ زیرا در این صورت کودکان دچار ضرر بزرگی خواهند شد.
موسوی ادامه داد: والدین باید هدف اصلی زندگی که پیشرفت فرزندانشان است را در نظر داشته و آنها را مسئولیت پذیر و شجاع بار بیاورند.
وی با اشاره به تاثیر تربیت والدین در نوع روابط اجتماعی فرزندانشان، گفت: گاه نوجوانان نمیتوانند با دیگران روابط اجتماعی برقرار کنند که این موضوع ناشی از نظارت همیشگی و بیش از اندازه والدین در دوران کودکی آنهاست.
این پژوهشگر تصریح کرد: نوجوان برای رسیدن به رشد واقعی، باید از مراحل "منطقه امن" و "منطقه ترس" عبور کند و در محدوده یادگیری قرار بگیرد.
موسوی افزود: نوجوان با حضور در اجتماع در محدوده یادگیری قرار میگیرد و مهارت های مختلفی از جمله مهارت حل مسئله را کسب میکند. وی تاکید کرد: والدین باید کودک و نوجوان را از محدودهٔ امن خارج کنند و آنها را به خودآگاهی و انجام بیشترِ فعالیت های اجتماعی تشویق کنند؛ تا شخصیت کودک و نوجوان مسئولیت پذیر و دغدغهمند شود.