اعضای کانون استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار کتاب امانت گرفتند / علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب وظیفه همگانی است

سمیه رسولی؛مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر از به امانت‌رفتن بیش از ۶۰ هزار جلد کتاب در مراکز فرهنگی کانون در استان خبر داد و تاکید کرد: وظیفه علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب نه فقط برعهده یک نهاد و اداره خاص که وظیفه همه ما در هر شغل و نقش و جایگاهی است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر، هفته کتاب، بهانه دلنشینی برای تبیین اهمیت کتابخوانی و حضور و نمود کتاب در جامعه و خواندن آن از سوی قشرها و افراد گوناگون است. از جمله قشرهایی که همواره خواندن آن‌ها و رفاقتشان با کتاب جذاب و دیدنی است، کودکان و نوجوانان هستند که دوستی‌شان با کتاب در آن سنین می‌توانید پیامدهای نیکی برای جامعه به همراه داشته باشد. چون نسلی که با کتاب مانوس می‌شود، متفکرانه‌تر و اندیشه‌ورزانه‌تر با آینده مواجه می‌شود و در تلاش است تا با دستیابی به هویت و اصالت وجودی و افزایش دانش و آگاهی خود به فردی مسئولیت‌پذیر و کنشمند مبدل شود.

از همین روست که کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که محور آن بر مبنای کتاب می‌چرخد، می‌کوشد هر ساله برنامه‌های فرهنگی متنوعی را همزمان با هفته کتاب برای کودکان و نوجوانان اجرایی کند. در این راستا، در استان بوشهر نیز به همت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان برنامه‌های متعددی با الهام و مبنای کتاب امسال برنامه‌ریزی و اجرایی شده است که برخی از آن‌ها ملی است. مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر بر این باور است که کتاب، دریچه‌ای بر روی آگاهی و دانستن است که جهان باکیفیت‌تری را پیش روی افراد به‌ویژه کودکان و نوجوانان می‌گشاید. از این‌رو، همه اهتمام ما این است که در هفته کتاب ویترینی از بهترین برنامه‌های کتابخوانی خود را ارائه کنیم.

سمیه رسولی با بیان این مطلب گفت: همچنان که سفر انسان را پخته‌تر می‌کند، کتاب خواندن نیز به‌مثابه یک سفر است بی‌آنکه هزینه بلیتی پرداخت کنی، هتلی رزرو کنی، به فکر صبحانه و ناهار و شام باشی، به یک سفر لذت بخش می‌روی. سفری که تو را آگاه‌تر می‌کند، سفری که تو را به سیر جهان دیگری می‌برد و تو را با انسان‎های جدیدی آشنا می‌سازد. تو در این سفر، دنیای تازه‌ای را لابه‌لای سطرهای کتاب کشف می‌کنی و آداب و رسومی را می‌بینی که ممکن است پیش از این تجربه نکرده باشی و اطلاعاتی را دریافت می‌کنی که در ادامه راه زندگی به تو کمک می‌کند و چه شگفت‌انگیز است این کتاب!

وی تاکید کرد: کتاب خواندن و مطالعه برای همه انسان‌ها در هر رده سنی و در هر جایگاه اجتماعی مفید و حائز اهمیت است؛ اما وقتی در مورد کتاب خواندن در سنین کودکی صحبت می‌کنیم، اهمیت موضوع دوچندان می‌شود؛ چراکه این کار در تکوین شخصیت آن کودک و انتخاب راه آینده او موثر است و نقش مهمی را ایفا می‌کند. کتاب خواندن تمرینی است برای تفکر و تمرکز کودک. افزایش خلاقیت و تخیل در او و رشد عقلی و عاطفی او را در پی خواهد داشت. کودکی که کتاب می خواند به واسطه آشنایی گسترده او با واژگان مختلف دارای مهارت‌های کلامی بهتر و قوی‌تر است که همین موجب می‌شود تا کودک در ارتباط‌گیری و برقراری ارتباط با دیگران موفق‎‏تر عمل کند.

مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر گفت: علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب و مطالعه آن یک مبحث کاملاً جدی است که برای پیشرفت در جوامع بایستی به آن توجه شود. البته وظیفه علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب نه فقط برعهده یک نهاد و اداره خاص که وظیفه همه ما در هر شغل و نقش و جایگاهی است. در واقع در ایجاد علاقه به مطالعه کتاب و اهمیت‌بخشی به کتابخوانی و تقویت فرهنگ مطالعه، همه ما به‌نحوی مسئول هستیم؛ چه منِ مادر؛ چه شمای معلم یا مربی یا مدیر یا… هر کدام باید به وسع خویش بکوشیم تا جامعه را به سمت کتاب خواندن سوق بدهیم.

وی با تاکید بر اینکه مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در واقع کتابخانه‌های تخصصی کودک و نوجوان هستند که بی‏ وقفه در حال ارائه خدمات در حوزه کتاب و کتابخوانی به مخاطبان خود هستند، افزود: در این مراکز در تمام روزهای سال بر روی تمام کودکان و نوجوانان باز است و برای امانت‌گیری کتاب و شرکت در برنامه‌‎های کتاب‏محور فرهنگی هنری از آنها استقبال می‌شود. اینکه می‌گوییم فعالیت‏‎های کتاب‌محور فعالیت‌هایی مثل کتابخوانی، جمع‌خوانی‌های کتاب، قصه‌گویی، پخش فیلم‌های ساخته شده از روی کتاب و… مدنظر است که اتفاقاً فعالیت‎‏های گسترده‌ای است و معمولاً مورد استقبال بسیار خوب اعضا قرار می‌گیرد.

رسولی در خصوص برنامه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای هفته کتاب امسال توضیح داد: امسال هم چون سال‌های پیش هفته کتاب و کتابخوانی را در روزهای آخر آبان ماه آغاز کردیم و در حال گذراندن روزهای پرباری در این هفته هستیم. در واقع سی و دومین دوره هفته کتاب و کتابخوانی از ۲۳ آبان با شعار «خواندن برای همدلی» آغاز شد و تا ۳۰ آبان ادامه دارد. این روزها برای مراکز کانون پرورش فکری بسیار روزهای شلوغ و پر کار و البته پر خیر و برکتی است؛ چراکه شاهد ارتباط‌گیری قوی‌تر و بیش از پیش کودکان و نوجوانان با کتاب هستیم.

وی یادآور شد: یکی از برنامه‌هایی که امسال داریم اجرای «طرح هر کلاس، یک کتاب» است؛ این طرح را پارسال هم اجرا کردیم و بازخوردهای بسیار خوبی از اجرای آن گرفتیم و همین باعث شد که این طرح را امسال هم مثل سال پیش تکرار کنیم. در این طرح مربیان کانون پرورش فکری در کلاس‌های مدارس حاضر می‌شوند و در هر کلاس یک کتاب پس از معرفی، به صورت مشارکتی و دسته‌جمعی از سوی دانش‌آموزان و با تسهیلگری و نظارت مربی خوانده می‌شود، سپس به فراخور فضای کتاب یک فعالیت هنری مثل نمایش خلاق یا نقاشی یا… اجرا خواهد شد.

به گفته وی، چندی پیش و در هفته ملی کودک یک همکاری خوبی میان آموزش و پرورش و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان شکل گرفت و طی این همکاری، کتابخانه‌های مدارس روستایی کم‌برخوردار با جدیدترین کتاب‌های نشریافته از سوی انتشارات کانون پرورش فکری تجهیز شد و در اختیار کودکانی که در روستا زندگی می‌کنند، قرار گرفت. در ادامه این همکاری اکنون در هفته کتاب و کتابخوانی نیز کتابخانه‌های مدارس کم برخوردار از سوی کانون پرورش فکری تجهیز خواهد شد.

اعضای کانون استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار کتاب امانت گرفتند / علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب وظیفه همگانی است

اعضای کانون استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار کتاب امانت گرفتند / علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب وظیفه همگانی است

اعضای کانون استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار کتاب امانت گرفتند / علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب وظیفه همگانی است

اعضای کانون استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار کتاب امانت گرفتند / علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب وظیفه همگانی است

اعضای کانون استان بوشهر بیش از ۶۰ هزار کتاب امانت گرفتند / علاقه‌مند کردن کودکان به کتاب وظیفه همگانی است

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =