ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کانون استان بوشهر در حوزه‌های مختلف

امین کمالوندی، معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای بازدید و بررسی ظرفیت‌های کانون استان بوشهر به این استان سفر کرد.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، در این سفر یک روزه که از صبح روز سه‌شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ رقم خورد، امیر محمدپور مدیرکل منابع انسانی و پشتیبانی، حامد ابراهیمی مدیرکل امور مالی و ذیحسابی و علی رفیعی مشاور معاون توسعه، وی را همراهی کردند.

از جمله برنامه‌های کمالوندی در این سفر بازدید از مراکز فرهنگی هنری کانون در شهرستان‌ها و نشست و گفت‌وگو با مربیان و اعضا، برگزاری شورای فرهنگی استان، دیدار با مسئولان استانی و شهرستانی بود.

برهمین اساس کمالوندی در نخستین اقدام پس از ورود به بوشهر از مراکز فرهنگی هنری شماره یک و دو کانون بوشهر، کتاب‌خانه سیار روستایی تنگستان بازدید کرد و از نزدیک با مربیان و اعضا این مراکز دیدار و گفت‌وگو داشت.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کانون استان بوشهر در حوزه‌های مختلف

کانون‌ منشأ پرورش چهره‌های برجسته‌ای در کشور است

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری در ادامه نشستی با علی پورداوود رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بوشهر داشت.

وی در این دیدار گفت: کانون‌ پرورش فکری کودکان و نوجوانان به‌عنوان نظام مهارت‌آموزی غیررسمی حاکمیتی، نقشی ویژه دارد و مربیان کانون‌ با تلاش بی‌وقفه و از صمیم قلب، در مسیر شکوفایی کودکان گام برمی‌دارند.

کمالوندی بیان کرد: در دهه‌های اخیر، کانون‌ پرورش فکری منشأ پرورش چهره‌های برجسته‌ای در کشور بوده‌ که گواهی بر ظرفیت بالای این نهاد است. کانون‌ نه‌تنها بار مالی برای استان‌ها ندارد، بلکه تمام هزینه‌های خود را به ‌صورت مستقل تأمین می‌کند.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کانون استان بوشهر در حوزه‌های مختلف

وی افزود: ضروری است اعتبارهای مسئولیت اجتماعی شرکت‌های صنعتی استان به کانون‌ تخصیص یابد تا این نهاد بتواند تجهیزات خود را به‌روز کند.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون یادآور شد: تجهیزاتی هم‌چون میکروسکوپ، تلسکوپ و ابزارهای آموزشی مربوط به علم و فناوری نیازمند نوسازی هستند که امید است در استان بوشهر نیز این مهم محقق شود و بوشهر در راه‌اندازی مرکز علم و فناوری کانون از سایر استان‌ها عقب نماند.

کمالوندی عنوان کرد: دستاوردهای ملی و بین‌المللی کانون پرورش فکری در سال‌های اخیر مشهود بوده و در این میان، تولید آثاری نظیر «بچه زرنگ»، «زیبا صدایم کن» و «در آغوش درخت» نقش مهمی در تحول انیمیشن و فیلم ایران داشته است.

وی ادامه داد: فیلم سینمایی «در آغوش درخت» از تولیدات کانون و نماینده ایران برای دریافت جایزه اسکار شد.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون گفت: همچنین، آثار دیگری چون «باغ کیانوش» که داستان آن برگرفته از رمان‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، در حوزه مقاومت به اکران درآمده و استقبال گسترده‌ای را به دنبال داشته‌ است.

کمالوندی افزود: توجه به کانون‌ پرورش فکری و حمایت از این نهاد، می‌تواند بستری برای توسعه فرهنگی، علمی و اجتماعی کشور فراهم کند.

سپس سمیه رسولی مدیرکل کانون پرورش فکری استان بوشهر گفت: اعتبار کانون استان در سال جاری بالغ بر ۱۰۰میلیارد ریال بوده است که از این میزان، حدود نیمی از آن تخصیص یافته است.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کانون استان بوشهر در حوزه‌های مختلف

وی افزود: امید است با نگاه مثبت سازمان‌های مدیریت و برنامه‌ریزی استان بوشهر، پروژه احداث مراکز جدید در جنوب و شهرک نیایش شهر بوشهر محقق شود.

در ادامه علی پورداوود رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان بوشهر بیان کرد: این سازمان برای تخصیص کامل اعتبارهای کانون پرورش فکری اهتمام جدی دارد.

وی افزود: برای سال آینده، از تمام طرح‌های عمرانی کانون به‌طور ویژه حمایت خواهد شد.

کانون به مباحث تربیتی خود برای کودکان و نوجوانان ادامه می‌دهد

در ادامه این سفر یک روزه امین کمالوندی در نشستی با مسئولان و مربیان مراکز فرهنگی هنری و مسئولان و مدرسان کانون زبان ایران استان بوشهر گفت: در سال ۱۴۰۳ سه سیاست برای هماهنگی در کانون‌ پرورش فکری کودکان و نوجوانان در کشور مدنظر قرار گرفت که متشکل از نوجوان‌محوری، مرکزمحوری و مخاطب‌محوری است.

وی بیان کرد: در طرح نوجوان‌محوری با توجه به این‌که کانون در بخش کودک بسیار خوب عمل کرده، بنا شد نوجوانان در سال جاری هم‌پای کودکان دیده شوند و امکاناتی برای آن‌ها فراهم شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون ادامه داد: مرکزمحوری نیز با این هدف است که مراکز ۱04۰گانه کانون‌ پرورش فکری در حوزه‌های مختلف شاداب‌سازی، نوسازی تجهیزات و اجرای برنامه‌ها در مراکز به‌عنوان صف فعالیت‌های فرهنگی و هنری مورد توجه جدی قرار گیرند.

کمالوندی افزود: در حوزه مخاطب‌محوری، ۱۷میلیون دانش‌آموز کشور با احتساب ۱۳میلیون پدر و مادر خود، جامعه مخاطب ۳۰میلیون نفری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان را تشکیل می‌دهند که خود را موظف به تولید محتوا برای آن‌ها می‌دانیم.

وی گفت: در این زمینه، شاداب‌سازی محتوایی، محیطی و نیروی انسانی مورد توجه قرار دارد و در گام نخست، این رویکرد شاداب‌سازی نیروی انسانی به‌صورت ویژه دنبال می‌شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون بیان کرد: در شاداب‌سازی نیروی انسانی، موارد خرسندساز رفاهی و معیشتی برای نیروهای کانون به‌طور ویژه پیگیری شده است. برای شاداب‌سازی محیطی نیز خرید تجهیزات، رنگ‌آمیزی و ایجاد هویت بصری واحد دنبال می‌شود.

کمالوندی افزود: همچنین به دنبال این هستیم که در آینده تعداد مراکز ثابت، سیار روستایی، سیار شهری و مکاتبه‌ای پستی افزایش پیدا کند. در این راستا پیگیری‌هایی با استان‌های متعدد برای تخصیص زمین و ساختمان‌های بدون استفاده در راستای مولدسازی در حال انجام است.

وی اظهار کرد: در یک اقدام ارزشمند در سال جاری سعی شده است مراکز دارای ظرفیت مخاطب و نیرو دو شیفته و حتی مراکز الگو سه شیفته (از ساعت ۸ تا ۲۲) شوند.

کمالوندی افزود: امید است کانون پرورش فکری فارغ از همه اتفاق‌های پیرامونی به مباحث تربیتی خود برای کودکان و نوجوانان ادامه دهد و امیدواریم تا پایان سال اهداف از پیش تعیین‌ شده با همکاری و مساعدت خانواده 8هزار نفری کانون به‌خوبی محقق شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون پرورش فکری گفت: در شاداب‌سازی محتوایی، پس از گذشت چند سال، جشنواره هنرهای نمایشی کانون در شهریور امسال برگزار شد و بلافاصله پس از این رویداد، پس از گذشت چهار سال جشنواره سرود آفرینش به میزبانی استان مرکزی با حضور بیش از 1هزار گروه از سراسر کشور برگزار شد.

وی افزود: راه‌اندازی مجدد باشگاه «قاف» از دیگر اقدام‌های انجام ‌شده در کانون بوده است. همچنین هر هشت ساعت یک کتاب چاپ اولی و تجدید چاپ می‌شود.

کمالوندی بیان کرد: در حوزه کتاب، هر عنوان کتابی که چاپ می‌شود بین 3هزار تا 5هزار نسخه در مراکز توزیع و به فروش می‌رسند و کتاب‌های ارزشمند قدیمی که سال‌ها تجدید چاپ نمی‌شدند، دوباره وارد عرصه چاپ شدند.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون تصریح کرد: قرار است که نوجوانان علاقه‌مند و مستعد در حوزه ادبیات، شعر و نثر با حضور اساتید برجسته شعر و داستان‌نویسی تربیت و به جامعه ادبیات کشور تحویل داده شوند که این یک اتفاق بسیار بزرگ و ارزشمند در کشور است.

وی گفت: همچنین بهمن‌ 1403 بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به میزبانی یزد برگزار خواهد شد.

کانون با 1040 مرکز فرهنگی هنری 5میلیون مخاطب فعال دارد

همچنین امین کمالوندی در نشست با مربیان و مسئولان مراکز کانون استان بوشهر، با تأکید بر اهمیت سفرهای استانی گفت: بوشهر بیست‌وششمین مقصد سفرهای استانی کانون است که در آن مسائل، مطالبات و نیازهای مراکز و مربیان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی بیان کرد: کانون پرورش فکری در طول سال‌ها تلاش کرده است هر سال خدمات بهتری در حوزه تربیت فکری و ذهنی کودکان و نوجوانان ارائه کند.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون ادامه داد: این مجموعه با 1040 مرکز فعال دارای 5میلیون مخاطب فعال شامل اعضای کانون، شعب کانون زبان و مخاطبان کتاب‌ و فیلم است.

کمالوندی با اشاره به پیشینه فعالیت‌های انتشارات کانون اظهار داشت: این نهاد با تولید بیش از 3هزار عنوان کتاب کودک و نوجوان یکی از قدیمی‌ترین انتشاراتی‌های این حوزه در کشور است که توانسته جایگاه خود را در میان مخاطبان حفظ کند.

وی افزود: در زمینه سینما نیز کانون با تولیدات موفق خود همچون فیلم‌های «درآغوش درخت» و «باغ کیانوش» شاهد تحولاتی تأثیرگذار بوده است.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون به ظرفیت‌های نیروی انسانی و آموزش کانون اشاره کرد و افزود: شبکه‌ای متشکل از 8هزار نیروی متخصص خدمات متنوعی به کودکان ارائه می‌دهد و کانون زبان ایران نیز که موسسه‌ای وابسته به کانون پرورش فکری است یکی از معتبرترین مراکز آموزش زبان‌های خارجی در کشور محسوب می‌شود.

کمالوندی همچنین با قدردانی از عملکرد کانون استان بوشهر بیان کرد: این استان با ۲۳ مرکز ثابت، سیار شهری و روستایی، به جامعه دانش‌آموزی استان خدمات‌رسانی می‌کند و یکی از مراکز پیشرو در سطح کشور است.

حمایت‌های استاندار ظرفیتی برای توسعه مراکز کانون در استان است

امین کمالوندی در ادامه با ارسلان زارع استاندار بوشهر دیدار و گفت‌وگو داشت. وی در این دیدار گفت: سابقه اجرایی درخشان استاندار بوشهر در استان‌های مختلف کشور و شناخت و تسلط بسیار خوب وی به مباحث کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان می‌تواند دستاوردهای بسیار خوبی برای استان به ارمغان آورد.

وی بیان کرد: استاندار بوشهر با آغوش باز پذیرای مسائل و مطالبه‌های حوزه کانون شدند تا کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بیشتر از گذشته دیده شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون ادامه داد: استاندار بوشهر قول دادند تخصیص اعتبارات تملک دارایی بیش از سال‌های گذشته باشد و از فضاهای بدون استفاده موجود فضاهایی برای توسعه مراکز کانون در استان و بویژه شهر بوشهر اختصاص دهند.

ضرورت استفاده از ظرفیت‌های کانون استان بوشهر در حوزه‌های مختلف

کمالوندی افزود: کانون پرورش فکری استان بوشهر با برخورداری از 2۳ مرکز یکی از استان‌های فعال و پویا در کشور است. امید است با نگاه ارزشمند استاندار بوشهر، کانون و پرورش فکری استان بوشهر همچنان در جایگاه برتر به فعالیت خود ادامه دهد.

در نشست با استاندار بوشهر ظرفیت‌های افزایش مراکز فرهنگی هنری کانون در سطح استان بوشهر به‌ویژه در محلات جنوبی شهر بوشهر، توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری و ارتقاء سطح دسترسی به امکانات فرهنگی برای کودکان و نوجوانان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

همچنین افزایش بودجه و کمک به تخصیص منابع مالی مناسب برای فعالیت‌های کانون و توجه ویژه به حوزه کودک و نوجوان در قالب آسیب‌های اجتماعی تحت مسئولیت‌های سازمانی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مطرح شد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =