کد خبر: 349301
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۱
بازدید 59
ما به اعجاز قصه و قصه‌گویی اعتقاد داریم

دبیر بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی به منظور جلب مشارکت شورای اسلامی شهر، شهرداری و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری یزد در صحن علنی شورا به گزارش روند برگزاری جشنواره قصه‌گویی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، ساعت ۸ صبح چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳، سیده عالیه قوامی مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان یزد، دبیربیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی و رییس دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران برای گزارش در حوزه  قصه‌گویی و پیشبرد جریان پایتخت قصه ایران در دویست و بیست و سومین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر یزد حضور یافت.

قوامی گفت: همانگونه که مستحضر هستید از سال ۱۴۰۲ و بعد از برگزاری رویداد ۲۴ و ۲۵‌امین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در شهر میراث جهانی؛ یزد به عنوان پایتخت قصه ایران معرفی شد.

 ما به اعجاز قصه و قصه‌گویی اعتقاد داریم

مدیرکل کانون استان ادامه داد: ما معتقدیم قصه پایه همه فعالیت‌های فرهنگی است. قصه در فعالیت‌های فرهنگی فعالیت مادر هست. آیاتی که تلاوت شد از قرآن مجید اشاره داشت به داستان حضرت موسی(ع) و ما به قصه و اعجاز قصه ایمان داریم و یقین داریم که تنها پل ارتباطی که می‌تواند ارتباط بین نسل گذشته و نسل حاضر را ایجاد و برقرار کند قصه است، چرا که خداوند خودش نخستین قصه‌گوی عالم بوده و معجزه آخرین پیامبرش هم کتاب قصه قرآن هست که سراسر قصه‌هایی است که پند و اندرز دارد و یک سوم این سوره‌ها که دویست و هشت قطعه قصه در قرآن مجید از اقوام مختلف است. 

رییس دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران در مورد روند برگزاری بیست و ششمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی با جلب توجه حضار به تصویر پوستر گفت: خوش‌بختانه بعد از پایتخت شدن یزد در حوزه قصه در ایران، دبیرخانه دائمی ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران به یزد منتقل شد. در حال حاضر با تلاش همکاران خوب من در کانون پرورش فکری استان یزد،  حمایت‌های بسیار خوب مسئولین به ویژه جناب آقای دکتر فاطمی در دوره‌ی استانداری ایشان، این اتفاق مبارک رقم خورد و تولیت قصه در کل کشور در دست کانون پرورش فکری استان یزد است و با توجه به اینکه این جشنواره رویکرد بین‌المللی دارد؛ در کل جهان، استان یزد مرکز انتشار قصه شده که در نگاه هویت ملی و بین‌المللی برای خود شهر بسیار حائز اهمیت است.

 ما به اعجاز قصه و قصه‌گویی اعتقاد داریم

وی ادامه داد: کار خاصی که امسال اتفاق افتاد؛ بر اساس آسیب‌شناسی که طی ۲۵ دوره قبل اجرا شده بود کل شیوه‌نامه شرکت در جشنواره‌ی بین‌المللی تغییر پیدا کرد، سالها بود که قصه‌ها در مجموع در چهار قالب اجرا می‌شد و امسال به ۱۳ قالب رسید، چرا؟ چون بخش بزرگی از قصه‌های ما از قرآن یا متون دینی است و هم‌اکنون بخش ویژه‌ی قصه‌های دینی مذهبی را داریم، قصه‌های علمی را داریم، قصه‌های محیطی را داریم.

دبیربیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی: در یزد ما، گوشه به گوشه‌اش که می‌بینید بناهایی است که برای خودشان قصه دارند؛ از تکیه امیرچقماق تا مسجد ملااسماعیل تا مسجد برخوردار؛ با هدف گردشگری کودک و با هدف رونق‌بخشی به صنعت گردشگری، ما تلاش کردیم در بحث قصه‌های محیطی برای نخستین بار این بخش را به جشنواره بین‌المللی اضافه کنیم که من خواهش دارم از سرکار خانم حقیرالسادات که رئیس کمیسیون گردشگری هستند و در بحث مثلث گردشگری طلایی، به بخش گردشگری کودک توجه ویژه‌ای داشته باشند.

این مقام مسئول ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ هزار نفر در سامانه کانون پرورش فکری ثبت‌نام اجرای قصه داشتند که این آمار رشد چشم‌گیری داشته است. با تلاشی که شد و با راه‌اندازی سامانه جدید سی هزار نفر در بخش حضوری ثبت‌ اجرای قصه داشتند و در بخش غیر حضوری که شامل پادکست و قصه‌های ۹۰ثانیه است هنوز از امروز تا ششم دی ماه باز است و بطور قطع این آمار به ۴۰هزار نفر خواهد رسید.

قوامی گفت: این رویداد که مهمترین عرصه کودک و نوجوان در حوزه فرهنگ است از ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه و برای سومین سال پی‌درپی در یزد برگزار خواهد شد. تا این لحظه که من در خدمت شما هستم بیش از ۴۵ میهمان خارجی قرار است داشته باشیم که تعدادی از آنها خارجیانی هستند که به نوعی در ایران ساکنند؛ یا برای تحصیل آمدند یا ماموریت کاری و تعدادی هم که از کشورهای دیگر ثبت‌نام کردند.

 ما به اعجاز قصه و قصه‌گویی اعتقاد داریم

مدیرکل کانون استان: چند نکته را به عنوان خواهش داریم از شورای محترم اسلامی شهر یزد و از جناب آقای شهردار؛ هدف و شعار اصلی مبحث جشنواره قصه‌گویی یک هدف خیلی بزرگتر از این است که یک تعدادی بیایند و تعدادی قصه را بگویند و تعدادی بشنوند؛ هدف کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، عمومی‌سازی و مردمی‌سازی است. قصه‌ها همانطور که در ابتدای صحبت اشاره کردم،  چون ما به اعجاز قصه ایمان داریم و چیزی که می‌تواند بحث تربیتی را به عنوان یک نرم‌افزار در خانواده‌ها ببرد؛ بحث قصه است و پدر خانواده  می‌تواند نکاتی که لازم است به فرزندش منتقل کند و این شکافه بین نسل‌های پدر بزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها با نوه‌هایشان از طریق قصه خیلی راحت‌تر می‌تواند حل شود و مهم‌تر از همه اینکه؛ قصه یک ابزاری بسیار ساده، ارزان و در دسترس است؛ به همین خاطر خواهش دارم با توجه به اینکه یزد، پایتخت قصه ایران است اگر ممکن است یکی از میدان‌های شهر به نام میدان کودک نام‌گذاری شود، در آن میدان یک نمادی از قصه‌گویی ساخته و به نمایش گذاشته شود، بحث دوم؛ جایگاهی برای دبیرخانه دائمی قصه‌گویی است که ان‌شاءالله اگر ممکن است آقای شهردار دستور دهند و در این حوزه کانون را حمایت کنند، بحث دیگرم که حمایت‌های رسمی از مراحل مختلف جشنواره قصه‌گویی استان است؛ از شنبه ۲۴ تا دوشنبه ۲۶ آذر ماه میزبان مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در تالار فرهنگ اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هستیم و با اجرای قصه‌گویان عزیزمان که از ۷ سال تا ۷۵ سال قرار است که به اجرای قصه بپردازند.

مرحله استانی پیش‌درآمد مرحله منطقه‌ای و بین‌الملل است، حائز اهمیت است که استان یزد از ۲۵ دوره جشنواره قصه‌گویی برگزار شده، ۲۴ دوره برگزیده در بخش ملی و بین‌الملل داشته است و این نشان دهنده ظرفیت بسیار خوب این استان در حوزه قصه است که بر می‌گردد به فرهنگ غنی ما، آداب و رسومی که داریم و سنت‌ها و تمدنی که این شهر دارد.

وی در ادامه: من خواهش دارم هم در جشنواره استانی این مسئله دیده شود، حمایت صورت بگیرد؛ خدمت جناب آقای زارع‌زاد ریاست محترم سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری هم رفتیم و از ایشان خواهش داشتیم هم در بخش استانی و هم در بخش ملی و بین‌الملل باید در شهر صدای قصه بپیچد. امسال خواسته مااین است که به همت شهردار محترم، اعضای محترم شورای شهر و سایر دستگاه‌ها، اتفاقی بیفتد چیزی شبیه استان فارس زمانی که جشن حافظ می‌گرفتند تمام شهر صدای این جشن بود، این خبر بود که یک اتفاق فرهنگی در حال شکل گرفتن است.

رییس دبیرخانه ترویج و توسعه قصه‌گویی ایران اذعان کرد: ما خواهش داریم تمام سالن‌های شهر برنامه‌های مرتبط فرهنگی برگزار شود همه بچه‌ها و اقشار مختلف از شهرستان‌های دور و نزدیک بتوانند بیایند و از برنامه‌ها استفاده کنند و این مهم میسر نمی‌شود مگر با رویکرد مثبتی که جناب شهردار، حوزه شهرداری و شورای شهر می‌توانند داشته باشند. ان‌شاءالله ۲۷ تا ۳۰ بهمن ماه، صدای زنگ قصه از یزد، پایتخت قصه ایران قرار است در کل ایران بپیچد و در دنیا صدا کند.

وی در مورد جایزه ویژه جهانی قصه‌گویی گفت: در جشنواره امسال جایز جهانی مقاومت را داریم با هدف حمایت از کودکان مظلوم غزه و لبنان که در این بخش هم ویژه ان‌شاءالله باید دوستان، هم نظر بدهند هم ما را حمایت کنند.

ما به اعجاز قصه و قصه‌گویی اعتقاد داریم

عزیزالله سیفی رییس شورای اسلامی شهر یزد از تشریح موضوع جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی توسط قوامی تشکر کرد و گفت: امیدواریم شنوندگان و بینندگانی که بطور زنده و مستقیم دارند صحن شورا را دنبال می‌کنند توجه داشته باشند به صحبت‌های خانم قوامی و ما هم چشم نکاتی که حالا اشاره شد، ان‌شاءالله دنبال خواهیم کرد.

سیفی در ادامه گفت: البته بحث قصه‌گویی توی آموزش شهروندی هم می‌تواند نقش خیلی خوبی را ایفاد کند، اگر بشود در قالب طرحی به سازمان فرهنگی شهرداری که بتوان در مصادیق شهروندی و  آموزش شهروندی با بیان قصه‌گویی ورود کنید می‌توان تحولی از اینجا هم در بخش آموزش شهروندی ایجاد شود که ما تو این بخش استقبال می‌کنیم و بطور حتم سازمان فرهنگی هم کمک خواهد کرد، به‌خصوص در بخش هزینه و آموزش اتفاق بیفتد.

رییس شورای اسلامی شهر یزد در خصوص پیشنهاد میدان و معبری به نام کودک گفت: این پیشنهادتان را حتما به کمیسیون فرهنگی شورا بدهید تا در کمیته نام‌گذاری که دستگاه‌های مختلفی عضو هستند رای‌گیری کنند، پیشنهاد خوبی‌است ما هم استقبال می‌کنیم ان‌شاءالله مورد بررسی قرار گیرد و در زمان خودش اعلام می‌شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =