به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری استان همدان، پیش از ظهر امروز آیین افتتاحیه بیست و ششمین مرحله استانی جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان با حضور داوران، دانشآموزان و قصهگویان در مجتمع شهید مدنی برگزار شد. میهمان ویژه این افتتاحیه همسر استاندار همدان بود که با لذت قصهها را میدید.
جشنواره با قرائت قرآن و احترام سرود ملی شروع شد. بعد از آن مجری برنامه، نوشین بیگلریان ضمن خوش آمدگویی به میهمانان، دبیر جشنواره را به جایگاه دعوت کرد.
در ادامه دبیر بیست و ششمین جشنواره قصهگویی استان همدان در این مراسم ضمن تبریک ولادت بانوی بزرگ اسلام، حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: این روز برای همه ما یادآور فضائل و کرامات این بانوی بیبدیل و نمونه و برترین انسان است.
مریم شریفزاده افزود: حضرت فاطمه(س)، اسوه تمامعیار پاکی، تقوا، و اخلاق است، بانویی که نه تنها الگویی برای بانوان مسلمان است، بلکه همچون چراغی روشن برای تمام بشریت میدرخشد.
وی ادامه داد: جشنواره قصهگویی فرصتی است تا با استفاده از قدرت کلام، هنر روایت و داستانسرایی، به دنیای خیال و اندیشه سفر کنیم و ارزشهای فرهنگی و اخلاقی را در قالب قصهها به نسلهای آینده منتقل کنیم.
دبیر جشنواره قصهگویی با بیان اینکه قصهگویی هنری است که از دیرباز در میان اقوام و ملل مختلف جایگاه ویژهای داشته و دارد، تصریح کرد: قصه وسیلهای برای سرگرمی و آموزش کودکان است و ابزاری قدرتمند برای انتقال تجربهها، حکمتها و آموزههای اخلاقی و فرهنگی.
وی از ۷۶۱ شرکت کننده در جشنواره قصه گویی خبر داد و گفت: ۴۲۶ اثر به بیست و ششمین جشنواره قصهگویی کانون رسید که بعد از پایش توسط کارشناسان فرهنگی کانون ۵۶ اثر به مرحله اجرا و استانی رسیدند.
شریفزاده ادامه داد: از این ۵۶ اثر، ۲۶ کلاسیک، ۱۲ مینیمال، ۱۲ آئینی سنتی، سه قصه در حوزه ایثار و مقاومت و دو قصه نوآورانه است امروز و فردا به نوبت به رقابت خواهند پرداخت.
وی گفت: امروز و در این جشنواره داستانهایی روایت خواهند شد که مملو از درسهای زندگی، عشق، دوستی، و ایمان هستند؛ داستانهایی که از دل فرهنگ و تاریخ ما برگرفته شده و هر یک به نوعی بازتابدهنده ارزشهای انسانی و اخلاقیاند.
دبیر بیست و ششمین جشنواره قصهگویی استان همدان در پایان از دستاندرکاران و شرکتکنندگان در این جشنواره تشکر و قدردانی کرد و گفت: امیدوارم این رویداد فرهنگی برای همه ما لحظاتی شیرین و بهیادماندنی را رقم بزند و بتوانیم با بهرهگیری از این تجربه، گامی مؤثر در جهت توسعه و ترویج فرهنگ قصهگویی برداریم.
سپس مجری اسامی تک به تک قصهگویان را اعلام کرد و شرکت کنندگان به ترتیب نوبت اعلام شده بر روی سن رفته و قصههای خود را بیان کردند و داوران هم با توجه به موارد گفته شده برای این جشنواره برگههای داوری خود را علامت میزدند.
بعضی از آنها برای بار اول بود که قصه می گفتند و وقتی با آنها گفت و گو میکردی متوجه میشدی که همه آنها از این تجربه راضی هستن و از همین امروز تصمیم خودشان را گرفته اند که برای سال بعد پرقدرت وارد جشنواره شوند.
بخش پر رنگ جشنواره مربوط به نقالی اعضای نوجوان خصوصا اعضای کانون بود که بسیار توانا و هنرمندانه کارهای خود را اجرا کردند.
گفتنی است اختتامیه جشنواره در روز 3 دی ماه ساعت 15 بعد از ظهر با اعلام اسامی افراد برگزیده برگزار خواهد شد.