قصه‌گویان چهارمحال و بختیاری از فرهنگ اصیل خود حفاظت کرده‌اند

اکرم شبان، عضو گروه داوران مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره قصه‌گویی کانون چهارمحال و بختیاری، حضور گروه‌های مختلف سنی در جشنواره قصه‌گویی کانون را از دستاوردهای فرهنگی این جشنواره در استان نام برد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان چهارمحال و بختیاری، اکرم شبان عضو گروه داوران مرحله استانی بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی در شهرکرد ضمن تشکر از تلاش‌های مدیرکل و برگزارکنندگان جشنواره قصه‌گویی در این استان، تنوع در بخش‌های مختلف جشنواره و حضور گروه‌های مختلف سنی و آشنایی قصه‌گویان، به خصوص گروه‌های سنی کودک و نوجوان، با اجرای خوب قصه گویی و شیوه‌های مختلف قصه‌گویی، آن هم با موضوع‌ها و گویش‌های متنوع محلی را از دست‌آوردهای این جشنواره عنوان کرد.

وی در خصوص ظرفیت‌های فرهنگی و آداب و رسوم استان چهارمحال و بختیاری و تاثیر آن بر محتوای قصه‌ها گفت: یکی از زیبایی‌های استان چهارمحال و بختیاری، این است که مردم این استان،چه بختیاری‌ و چه ترک‌، همه از  فرهنگ اصیل خود حفاظت کرده‌اند و آداب اصیل آنها همچنان بکر و دست نخورده باقی مانده است.

شبان در ادامه به مولفه‌های زیبای فرهنگی در استان چهارمحال و بختیاری اشاره کرد و گفت: با وجود تنوع زبان و گویش‌ها، لالایی‌ها و قصه‌های بسیار ناب در این استان انتظار می‌رود قصه‌گویان، به خصوص مربیان قصه‌گو، در انتخاب و پرداخت قصه‌هایشان، به این مهم بیشتر از پیش توجه کنند؛ چرا که تنوعی از فرهنگ‌های مختلف در این استان، آئین و فرهنگ بختیاری و قشقایی، زبان‌های لری، ترکی و فارسی، ظرفیت عظیمی است که قصه‌گویان میتوانند اصالت فرهنگ این دیار را در قالب قصه‌ها  به نمایش بگذارند و به حفط و قوام هویت فرهنگی خود کمک کنند.

این داور میهمان که خود از برگزیدگان جشنواره‌های ملی قصه‌گویی کانون است در خصوص ارزیابی بخش‌های جشنواره‌ی قصه‌گویی در شهرکرد گفت: بخش مربیان و بخش پدربزرگ و مادربزرگ‌ها، به دلیل مهارت قصه‌گویان، از بخش‌هایی بود که انتخاب نفرات برگزیده در این دو بخش کار آسانی نبود.

اکرم شبان در خصوص نقش قصه‌های انتخابی در رشد فکری و اجتماعی مخاطبان جشنواره گفت: یکی از نقاط مثبت این جشنواره تلاش قصه‌گویان در انتخاب قصه‌ها بود که با در نظر گرفتن مفاهیم و مضامین دینی و اخلاقی، هدایت‌گر کودکان در شناخت جهان پیرامون خویش بودند. قصه‌گویان تلاش نمودند تا با بیان افسانه‌ها، اسطوره‌ها و قصه‌های دینی و مذهبی، به رشد فکری و اجتماعی، خلاقیت و تقویت هویت فرهنگی  مخاطبانشان کمک نمایند.

وی در پایان در خصوص بازخورد مخاطبان قصه‌ها و برقراری ارتباط میان کودکان حاضر در سالن با قصه‌گویان گفت: یکی دیگر از نکات جالب و منحصر بفرد این جشنواره، همراهی کودکان و نوجوانانی بود که پای قصه‌ها نشسته بودند و به دقت گوش می‌کردند و همراهی می نمودند. گاهی چنان سکوت بود که فکر می‌کردم سالن خالی از بچه‌هاست و تا به پشت سرم نگاه می‌کردم و چهره‌های پراز لبخند و اشتیاق آنان را نگاه میکردم، لذت می‌بردم. وی در ادامه گفت: کودکان و نوجوانان در سالن، غرق در جهان قصه‌ها بودند و با دقت به قصه‌ها گوش می دادند.

گفتنی است مرحله‌ی استانی بیست و ششمین جشنواره‌ی بین‌المللی قصه‌گویی در استان چهارمحال و بختیاری از ۲ تا ۴ دی ۱۴۰۳ برگزار گردید و اکرم شبان به همراه سپیده ابراهیمی، شعله‌ ایل‌بیگ‌پور، زیبا علیخانی و ژیلا مهندس، منتخبین این رویداد را در روز پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ معرفی کردند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =