بهگزارش روابطعمومی ادارهکل کانون استان گیلان، این نشست صبح روز دوشنبه، ۱۰ دی ۱۴۰۳ به میزبانی ادارهکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در رشت صورتگرفت و ریلگذاری در مسیر فعالیتهای دینی و اسلامی با محوریت ترویج فرهنگ رضوی، دردستورکار قرارداشت.
ایجاد حلقههای ارتباطی به توسعه فرهنگ رضوی کمکمیکند
مدیرکل کانون پرورش فکری گیلان نیز در آغاز این نشست همافزایی، با ابراز خرسندی از برنامهریزی طرح خادمیاری امامرضا (ع) با همراهی کانونهای خدمت رضوی و بنیادکرامت اظهارکرد: کشف و شکوفایی استعدادهای نسل کودک و نوجوان با بهرهگیری از فعالیتهای خلاقانه کتابمحور و شیوههای آموزشی مبتنی بر آموزههای دینی و تربیتی، از اهداف این مجموعه فرهنگی است.
سیدجلیل میرعظیمی با بیاناینکه کودکان و نوجوانان گروههای سنی ۶ تا ۱۸ سال، مخاطب بیش از ۶۲ عنوان فعالیت مربیان کانون بهشمارمیروند، تصریحکرد: آغاز طرح خادمیاری رضوی و ایجاد حلقههای ارتباطی میان مسوولان و مربیان کانون پرورش فکری در شهرستانها با دستاندرکاران کانونهای ارزشی «خدمت رضوی» بستری است که به توسعه و ترویج فرهنگ رضوی کمکمیکند.
وی درهمینزمینه به آغاز این روند با همکاری مربیان کانون گیلان اشاره و افزود: آموزش کاردستی و اوریگامی، قصهگویی، نمایش خلاق و بازی و سرگرمی ازجمله فعالیتهایی است که با محوریت ترویج فرهنگ رضوی در مراکز فرهنگی هنری برگزارمیشود و در آیندای نزدیک، شاهد افزایش گستره فعالیتها و حضور افزونتر مربیان و اعضای کانون استان در این طرح هدفمندخواهیمبود.
این مسوول فرهنگی در ادامه، نگاه ویژه کانون به مخاطبان را یادآورشد و توضیحداد: تمامی کودکان و نوجوانان در شهرها، روستاها و مناطق کمبرخوردار، از فعالیتهای مربیان کانون بهرهمندمیشوند و در این مسیر، مراکز فرهنگی هنری ثابت، سیار شهری و روستایی و همچنین، مرکز آفرینشهای ادبی و کتابخانههای پستی نقشآفرینهستند.
میرعظیمی برهمیناساس نیز از اهمیت همگراییها با کانونهای فرهنگ رضوی در جهت بهرهگیری از ظرفیتهای متقابل برای تقویت نگاه دینی و اسلامی آیندهسازان سخنگفت و ابراز امیدواریکرد که در سایه عنایات امام رضا(ع)، زمینه رخدادهای خوب دینی و فرهنگی برای همگان، به ویژه کودکان و نوجوانان فراهمشود.
کانون نقش مهمی در رجوع مخاطبان به فطرت پاک دینی دارد
مدیرکانونهای خدمت رضوی نیز در این همنشینی با ابراز خرسندی از همراهی با کانون پرورش فکری، به تشریح فرآیند آغاز فعالیت این کانونها در دوره تولیت آستان قدس رضوی از سوی آیتالله شهید، سیدابراهیم رئیسی پرداخت و این مهم را فراهمسازی بسترهای مناسب برای ایفای نقش تمامی دوستداران امامرضا (ع) در کسوت خادمیار و یاور رضوی عنوانکرد.
جواد شفیعی ثابت اضافهکرد: در قالب این طرح، علاقهمندان میتوانند در محل سکونت خود نیز به ایفای نقش بپردازند و سپس با دریافت نوبت خدمت در حرم مطهر، خادمی امام هشتم را در مشهد مقدس برعهدهداشتهباشند.
وی در ادامه به روند ثبت نام برای انجام فعالیتهای داوطلبانه، گزینش و فعالیت به عنوان یاور رضوی پرداخت و توضیحداد: یاوران رضوی پس از انجام موفقیتآمیز برنامهها و بارگذاری گزارش عملکرد، به عنوان خادمیار امام رضا(ع) انتخابمیشوند.
شفیعی ثابت در همینارتباط به فعالیت ۲۰ کانون رضوی با گرایشهای مختلف اشاره و اظهارکرد: ۲ هزار خادمیار و قریب ۵۰۰ یاور رضوی در استان گیلان به انجام برنامههای داوطلبانه متناسب با توانمندیهای خود اشتغالدارند.
او درهمینحال برخی از فعالیتها در زمینه تعلیم و تربیت، اعزام زائراولیها به مشهد مقدس، ارایه خدمات پزشکی، پرستاری و توزیع بستههای معیشتی را موردتوجه قرارداد و افزود: حضور مداحان و مبلغان دینی با لباس خدمت و پرچم و نشانهای متبرک، از دیگر برنامههای این کانونها به شمارمیرود.
وی ادامه داد: ۱۷ دبیرخانه خدمت رضوی در ۱۷ شهرستان استان گیلان فعالیتدارند و این امر میتواند در ارایه خدمات مشترک با مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان به مخاطبان موثرباشد.
جواد شفیعی ثابت پایان صحبتهای خود را به تشریح فضای فرهنگی حاکم بر کشور و استان اختصاصداد و ضمن اشاره به تلاشهای دشمنان برای تغییر گرایش و سلیقه آیندهسازان ایران اسلامی، تصریحکرد: غلبه فضای مجازی نیز از عرصههای تاثیرگذار برای ارایه خوراک فکری نامناسب از سوی اسلامستیزان بهشمارمیرود و ضرورت دارد با مشارکت و همراهی مجموعههای فرهنگی چون کانون پرورش فکری، بسترهای لازم را برای مانوسسازی فرزندان با امام رضا(ع) و رجوع آنان به فطرت پاک دینی فراهمکنیم.
ادامهبخش برنامههای این نشست نیز ارایه دیدگاهها از سوی حاضران و طرحریزی برنامههای پیش روی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان گیلان بود.